واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
نه رادیولوژیستها به تصمیمات وزارت بهداشت
صبح امروز رادیولوژیستها در اعتراض به سیاستهای وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، در مقابل این وزارتخانه در تهران تجمع کردند.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ مشکلات صنفی یک از بزرگترین دغدغههای پزشکان در رشتههای مختلف است که هر از چندگاهی به گوش میرسد. امروز نیز جامعه رادیولوژیستهای کشور پس از آنکه مذاکرات و نامهنگاریها و ملاقاتهای آنها با مسئولان وزارت بهداشت بینتیجه مانده است، به صورت خودجوش برای رساندن صدای اعتراض و خواستهشان به وزارت بهداشت مراجعه کردهاند که این گردهمایی پزشکان با حاشیههایی همراه بوده است. یکی از تجمعکنندگان در مقابل وزارت بهداشت به خبرنگار فارس میگوید: پیش از این وزارت بهداشت در مقابل اعتراضها یا خواستههای پزشکان انعطاف بیشتری نشان میداد و حداقل پزشکان را به داخل وزارت خانه راه میداد و صحبتهای آنها را میشنید در صورتیکه این بار پزشکان با پلیس و نیروی ضد شورش روبهرو شدند. ما نه اخلالگر هستیم و نه بر هم زننده نظم عمومی، ما تنها یک خواسته صنفی داریم و برای درخواست از وزارت بهداشت در اینجا گرد آمدیم که متأسفانه با کم لطفی وزارت بهداشت و دخالت پلیس روبهرو شدیم.
مسئولان وزارت بهداشت حداقل میتوانستند رسم مهماننوازی را بهجا آورده و پزشکانی را که از راههای دور مثل خوزستان و بندرعباس و مشهد در اینجا حضور داشتند، بپذیرند و مشکلات و خواستههایشان را بشنود، نه اینکه با بیمحلی کار را به دست پلیس ضد شورش بسپارند. درخواست تجمعکنندگان احد صالحی یکی از رادیولوژیستهایی که بهعنوان نماینده تجمعکننده مقابل وزارت بهداشت سخن میگفت به خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، گفت: چندی قبل وزیر بهداشت بخشنامهای در ارتباط با فوق تخصص پریناتولوژی ابلاغ کرده بودند که طی آن اجازه سونوگرافی به این گروه از پزشکان دادهشده بود که بابت آن در نیز هزینهای را دریافت میکنند، درصورتیکه این گروه از پزشکان حق دریافت تعرفهای بابت این خدمات را ندارند. صالحی افزود: خود ارجاعی موضوعی است که در این بخشنامه صورت میگیرد. وقتی پزشک به بیمار اعلام میکند که شما نیاز به سونوگرافی دارید و خودش نیز سونوگرافی را انجام میدهد؛ درحالیکه پیشازاین فوق تخصصها، بیماران را به رادیولوژیست ارجاع میدادند و ما سونوگرافی را بر اساس اصول و آموزشهایی که دیدهایم انجام میدادیم. وی در پاپان گفت: امروز رادیولوژیستها در اینجا حضور پیدا کردند درحالیکه مسئولان و مدیران این وزارتخانه میتوانستند با حضور در بین پزشکان معترض نسبت به آنان پاسخگو باشند اما متأسفانه شاهد بودیم که نهتنها سالن اجتماعات را برای ما در نظر نگرفتند بلکه یگان ویژه در این محل مستقر شد و با پزشکان برخورد کردند و حتی تلفنهای همراه تعدادی از پزشکان را ضبط کردند.
ابلاغیه وزارت بهداشت درصد خطای پزشکی را افزایش میدهد بحث تجربه و مهارت هم موضوعی است که اکثر تجمعکنندگان بر روی آن تأکید دارند. اینکه رادیولوژیستها باید 4 سال دوره تصویربرداری و سونوگرافی را ببینند و پزشکان دیگر این کار را فقط در یک دوره 3 ماه میگذرانند. جلال شکوهی رئیس انجمن رادیولوژی ایران، در اینباره به فارس گفت: بزرگترین اعتراض ما به موضوع خود ارجاعی است. وقتی وزارت بهداشت اجازه انجام سونوگرافی و رادیولوژی را به پزشکان میدهد این اتفاق رخ میدهد که پزشک خودش برای خودش دستور انجام رادیولوژی و سونوگرافی را صادر میکند. وی ادامه داد: پزشکان رادیولوژیست 4 سال برای انجام این کار دوره و آموزشهای لازم را میبینند درصورتیکه پزشکان دیگر این دوره را طی 2 یا 3 ماه طرح میگذرانند که این خود نیز میتواند مشکلساز باشد. شکوهی اظهار داشت: این مسئله درصد خطای پزشکی را بالا خواهد برد؛ چراکه در حال حاضر ما رادیولوژیستها برای انجام این کار دستور از پزشک دیگری دریافت میکنند و خودشان هیچوقت مستقیماً برای کسی چیزی تجویز نمیکنند، در این وضعیت ما سونوگرافی یا رادیولوژی که از متخصص مربوط برایمان ارجاع شده را انجام میدهیم و تشخیص و تشریح وضعیت بیمار را مجدد برای پزشک ارجاع میدهیم که این موضوع ضریب خطا را بهشدت کاهش میدهد. رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت که مسئله دیگر این است که طبق مصوبه 8 سال قبل وزارت بهداشت قرار بر این بود که مثلاً پزشکان زنان و زایمان بابت انجام سونوگرافی در مطب پولی دریافت نکنند و این مورد بهعنوان بخشی از معاینه دیده شود که متأسفانه در حال حاضر اینچنین نیست و در بعضی موارد این پزشکان تعرفههایی دریافت میکنند که چندین برابر هزینه رادیولوژیستهاست. شکوهی افزود: همچنین ما در طول بارداری 2 یا 3 بار سونوگرافی را انجام میدهیم ولی دیدهشده است که بعضی پزشکان زنان این کار را تا 8 بار هم انجام دادهاند که این موضوع علاوه بر صرف هزینه از جیب بیمار مشکلات دیگری نیاز در پی خواهد داشت. وی در پایان گفت: متأسفانه نامهنگاریها و ملاقات چند سال اخیر ما با وزارت بهداشت به نتیجه نرسید و همین باعث حضور تعدادی از همکاران ما در مقابل وزارت بهداشت شد. البته این موضوع به هیئترئیسه انجمن ارتباطی ندارد و این تجمع نوعی حضور خودجوش رادیولوژیستها برای احقاق حقوقشان است. البته در این باره خبرگزاری فارس برای رعایت بی طرفی با سخنگوی وزارت بهداشت تماس گرفت که حریرچی در این خصوص اظهار نظری نکرد. انتهای پیام /
http://fna.ir/Z3029D
94/10/26 - 15:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]