تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا داناست به هر رازى كه مردم در دل نهان داشته اند، و به نجواى آهسته رازگويان و به هر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815055189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخی از طیف‌های روشن‌فکری به خاطر سفر خارجی به محافل ادبی می‌روند/ شعر یدالله رویایی شعر نیست


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: برخی از طیف‌های روشن‌فکری به خاطر سفر خارجی به محافل ادبی می‌روند/ شعر یدالله رویایی شعر نیست
اهمیت علم و ادب بیشتر از سیاست است؛ اما جامعه ادبی کشور ما سیاست را بر ادبیات غالب کرده است.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حاضر در محل برگزاری نشست خبری جشنواره «شعر فجر» که امروز در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد، اسماعیل امینی دبیر علمی دهمین جشنواره شعر فجر گفت: ما در دهمین جشنواره شعر فجر از تمام کسانی که می‌توانستند به بهبود روند برگزاری این جشنواره کمک کنند، دعوت کردیم و برخی تمایل حضور در این جشنواره را نداشتند. به نظر من گروهی از شاعران ما مخالفان همیشگی محافل ادبی هستند. به طور مثال پیامی برای من فرستادند که در آن چنین آمده برای شاعران مستقلی که در هیچ جشنواره دولتی شرکت نمی‌کنند، چه سهمیه‌ای در نظر گرفته‌اید و من هم به آن‌ها گفتم که من به عنوان شاعر منتسب به نظام جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی، در هیچکدام از محافل شعرخوانی جشنواره شعر فجر حضور نداشته‌ام.


امینی ادامه داد: امروزه وقتی از برخی از طیف‌های روشن‌فکری دعوت می‌کنیم در محافلی چون جشنواره شعر فجر بیایند، می‌گویند که در هیچ محفل دولتی شرکت نمی‌کنیم؛ اما وقتی که محافل شعرخوانی خارج کشور از آن‌ها دعوت می‌کند، این دعوت را به خاطر سفر خارجی قبول می‌کنند.


دبیر علمی دهمین جشنواره شعر فجر اظهار داشت: شاعرانی که در هیچکدام از محافل دولتی حضور پیدا نمی‌کنند و محافل خارجی شعرخوانی را می‌پذیرند، شعرهای خوبی ندارند و به همین دلیل از این بازی‌ها درمی‌آورند؛ و گرنه شاعران خوب ما از این بازی‌ها ندارند.


وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که آیا جشنواره شعر فجر با توجه به گرایشات سیاسی اعضای هیئت علمی این جشنواره، جشنواره‌ای سیاسی نیست اظهار داشت: آیا شما تا به حال از من و محمدعلی رحمانی عرض سیاسی شنیده‌اید.


دبیر علمی دهمین جشنواره فجر ادامه داد: نگاه سیاسی به ادبیات نگاه قابل قبولی نیست؛ زیرا در همه جهان اثبات شده که اهمیت علم و ادبیات بیشتر از سیاست است. البته در کشور ما جامعه ادبی سیاست را بر ادبیات غالب کرده است.


امینی تصریح کرد: اگرچه نام یدالله رویایی و احتمال حضور آن در دوره‌های مختلف جشنواره شعر فجر بحث برانگیز شده، اما به راستی کدام یک از بچه‌هایی که در حوزه ادبیات کار می‌کنند کتاب‌های یدالله رویایی را خوانده‌اند ، من کتاب‌ها و اشعار یدالله رویایی را خوانده‌ام و می‌گویم شعر یدالله رویایی شعر نیست.


دبیر علمی دهمین جشنواره شعر فجر اظهار داشت: امروزه یدالله رویایی به آن دلیل در مرکز توجه قرار گرفته که ناسزا می‌گوید و با همه چیز مخالفت می‌کند.


امینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص چیستی رویکرد جشنواره شعر فجر در مورد تفکیک میان شاعران گفت: ما تفکیکی را در میان شاعران قائل نمی‌شویم.


وی تفکیک میان سبک‌های شعری را هم دشوار دانست و گفت: در برخی مواقع مجموعه شعرهایی به دست ما می‌رسند که شعر موزون، شعر سپید و سبک‌های جدید شعری را در خود جای داده‌اند. به نظرم تفکیک قالب‌ها در داوری جشنواره شعر فجر دشوار است، مگر این که جشنواره به اندازه‌ای گسترش پیدا کند که بتوان به صورت مجزا به داوری قالب‌های شعری پرداخت.


وی افزود: شاید ما دو قالب شعری کلاسیک و نو تثبیت شده داشته باشیم؛ اما به دلیل پویندگی شعر به نظر می‌رسد، 50 شاخه شعری وجود دارد و شاید جزء به جزء کردن آن‌ها از نظر اجرایی دشوار باشد.


