واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: وقتی همسرتان مریض می شود، چه کنید؟
سرماخوردگی زمستانه که می رسد، ممکن است سراغ هر یک از اعضا خانه بیاید. قضیه وقتی حاد می شود که این سرماخوردگی خانم خانه را مبتلا کند که در اینصورت ستون خانواده سست می شود و در این زمان همدردی های شوهر علاوه بر کمک فرزندان می تواند به خانم خانه بگوید که مهم تر از سلامتی تو چیزی در دنیا نیست.
همسران آگاه و هوشیار از شرایط سخت بیماری به درستی استفاده می كنند و آن را به فرصتی برای محبت بیشتر و هرچه بهتر كردن رابطه عاطفی تبدیل می كنند. حال تحقیقات دلیل این امر را برای ما بیشتر روشن می کند، چرا که نتایج آن نشان می دهد، مراقبت و پرستاری از همسر بیمار، امید به زندگی و میانگین طول عمر را در افراد افزایش می دهد. اثر نگهداری از همسر بیمار در افزایش طول عمر، از دو جنبه بر سلامت روان و عوامل فیزیولوژیک تاثیر گذار است. چهارده ساعت مراقبت از همسر در هفته، امید به زندگی را تا 50 درصد افزایش و احتمال مرگ را نیز تا 36درصد کاهش می دهد.
آنچه در هر زندگی بیشتر خود را نشان می دهد، این است که همسر از شوهرش انتظار دارد که در موقع بیماری به یاری اش بشتابد، و حتی بهتر از پدر و مادرش از او پرستاری کند. همسر، نوازش ها و همدردی های شوهر را از علایم صفا و محبت می شمارد. انسان در هنگام گرفتاری و بیماری به دل جویی و پرستاری بیش تری نیاز دارد.بیمار به همان مقدار که به دکتر و دوا احتیاج دارد، به همان مقدار بلکه زیادتر به مراقبت و پرستاری نیاز دارد. در این میان نقش آقای شوهر پر رنگ است، یادتان باشد در درجه اول از آن دست مردانی نباشید که در موقعی که همسرشان سالم است، بیشترین استفاده را از او می برند، اما وقتی مریض شد، وقتی می خواهند برای بهبودی او پول خرج کنند، انگار که دارند، جان می دهند!! و اگر بیماری او طول بکشد یا مخارج بیشتری لازم داشته باشد او را به کلی رها می کنند. آیا رسم وفا و مردانگی همین است؟ برای اینکه پرستارِ خوبی باشید و با دل جویی و نوازش به اعصاب همسرتان آرامش دهید و رسم مردانگی را رعایت کنید، لازم است نکات زیر را رعایت کنید.
دوا و دکتر، مخارج رسمی زندگیبچه ها را آرام کنید تا سر و صدا راه نیندازند. در شب کاملًا مراقب او باشید. گاهی که از خواب بیدار شوید، اگر بیدار است احوالش را بپرسید. اگر از شدت درد خوابش نمی برد، سعی کنید درصورت امکان بیدار بمانیدزنی که شبانه روز بدون هیچ مردی در خانه زحمت می کشد، و فداکاری می کند، حق دارد از شوهرش انتظار داشته باشد که در هنگام بیماری به فریادش برسد و در معالجه اش کوشش نماید. در بین مردها افرادی دیده می شوند که اصلًا انصاف و وجدان و عاطفه ندارند. پول دوا و دکتر نیز یکی از مخارج رسمی زندگی و از نفقه هایی است که تأمین آن بر مرد واجب است.
حس خوب تنها نبودندر دوران بیماری یكی از همسران، اگرچه نظم معمول زندگی به هم می ریزد و وظایف یك همسر بیشتر می شود اما فرصت خوبی برای اثبات عملی محبت پرستار است. این دوران سهم خوبی در تحكیم زندگی همسران می تواند داشته باشد و فضای انس بین آنها را دوباره ایجاد می كند. در این مواقع اصلا رختخوابتان را از هم جدا نكنید. پیغمبر اسلام(ص) می فرمایند : بهترین شما كسی است كه برای اهل بیتش خوب تر باشد و من نسبت به خانواده ام از همه بهتر هستم. همچنین ایشان فرموده اند: هر کس برای برآوردن حاجت بیماری کوشش کند، موفق شود یا نه، از گناهان خارج می شود مانند روزی که از مادر متولد شده است.(1) حس خوب تنها نبودن در روزهای بیماری و توجه و محبت از سوی همسر، یادآوری ساعات دارو، كم كردن حجم انتظارات همسر در خانه داری یا كسب درآمد را جدی بگیرید.
پرستاری از تن و روحاین مسئله دوروی سكه دارد؛ از طرفی همسر پرستار اگر بخواهد طوری وانمود كند كه «ببین من چقدر زحمت می كشم، خسته شدم، هیچ كس به غیر من به داد تو نمی رسه، حجم كارام بالا رفته و... » می تواند حس طرد شدن و بی وفا بودنش را در همسر بیمارش ایجاد كند. پرستاری با روی گشاده و همراه با مهربانی را واسطه آگاهی بخشی به همسرتان كنید. این پرستاری بی منت و ترحم می تواند همسرتان را از آسیب های اجتماعی دور نگه دارد. با وجود خستگی اما حواستان به سلامتی خودتان و ظاهرتان هم باشد.
خودت مهمی نه كار و پولاگر شما از نظر مالی در بحران هستید و مشکل مالی ایجاد شده است، بازهم باید به موقع دكتر و دارو را تأمین كنید. آنچه مهم است سلامتی همسر است، او چند روز نیاز به استراحت دارد پس دائم از قسط های عقب مانده و دخل و خرج خانه و كمبودها نگویید. شما وظیفه دارید او را برای درمان همراهی کنید.
بچه ها را به آرامش دعوت کنیدپرستاری با روی گشاده و همراه با مهربانی را واسطه آگاهی بخشی به همسرتان كنید. این پرستاری بی منت و ترحم می تواند همسرتان را از آسیب های اجتماعی دور نگه داردبچه ها را آرام کنید تا سر و صدا راه نیندازند. در شب کاملًا مراقب او باشید. گاهی که از خواب بیدار شوید، اگر بیدار است احوالش را بپرسید. اگر از شدت درد خوابش نمی برد، سعی کنید درصورت امکان بیدار بمانید. و اگر خواستید بخوابید با یکی از فرزندانتان یا پرستار دیگری نوبت بگذارید که همیشه یک نفرتان بیدار بمانید و از بیمار مراقبت کنید. مبادا از سر شب تا صبح راحت بخوابید و همسرتان از شدت درد بنالد.اگر در چنین موقعی از همسرتان کاملًا پذیرایی و دل جویی نمودید، به زندگی دل گرم می شود، به وفاداری و صمیمیت شما اطمینان پیدا می کند، محبت و علاقه اش زیادتر می شود. وقتی از بستر بیماری برخاست بیش تر از سابق در خانه ات زحمت می کشد. محبت ها و نوازش های شما را هرگز فراموش نمی کند و اگر بیمار شدید کاملًا از شما پرستاری و دل جویی خواهد کرد هر چند که زن خانه در هر حالی پرستار است حتی اگر مریض نباشید.
پی نوشت:
[1].وسائل الشیعه، ج 14، ص 122منابع:
تبیات , همشهری، واحد مرکزی خبر،سایت آیت الله ابراهیم امینی
دوشنبه 21 دی 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]