واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیامکهای تبلیغاتی و مزاحمتهای بی پایان/ چه کسی مسئول است؟
نظارت دقیق و کنترل سامانههای پیامکی موجب کاهش کلاهبرداری و تقلب در تلفنهای همراه و جلوگیری از ترویج محتوای مغایر با فرهنگ ایرانی- اسلامی میشود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، فناوریهای جدید در دو دهه اخیر تأثیر بسیاری بر زندگی بشر داشتهاند و باعث ایجاد تغییرات جدی در سبک زندگی بشر امروزی شدهاند.
از جمله این فناوریهای نوین تلفن همراه است که این روزها به خوبی تمام ابعاد زندگی بشر را تحت الشعاع خود قرار داده است. تقریباً مدت 21 سال از راهاندازی فناوری تلفن همراه در کشور میگذرد که نخستین بار در سال 1373 این اتفاق در کشور افتاد.
با توجه به رشد و گسترش، ترویج استفاده از وسایل ارتباطی نوین و فناوریهای جدیدی مثل تلفن همراه در بین جوامع مختلف و به منظور رفع نیازها و با توجه به تقاضای گوناگون کاربران به دریافت خدمات بهتر و استفاده از ابزارهای ارتباطی جدیدتر فعالیتهای مناسبی با جهتگیری جهانی برای توسعه شبکههای ارتباطی تلفن همراه در کشور و در مجموعه مخابرات شکل گرفت. با رواج استفاده از وسایل ارتباطی و مخابراتی تلفن همراه سیستمهای پیام رسان و پیامکی نیز پا به عرصه ظهور گذاشتند.
**سامانههای پیامکی و پیام رسانی سریع آنها
سیستمهای پیامرسان با هدف ارسال سریع و کوتاه پیامهای کاربران در زمان کوتاه راه اندازی شدند. بسیاری از کاربران بدین وسیله قابلیت این را یافتند تا در کوتاهترین زمان ممکن بسیاری از فعالیتها و کارهای خود را در قالب یک پیام کوتاه به مخاطب خود ارسال کنند.
این سیستمهای پیامکی که افراد به صورت شخصی و خصوصی پیغام خود را توسط آنها به دیگران منتقل میکردند رفته رفته این قابلیت را یافتند که به صورت عمومی نیز پیامهایی را به صورت مشترک به دست دارندگان تلفنهای همراه و سیم کارتهای دائمی و اعتباری برسانند.
این پیامهای مشترک که در تلفنهای همراه منتقل میشوند امروزه جنبه تجاری به خود گرفته و اغلب در جهت تبلیغ کالای خاصی و یا ارائه خدماتی آموزشی، تفریحی و ... به وسیله اپراتورهای تلفن همراه برای مشترکین ارسال میشود.
این روزها شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که انبوهی از پیامکهای تبلیغاتی در عرض چند ثانیه و چند دقیقه به دست شما میرسد. ارسال پیامکها به مشترکین علاوهبر اطلاع رسانی و جنبههای مثبت آن در ارائه برخی خدمات جنبههای منفی نیز برای مشترکین تلفن به همراه داشته است. چرا که این روزها مشترکین تلفن همراه در ساعات مختلفی از شبانه روز با هجوم انبوهی از پیامکهای تبلیغاتی در تلفن همراه خود مواجه میشوند.
**پیامکهای تبلیغاتی و محتوای نامناسب آنها
تبلیغاتی که توسط سامانههای پیامکی تلفنهای همراه به دست مخاطبان می رسند اغلب محتوای نامناسبی داشته و دارندگان این وسایل ارتباطی را با مشکلات جدی روبهرو کرده است. روزانه پیامکهای مختلفی با محتوای بهداشتی،پزشکی،اقتصادی مبنی بر ترغیب مشترکان به استفاده از این خدمات توسط کاربران دریافت میشود که هدف اغلب آنها تقلب و در بیشتر مواقع کلاهبرداری از مردم است.با این وجود اغلب مشترکین برای خلاصی یافتن از دریافت اینگونه پیامکهای بیمحتوا و مزاحم به دنبال راه حلی برای قطع ارسال آنها هستند. البته سامانههای پیامکی گاهی اوقات این امکان را برای دارندگان تلفن همراه و سامانه پیامکی فراهم کردهاند که با ورود یک کد اعلام رضایت برای قطع دریافت پیامکهای تبلیغاتی کنند. اما بعد از گذشت چند روز و یا چند ساعت باز با ارسال و دریافت پیامکهایی با مضمونهای مختلف تجاری و غیرتجاری روبهرو میشوند.
حتی گاهی ارسال مداوم این کد ها به اپراتورهای تلفن خود نیز هرینه هایی را برای کاربران بروی قبضهای تلفن همراه به بار آورده و روزانه شکایات بسیاری از طرف دارندگان تلفن همراه به اپراتورها و سامانه های مختلف برای حل این مسئله میشود برای همین منظور از سال 92 سامانهای به منظور به شکایات مردمی در مرکز توسعه فناوری اعطلاعات و رسانههای دیجیتال و همچنین رقم میخورد و همچنین در وزارت ارتباطات سامانه 195 برای بررسی شکایات مربوط به پامکهای انبوه و تبلیغاتی راهاندازی شد.
بنابراین با توجه به اینکه پیامکهای تبلیغاتی به عنوان یک معضل بزرگ و همچنین عاملی جدی برای مزاحمتهای وقت و بیوقت برای مشترکان محسوب میشود توجه و ساماندهی این پیام رسان امری ضروری تلقی میشود. حال با توجه به سیاستهای ساماندهی خدمات پیامکی هرگونه محتوا در این قبیل خدامات پیام رسان انبوه باید با رعایت قوانین و مقررات کشور و عدم مغایرت آن با اعتقادات و ارزشهای ایرانی – اسلامی باشد.
در همین راستا سال گذشته آیین نامه ساماندهی و نظارت بر خدمات پیامکی در مرکز ملی فضای مجازی تدوین و در کمیسیون عالی ارتقای محتوای فضای مجازی بعداز چندین جلسه در نهایت جمع بندی و بالاخره به تصویب اعضای شورای عالی فضای مجازی در اواخر سال گذشته رسید و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.
**لزوم نظارت به محتوای سامانههای پیامکی
حال با توجه به تمامی مشکلاتی که پیامکهای انبوه و خدمات پیامک برای مردم داشته و عاملی آزاردهنده و اغلب اوقات هم هزینههای اضافی را برای مشترکان به طور ناخواسته برجای گذاشته است و یا گاها آنها را با پیامکهایی که محتوای فرهنگی آنها مغایر با فرهنگ کشور بوده مواجه کرده است، لزوم ساماندهی و نظارت دقیق براین بخش را ضروری مینماید.
براری معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه وزارت ارتباطات و اطلاعات زیر ساختهای مدنظر برای نظارت برمحتوای پیامکهای تبلیغاتی را برای وزارت ارشاد آماده کرده است گفت: وزارت ارشاد باید سامانه آنلاین نظارت و کنترل پیامکهای تبلیغاتی راه اندازی کند.
وی همچنین با اشاره به تاکید نماینده کمیسیون فرهنگی برای مدیریت پیامکهای تبلیغاتی از سوی مشترکان گفت: اپراتورهای تلفن همراه طبق دستور وزیر ارتباطات، شرایطی را فراهم آوردهاند که از نظر فنی امکان مدیریت تمامی پیامکهای تبلیغاتی و حذف و انتخاب آنها برای کاربران و مشترکان وجود دارد.
۲۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]