دبیر علمی دهمین جشنواره شعر فجر در خصوص واسپاری انتخاب کتاب سال شعر به جشنواره شعر فجر گفت: در خصوص انتخاب کتاب سال شعر در جشنواره شعر فجر، باید بگویم هم اکنون از سراسر کشور شاعران جوانی با شرایط سنی خاص دعوت شده‌اند تا در کلاس‌هایی در تهران آموزش ببینند و این تحول خوبی در حوزه شعر است.


امینی ادامه داد: در پاسخ به سوال افرادی که می‌گویند آیا نباید تمرکز جشنواره شعر فجر از بخش رقابتی به بخش غیررقابتی آن انتقال پیدا کند، باید بگویم کار جشنواره شعر فجر نقد و بررسی کتاب‌های شعر نیست و اگرچه هیئت علمی جایزه کتاب سال کار خود را بر مبنای کتاب انجام می‌دهد، اما هیئت علمی جشنواره فجر بر اساس تخصص شعری به فعالیت می‌پردازد.


وی ادامه داد: در سال‌های گذشته شاهد بودیم که جایزه کتاب سال که هویتی علمی دارد، در بخش کتاب‌های خلاقه اثر برگزیده چندانی نداشته و تفاوت این حوزه با حوزه‌های علمی این بود که ما در حوزه شعر و داستان کتاب برگزیده‌ای نداشته باشیم. این ضعف کتاب سال نبود و به شرایط بستگی داشت.


امینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جریان شعر فارسی تحولاتی پیدا کرد که نه فقط از منظر دوستداران انقلاب، بلکه از منظر یک ناظر علمی هم اثبات شد. اوضاع شعر فارسی در سال‌های بعد از انقلاب چه به لحاظ رشد تعداد شاعران و گسترش حوزه شعر و چه به لحاظ تنوع گونه‌های شعری توسعه پیدا کرده. به گونه‌ای که اگرچه در سال‌های پیش از شکوفایی انقلاب اسلامی یک گونه شعری برجسته شده و سایر آن‌ها در حاشیه قرار می‌گرفتند، اما امروزه همه گونه‌های شعری هم‌طراز با یکدیگر شناخته می‌شوند و بر سر زبان‌ها می‌افتند.


دبیر علمی جشنواره شعر فجر اظهار داشت: هم اکنون جدال‌های بی‌مورد بر سر قالب‌ها و سبک‌های شعری به نفع شعر کنار رفته‌اند و ممکن است بگوییم همه کتاب‌های شعری کیفی نیستند، اما در میان آن‌ها کارهای کیفی هم به وفور دیده می‌شود.


امینی در ادامه گفت: پدیده شعر نوجوان هم متعلق به دوران بعد از انقلاب اسلامی است و جشنواره شعر فجر پاسخی به این تحولات حوزه شعر است.


وی اظهار امیدواری داد: البته این نیست که داوری حوزه شعر فقط در دست جشنواره فجر باشد و همگان در طول سال چشم خود را به نتیجه این جشنواره بدوزند؛ بلکه آرزوی ما این است که هر ماه جمعی از نخبگان ادبی و شاعران بتوانند کتاب‌های خوبی را انتخاب کرده و به جامعه ادبی کشور معرفی کنند.


دبیر علمی دهمین جشنواره شعر فجر خاطرنشان کرد: اعتبار جشنواره‌ها به کسانی است که در سمت هیئت علمی از آن پشتیبانی می‌کنند و اینکه امسال کتاب‌های شعر به جای شعر داوری می‌شوند، به این دلیل است که تمام توان شعری کشور در جشنواره شرکت نمی‌کردند و انتساب شعر به شاعر دشوار بود اما وقتی داوری در مورد کتاب‌ها باشد، این مشکل را نداریم و همه بضاعت شعری کشور در معرض داوری قرار می‌گیرد.










برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 





خبر در حال تکمیل است.......



















اشتراک گذاری












مطالب مرتبط

جشنواره شعر فجر؛ ویترینی برای نمایش آثار خوب
نخستین جلسه هیئت علمی جشنواره شعر فجر با موضوع انتخاب داوران
سکوت جشنواره شعر فجر تداوم می‌یابد؟!
چتر جشنواره شعر فجر همه شاعران را در بر بگیرد
هیئت داوران جشنواره شعر فجر تمام سلیقه‌ها را در بر می‌گیرد
غایبان جشنواره شعر فجر چه کسانی هستند؟
جشنواره شعر فجر؛ فرصتی برای گردهمایی جامعه ادبی
جشنواره شعر فجر آغاز شد
داور جشنواره شعر فجر نمی‌شوم













۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن