تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851032771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رمز تعالی معنوی «شیخ مرتضی انصاری» چه بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
رمز تعالی معنوی «شیخ مرتضی انصاری» چه بود؟
رمز تعالی معنوی «شیخ مرتضی انصاری» چه بود؟ آیت الله سیفی آملی با انتقاد از انتخاب نادرست برخی معاونین تهذیب مدارس علمیه گفت: مسئولان ارشد حوزه های علمیه، اهتمام جدی در انتخاب مهمترین معاونت حوزه علمیه داشته باشند.


به گزارش فرهنگ نیوز ، معاونت تهذیب حوزه علمیه، سال 1374 با هدف برنامه ریزی برای امور اخلاقی و تربیت طلاب و خانواده های آن ها تاسیس شد. اعزام اساتید اخلاق به حوزه های علمیه شهرستان ها، تهیه سرفصل درس اخلاق مدارس علمیه، راه اندازی مرکز مشاوره و برگزاری کارگاه تلبس، جزو برنامه های اصلی این معاونت طی 20 سال فعالیت است.

 ساختار کلی معاونت  تهذیب حوزه های علمیه کشور بارها دستخوش تغییرات و تحولاتی شد و اکنونِ شامل دفاترِ امور تربیتی، مشاوره و خانواده، مطالعات تربیتی، برنامه ریزی و نظارت و اطلاع رسانی است و اقدامات گسترده و سازنده ای انجام داده است که هریک به نوبه خود، اثرگذار بوده اند. حال سوال اصلی این است: حاصل این برنامه ها و دفاتر چه بوده است؟ آیا روند اخلاقی و تهذیبی طلاب و مدارس علمیه طی 20 سال فعالیت این معاونت، بهبود یافته است یا خیر؟

 آیت الله علی سیفی آملی، تولیت مدرسه علمیه حضرت حجت (عج) تهران و استاد اخلاق حوزه علمیه، به واکاوی ریشه ای فعالیت های این معاونت و ارایه تعریف کاربردی از طلبه مهذب پرداخت.

 حیات واقعی طلاب در گروی تهذیب روح و قلب است

 آیت الله سیفی آملی تهذیب را به معنای «پاک کردن نفس از رذایل اخلاقی» و تخلق به آموزه های راستین دین، دانست و گفت: حیات واقعی طلاب در گروی تهذیب و تربیت معنوی روح و قلب است.

  وی با قرائت آیه «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَكِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ» (جمعه: 2)، گفت: بنا بر تصریح قرآن، تهذیب بر تعلیم، تقدم دارد. مسئولان ارشد حوزه های علمیه این الویت را می دانند، اما چقدر به آن، توجه عملیاتی دارند؟

 استاد سطوح عالی حوزه خاطرنشان کرد: شریان اصلی مدارس علمیه با معاونت تهذیب است. بنابراین تصدی این معاونت با یک «عالم عامل» و نه «عالم حامل» باشد. عالمی که سخنش به دلیل عملش، بر قلب دیگران می نشیند و اثر می گذارد.

 رمز ماندگاری آخوند خراسانی

 وی رمز تعالی و موفقیت معنوی علمای سابق را اهتمام جدی به تهذیب نفس خواند و ادامه داد: مرحوم ملامحمد کاظم خراسانی معروف به آخوند خراسانی از اکابر علمای امامیه و جامع علوم عقلیه و نقلیه که کتاب «کفایه الاصول» ایشان، همچنان جزو کتب درسی مدارس علمیه است، به دلیل اولویت قایل شدن برای تخلیه و تجلیه قلب، به عالمی ماندگار در تاریخ تشیع تبدیل شدند.

  آیت الله سیفی آملی با بیان اینکه جدی گرفتن تهذیب، لازمه تربیت مجتهدین اثرگذار به ویژه در زمانه حاضر که بازار دین فروشی، گرم است، گفت: مرحوم آیت الله قاضی طباطبایی (ره) به دلیل دوری از تجملات و به اسارت درآوردن هوای نفس، به بزرگ عرفای قرن اخیر مبدل شدند.

 روایت آیت الله جوادی آملی از عرفان صادق

 وی با بیان روایتی از امام صادق (ع) «نجوى العارفین تدور على ثلاثة اصول : الخوف و الرّجاء و الحب» افزود: سر وجودی عارفان حقیقی بر سه اصل استوار است: دین، امید و محبت (عشق). به قول علامه جوادی آملی: تشخیص عرفان کاذب از عرفان صادق بر عهده عارفان قران مدار و سنت محور است.

 امام جماعت مسجد حجت (عج) با بیان اینکه برخی تصور می کنند عرفان یعنی گوشه نشینی و دوری از اجتماع، خاطرنشان کرد: عارف حقیقی، دلی خاضع در برابر پروردگار متعال، روحی تسلیم در برابر حق و حقیقت، شمشیری قاطع در برابر دشمنان حق، وجودی نافع برای نیازمندان، فرمانبردار انبیا و اولیا، طبیب دردمندان، دستگیر مستمندان و شهید راه وصال است.

 بنابراین عارف در راه وصال به حق تعالی، محاسن و مکارم اخلاق را در خود جمع، و از رذایل دور می باشد:

 به والله و به بالله و به تالله

 قسم بر آیه‌ی نصر من الله

 که دست از دامنت من بر ندارم

 اگر کشته شوم الحکم لله                                              

                    (باباطاهر)

 اهمیت مضاعف معاونت تهذیب نسبت به سایر معاونت ها

 آیت الله سیفی آملی گفت: طلاب و مدارس علمیه برای مصون ماندن از خطرات و آفات اخلاقی و فرهنگی جامعه باید مسیر عرفان حقیقی علما و مجتهدین سلف را بپیماید که در این راه، نیازمند راهنمایی عالمی واقعی، وارسته و عامل در مقام معاونت تهذیب هستند. البته با وجود اهمیت این معاونت شاهد برخی سهل انگاری ها در انتخاب معاونین تهذیب هستیم.

 وی دوری از تجملات آنچنان که شیخ مرتضی انصاری به آن ملتزم بود و از این طریق به مقامات عالی علمی و معنوی رسید، رمز تعالی معنوی طلاب دانست و افزود: در احوالات شیخ مرتضی انصاری می خوانیم که ایشان علیرغم مقام مرجعیت عامه، از دنیا به خانه ای گِلی و ساده بسنده کردند.

 تولیت مدرسه علمیه حضرت حجت (عج) با اشاره به روایت رسول الله (ص) «العلما مصابیح الارض»، خاطرنشان کرد: عالمی می تواند راه را از چاه تشخیص و مردم را به سرمنزل مقصود دین برساند که خود، عالم به معارف باشد:

 چاهست و راه و دیده بینا و آفتاب

 تا آدمی نگاه کند پیش پای خویش

 چندین چراغ دارد و بیراه می‌رود

 بگذار تا بیفتد و بیند سزای خوایش

  وی با اشاره به ابتلائات اخلاقی و فرهنگی جامعه که گریبانگیر طلاب و مدارس علمیه نیز می شود، ادامه داد: باجود تلاش های بسیار برای تهذیب و تزکیه نفس طلاب، وضعیت اخلاقی و انتخاب معاونین تهذیب حوزه علمیه مطلوب نیست.
 

منبع: شبستان


94/10/28 - 08:21 - 2016-1-18 08:21:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن