تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803280159




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهم صادرات خودرو به نزديك صفر رسيد


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سهم صادرات خودرو به نزديك صفر رسيد
اثري از رويكرد صادراتي نيست؛
سهم صادرات خودرو به نزديك صفر رسيد با وجود آنكه سهم صادرات خودرو از كل صادرات صنعتي كشور از ۰.۵ درصد در سال ۸۲ به ۳.۷ درصد در سال ۸۶ رسيده بود اما در سال‌هاي اخير اين سهم به شدت افت كرد به گونه‌اي كه سهم ۳.۷ درصدي به سهمي حدود ۰.۴ درصد و نزديك صفر در سال ۹۳ افت كرد.


به گزارش فرهنگ نیوز ، صنعت خودرو در صادرات صنعتي کشور فاقد جایگاه معناداری بوده و صنعت خودروی کشور كاملا وابسته به بازار داخلي بوده و به رغم حمایت‌های تعرفه‌ای و محدودیت‌های مقداری دولت، كاملا از رویكرد جایگزیني واردات پيروی مي‌کند و برخلاف ادعای خودروسازان و مدیران دولتي حاکم بر این صنعت، به هيچوجه رویكرد صادراتي مشاهده نمي‌شود.

آمارها نشان مي‌دهد روند ارزش صادرات خودروی کشور در فاصله سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ كاملا صعودی بود به گونه‌ای که از زیر ۵۰ ميليون دلار به بيش از ۴۴۴ ميليون دلار در سال ۱۳۸۶ افزایش یافته است اما در سال‌های بعد ميزان صادرات با نوساناتي همراه بوده و در سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ به کمترین مقدار خود در سال‌های اخير يعني کمتر از ۱۰۰ ميليون دلار رسيده است.

به عبارت دیگر طبق تحقيق مركز پژوهش‌ها در فاصله سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳ در صادرات خودرو برنامه مشخص و هدفمندی مشاهده نمي‌شود و صادرات خودرو بيشتر تابع سياست‌های مقطعي و ساليانه است.

نكته قابل تأمل آنكه به رغم افزایش سه برابری نرخ ارز در این سال‌ها، به جای تحریک صادرات و افزایش چند برابری آن در مقایسه با سال‌های قبل، عملا ميزان صادرات صنعت خودروسازی کاهش یافت که این امر بيشتر به‌دليل پایين بودن سطح تكنولوژی، رکود توليد و کاهش بيش از ۵۰ درصدی توليد خودرو در سال‌های اخير است.

ارزش صادرات خودرو خلاف واردات خودرو دارای روندی نزولي بوده و حجم صادرات خودرو از حدود ۶۰ هزار دستگاه به حدود ۱۸ هزار دستگاه در سال ۱۳۹۳ تنزل یافته است.

در سال‌های اخير ميانگين ارزش هر دستگاه خودروی صادراتي به استثنای سال ۱۳۹۲، حدود ۵ هزار دلار بود که با احتساب نرخ تسعير دلار آزاد معادل ۳۳ هزار ریال، قيمت ریالي هر دستگاه خودروی صادراتي کشور به‌طور متوسط حدود ۱۶۰ ميليون ریال برآورد مي‌شود که با مبلغ فروش داخل این خودروها قابل مقایسه نيست، چراکه اگر تمام صادرات خودرو از نوع پراید یا تيبا هم باشد باز هم ميانگين قيمت هر دستگاه خودروی صادراتي مي‌باید از ۲۰۰ ميليون ریال بيشتر مي‌شد در حالي که در ترکيب صادرات خودرو انواع سمند، پژو SD، پژو پارس، پژو ۲۰۶، رانا، تندر ال ۹۰ و غيره نيز وجود دارند.

لازم به ذکر است که به‌رغم ادعای خودروسازان مبني بر اینكه هزینه‌هایي نظير ماليات بر ارزش‌افزوده عوارض و بيمه شخص ثالث نيز به قيمت فروش خودرو در هنگام تحویل به مشتری در ایران هم اضافه شود، باز هم قيمت صادراتي خودرو از قيمت فروش داخلي آن بيشتر خواهد شد، زیرا در ترکيب صادرات انواعي از خودروها و در سطوح قيمتي متفاوت وجود دارند که پراید یا تيبا در کف این قيمت‌ها قرار دارند و از طرف دیگر باید هزینه‌های حمل و نقل خودروهای صادراتي، بيمه حمل، هزینه‌های بازاریابي و تبليغات و غيره را نيز به آن اضافه کرد که در فروش داخل این هزینه‌ها کمرنگ خواهد بود

منبع: تابناک


94/10/15 - 11:34 - 2016-1-5 11:34:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن