تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه بر باطل سوار شود، مَركبش او را ذليل خواهد كرد. كسى كه از راه حق منحرف شود ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804042231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ادله حقوقی الزام دولت به ارائه قراردادهای جدید نفتی به مجلس


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ادله حقوقی الزام دولت به ارائه قراردادهای جدید نفتی به مجلس
عزیزی تشریح کرد
ادله حقوقی الزام دولت به ارائه قراردادهای جدید نفتی به مجلس عضو سابق حقوقدانان شورای نگهبان با تأکید بر لزوم انطباق مصوبات دولت با قانون گفت: دولت باید مصوباتش را برای بررسی و اعلام عدم مغایرت با قوانین به اطلاع رئیس مجلس برساند و قوانین حاکم بر قراردادها باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.


به گزارش فرهنگ نیوز،ابراهیم عزیزی عضو حقوقدان سابق شورای نگهبان با تأکید بر اینکه قراردادها باید براساس قوانین و مقررات منعقد شده و مغایر شرع و قانون نباشد، اظهار داشت: طبق اصل 85 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مقرر می دارد «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست» و «مجلس نمی تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند»، قانونگذاری با مجلس شورای اسلامی است.

وی در عین حال متذکر شد که طبق همین اصل «مجلس می تواند در موارد ضروری اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های داخلی خود تفویض کند که در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می کند، به‌صورت آزمایشی اجرا می شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود».

عضو حقوقدان سابق شورای نگهبان گفت: مجلس همچنین می تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان ها، شرکت‌ها، مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل 72 به کمیسیون های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها را به دولت بدهد اما مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد و تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است.

عزیزی با اشاره به ادامه اصل 85 قانون اساسی که تصریح دارد «مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به‌منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا، به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد»، بر این نکته تأکید کرد که قوانین حاکم بر قراردادها، باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

وی اضافه کرد: اصل 58 قانون اساسی مقرر می دارد «اعمال قوه مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی است که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل می شود و مصوبات آن پس از طی مراحلی که در اصول بعد می آید، برای اجرا به قوه مجریه و قضائیه ابلاغ می گردد» و لذا وقتی مجلس مصوبه‌ای داشت، پس از طی مراحلی که در اصول بعد می آید، برای اجرا به قوای مجریه و قضائیه ابلاغ می گردد.

عضو حقوقدان سابق شورای نگهبان با بیان اینکه «اصل 123 قانون اساسی مقرر می دارد «رئیس جمهور موظف است مصوبات مجلس یا نتیجه همه‌پرسی را پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ به وی امضاء کند و برای اجرا در اختیار مسئولان بگذارد...»، اظهار داشت: اصل 71 قانون اساسی مقرر می دارد «مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسی می تواند قانون وضع کند» و اصل 72 نیز تصریح دارد «مجلس شورای اسلامی نمی تواند قوانینی وضع کند که با اصول و احکام مذهب رسمی کشور یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد و تشخیص این امر به ترتیبی که در اصل نود و ششم آمده، بر عهده شورای نگهبان است».

عزیزی افزود: اصل 94 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز مقرر داشته «کلیه مصوبات مجلس شورای اسلامی باید به شورای نگهبان فرستاده شود و شورا موظف است آن را حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ وصول از نظر انطباق بر موازین اسلام و قانون اساسی مورد بررسی قرار دهد و چنانچه آن را مغایر ببیند، برای تجدیدنظر به مجلس بازگرداند؛ در غیر این صورت مصوبه قابل اجراست».

وی بر همین اساس متذکر شد: پس از تصویب مجلس باید مصوبه به شورای نگهبان فرستاده شود تا مطابق اصل 96 قانون اساسی که مقرر می دارد «تشخیص عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با احکام اسلام با اکثریت فقهای شورای نگهبان و تشخیص عدم تعارض آنها با قانون اساسی بر عهده اکثریت همه اعضای شورای نگهبان است»، از نظر انطباق بر موازین اسلام و قانون اساسی مورد بررسی قرار گیرد و تشخیص عدم مغایرت مصوبات مجلس با احکام اسلام با اکثریت فقهای شورای نگهبان است.

عزیزی با اشاره به اصل چهارم قانون اساسی که در آن مقرر شده «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید براساس موازین اسلامی باشد؛ این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر بر عهده فقهای شورای نگهبان است»، متذکر شد این اصل دلالت بر این دارد که همه قوانین باید بر اساس موازین اسلام باشد که همانطور که ذکر شد، تشخیص آن بر عهده فقهای معظم شورای نگهبان است.

منبع: تسنیم


94/10/19 - 14:22 - 2016-1-9 14:22:02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن