تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804602269




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیکاری 50 درصدی دانشگاهیان در راه است


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بیکاری 50 درصدی دانشگاهیان در راه است
بیکاری 50 درصدی دانشگاهیان در راه است مهمترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار بیکاری جوانان تحصیل‌کرده است که پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به بازار کار با مشکلات جدی مواجه می‌شوند.


به گزارش فرهنگ نیوز، مهم‌ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار؛ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است که عموماً پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید با مشکلات جدی مواجه می‌شوند. روندی که با وضع فعلی رو به افزایش است، و پیش‌بینی شده، از 42 درصد به 50 درصد خواهد رسید.

در ایران فقدان ارتباط نزدیک بین دانشگاهها و بخشهای مختلف جامعه موجب شده است که بین ظرفیت پذیرش دانشجو و تقاضای بازار به نیروی متخصص تناسب وجود نداشته باشد که علت آن عدم هماهنگی و انسجام در تصمیم گیری بین نظام آموزش عالی با سایر بخشهای جامعه به‌دلایلی چون، عدم وجود آمار واقعی، فقدان نگرش استراتژیک در بخشهای دولتی و خصوصی، ناتوانی مدیران در طرح‌ریزی و برآورد احتیاجات نیروی انسانی براساس استراتژی‌های کلان توسعه، عدم اجرای برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت جذب، اجرای سلیقـــه‌ای سیـاستهــــا و خط‌مشی‌ها و تغییر در برنامه‌های تدوین شده پس از هر تغییر در مدیریت‌ها است.

 مسلم خانی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور اشتغال در این باره گفت: جمعیت جوان فرصت خوبی برای توسعه کارآفرینی و تولید ثروت در سرزمین ایران است، اما باید این مهارت را به‌طور فراگیر آموزش دهیم.

این کارشناس ارشد بازار کار اظهار داشت : تنها رمز عبور از رکود اقتصادی و بحران بیکاری به‌ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، توسعه مهارت و هنر راه‌اندازی کسب و کار در محیط‌های غیردولتی است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود با ادامه روند کنونی تا دهه آینده بیش از 50 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی فرصت اشتغال پیدا نکنند، گفت: باید توسعه کارآفرینی و تقویت بنگاههای اقتصادی محور همه نهادها باشد و هزینه راه‌اندازی کسب و کار با بهبود شاخص‌های فضای کسب و کار به حداقل برسد.

این در حالی است که علی لاریجانی رئیس مجلس نهم در حاشیه برگزاری اجلاسیه شهدای شاهرود با ابراز «بیکاری و تورم دو مشکل مهم مردم است»، گفته است: «42 درصد فارغ‌التحصیلان ایران بیکار هستند. نبود شغل با توجه به اینکه منابع سرشار و نیروی انسانی کافی در اختیار کشورمان وجود دارد؛ یک نقص است».

علی لاریجانی وجود 42درصد فارغ‌التحصیل بیکار را در  ایران «نقص بزرگی» عنوان کرده و گفته است: «مدیران باید برای تغییر شرایط تلاش کنند».

دانشگاه‌ها سالیان متمادی است که با ایجاد رشته‌های گوناگون مرتبط و بدون ارتباط با بازار کار کشور در حال تشویق جوانان به ورود به عرصه‌های تحصیلی هستند بی‌آنکه لازم بدانند پژوهشی کاربردی انجام دهند تا مشخص شود: آیا واقعاً امروز تحصیلات آکادمیک توان رفع نیازهای بازار کار کشور را دارد و یا خیر؟ همچنین این پرسش باید جواب داده شود: تا چه‌زمانی لازم است دانشگاه‌ها در تمامی رشته‌ها دانشجو تربیت و به صف بیکاران اضافه کنند، بدون اینکه لحظه‌ای برای کار آنها فکری شده باشد؟ گفتگو با فارغ التحصیلان این‌گونه رشته‌ها نکات جالبی را نشان می‌دهد.

