واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به جاي سوادآموزي محدوديت در انتظار بيسوادان است
تا چند سال پيش هر بار كه صحبت از بيسوادي و بيسوادان كشور به ميان ميآيد، همه منتظر بودند تا خبر «جشن ريشهكني بيسوادي» اعلام شود
نویسنده : حوریه ملکی
تا چند سال پيش هر بار كه صحبت از بيسوادي و بيسوادان كشور به ميان ميآيد، همه منتظر بودند تا خبر «جشن ريشهكني بيسوادي» اعلام شود؛ جشني كه سالهاي سال است منتظرش نشستهايم اما نه تنها به آن نزديكتر هم نشدهايم بلكه بايد به صورت يك سراب به آن بنگريم.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور در آخرين اظهار نظرش در مورد برنامههاي اين سازمان در جهت ريشهكني بيسوادي از طرحي صحبت كرده كه به هيچ عنوان به آموزش و باسواد كردن آنها ربطي ندارد، بلكه چنين به نظر ميرسد، اينبار با اعمال فشار و وضع برخي محدوديتها سعي دارند با زور، بيسوادان را به كلاسهاي درس بكشند. اين در حالي است كه در كمال تأسف بايد گفت بيسوادان ايران فقط افراد مسن و سالخورده نيستند بلكه بخش اعظمي از آنها را كودكان و نوجوانان تشكيل ميدهند. رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور طرح محدوديت بيسوادان را مصوبه دولت عنوان كرده و گفته «اين مصوبه از ابتداي سال 95 اجرا ميشود و شامل محدوديت در صدور گواهينامه رانندگي و صدور پروانه كسب است.»
اين محدوديتها در شرايطي قرار است اجرايي شوند كه بر اساس آمارها در حال حاضر هيچ اطلاعاتي در مورد سطح سواد و تحصيل 4ميليون نفر در كشور وجود ندارد.
البته علي باقرزاده در اين مورد مدعي شده «يك پايگاه اطلاعات ثبتي تهيه كردهايم تا مدل شمارش و تعيين وضعيت سواد را در كشور عوض كنيم. اطلاعات سطح سواد 48 ميليون نفر تا كنون تهيه شده است و 4ميليون نفر ديگر نيز در حال تهيه است؛ از اين 4 ميليون نفر حدود 3ميليون و 500 هزار نفر بالاي 25 سال هستند.»
وعدههاي پوشالي
اواسط سال گذشته بود كه رئيس سازمان سوادآموزي كشور اعلام كرده بود به صفر رساندن بيسوادان زير 30 سال تا پايان برنامه پنجم امكانپذير است.
باقرزاده با اشاره به اينكه براي تحقق پوشش صددرصدي بيسوادان كمتر از 30 سال سه برنامه كلان در نظر گرفته شد، ادامه داده بود: «انسداد ورودي بيسوادان، زير پوشش بردن كودكان در مدارس، زير پوشش بردن افراد 10 تا 20 سال و اجراي طرح با سواد كردن خانواده دانشآموزان از برنامههاي ما محسوب ميشود.»
هرچند در آن زمان قرار بود افراد 10 تا 20 سال در فاز نخست، جمعيت 300 هزار نفري را به خود اختصاص دهند كه تا پايان سال 93 انجام و در فاز بعدي 350 هزار نفر ديگر را شامل شود كه در سال 94 زير پوشش سوادآموزي قرار گيرند. به هرحال جامعه چشم به آمارهاي منتشره دوخته است و هرچه مسئولان ميگويند را باور ميكند. بر همين اساس سال 93 رئيس سازمان سوادآموزي آمار افراد بيسواد را براساس پايگاه اطلاعات ثبتي يك ميليون و 700 هزار نفر زير 50 سال اعلام كرد و در حالي كه امروز به پايان سال 94 نزديك ميشويم و همه منتظر شروع و اجرايي شدن برنامه ششم توسعه هستند، بايد پرسيد، چقدر از طرح و برنامههايتان را به نتيجه رساندهايد و از رقم به صفر رساندن افراد بيسواد زير 30سال كه پارسال وعدهاش را داده بوديد چقدر باقي مانده است؟ و اگر اين وعده عملي نشده، مشكل كجاي كار است؟
باقرزاده افزود: از دفاتر امتحاني، اطلاعات بخشي از اين افراد را ثبت كردهايم و اميدواريم تا پايان سال، تكليف اين افراد روشن شود.
رئيس سازمان نهضت سواد آموزي در خصوص طرح محدوديت بيسوادان خاطرنشان كرد: اين طرح مصوبه دولت است و از ابتداي سال 95 اجرا ميشود و شامل محدوديت در صدور گواهينامه رانندگي و صدور پروانه كسب است؛ ضمن اينكه در اين طرح تعهد كميته امداد امام خميني (ره) و سازمان بهزيستي براي توأم كردن خدمات آموزشي با خدمات حمايتي و مالي نيز پيشبيني شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]