علی، فارغ التحصیل رشته مطالعات خانواده می‌گوید: این رشته به مطالعات و بررسی سیستماتیک و علمی خانواده از دیدگاه فقهی، حقوقی، اجتماعی، روانشناسی بر مبنای تفکرات اسلامی می‌پردازد.

وی در ادامه می‌گوید: جای تعجب دارد، رشته‌ای که در ایران تدریس می‌شود برای خیلی از افراد جامعه‌مان غریب به نظر می‌رسد، آن‌قدر غریب که در برخی اوقات برای آنکه نیازی به توضیح دادن به طرف مقابلم نباشد، می‌گویم فارغ التحصیل رشته حقوق هستم.

این فارغ التحصیل رشته مطالعات خانواده در ادامه تأکید می‌کند: هدف از این رشته، تربیت و تقویت افراد کارشناس جهت مشاوره و رسیدگی به مسائل خانواده در سطح کارشناسی است، اما اینجانب حدود 5 سالی است که فارغ التحصیل شده‌ام و علی‌رغم میل باطنی‌ام مشغول پخش و توزیع مواد خوراکی به سوپر مارکت‌های شهر هستم.

محمد فارغ التحصیل رشته راه و ساختمان می‌گوید: با اینکه از دانشگاه معتبری فارغ التحصیل شده‌ام، اما کار مرتبط پیدا نمی‌کنم. در دانشگاه فکر می‌کردم چون معدلم خوب است و از دانشگاه معتبری مدرک می‌گیرم به‌راحتی می‌توانم کار پیدا کنم. مدتی در پروژه‌های مسکن مهر کار کردم، اما الآن کار برنامه نویسی کامپیوتری انجام می‌دهم. جوانان زیادی مثل من هستند. با اینکه ایده‌های زیادی دارم، اما اجرای آنها به سرمایه نیاز دارد و بانک‌ها از امثال من حمایت نمی‌کنند.

"در حال حاضر برای فارغ‌التحصیلان مقطع دیپلم و فوق‌دیپلم شغل وجود دارد، اما برای فارغ‌التحصیلان سایر مقاطع تحصیلی یافتن شغل متناسب با تحصیلات با محدودیت همراه است." این نقل قولی است از رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور. اینکه تحصیل کرده‌های دانشگاهی اغلب با مشکل بی‌کاری مواجه می‌شوند دلایل بسیاری دارد، از جمله اینکه اغلب این افراد بدون داشتن پیش‌زمینه‌هایی از توانایی و علاقه‌مندی وارد رشته‌های تحصیلی می‌شوند و اینکه بعد از دریافت مدرک دانشگاهی توقع این افراد برای داشتن شغل مناسب بالا می‌رود.

هرروز در گوشه و کنار هر شهر و روستایی دانشگاهی جدید سر باز می‌کند و تعداد کرسی‌های دانشگاهی در مقاطع ارشد و دکترا هرروز رو به افزایش است، در حالی که تعداد پست‌های مدیریتی و فرصت‌های شغلی دولتی و یا ایده‌آل هیچ تغییری نمی‌کند. به نظر می‌رسد سیاست‌های مدرک گرایانه دولت‌ها در سال‌های گذشته به بحران بی‌کاری در کشور دامن زده است.

حسین سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است که فارغ التحصیلان دانشگاهی در حوزه علوم انسانی غالباً تئوری‌ها را یاد می‌گیرند و مهارت نمی‌آموزند. آنها برای موفقیت در بازار کار نیازمند مهارت‌های کاربردی هستند که متأسفانه در سرفصل‌های دانشگاهی به‌ندرت پیدا می‌شود.

بحران بیکاران تحصیل‌کرده نه‌تنها به‌معنای هدررفت منابع کشور است که صرف آموزش‌های غیرضروری می‌شود، بلکه به بحران انتظارات غیرمنطقی نیز می‌انجامد. انتظارات غیرمنطقی که نتیجه بی‌مهارتی و مدرک گرایی راه‌افتاده در جامعه است.

منبع: تسنیم


94/10/16 - 11:50 - 2016-1-6 11:50:04





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن