تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855068478




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأملی در گزارش شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تأملی در گزارش شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد
هیچ قانون رسمی ای وجود ندارد که زنان را از رانندگی کردن در عربستان سعودی منع کرده باشد، با این حال روحانیون وهابی متعصب، عمیقا اعتقاد دارند که رانندگی کردن زنان به معنی تضعیف ارزش های اجتماعی در این کشور است. گفته می شود، اگر در این کشور زنی در حال رانندگی دیده شود، دستگیر، روانه دادگاه و یا حتی مجازات می شود.
پول‌نیوز، محسن قائمی نسب - مجمع جهانی اقتصاد، در آخرین گزارش شکاف جنسیتی، با بررسی 145 کشور، ایران را در رتبه 141 و عربستان سعودی را با 7 رتبه پایین تر، بهتر از ایران در رتبه 134 قرار داده است؛ گزارشی که کذب بودن آن اعتبار نهاد های بین المللی را به شدت زیر سوال می برد. چرا که انتظار این است گزارش های بین المللی بر اساس اطلاعات و آمار درست و بدون گرایش های سیاسی و بدون تاثیرپذیری، تهیه و منتشر شود، اما متاسفانه این گزارش نشان می دهد که تهیه‌کنندگان آن تحت تاثیر عواملی غیر از اطلاعات و آمار، اقدام به انتشار این گزارش خلاف واقع کرده اند. براساس برخی از گزارش‌های دریافتی، یکی از دلایل برتری رتبه عربستان سعودی نسبت به ایران در این گزارش، مشارکت سیاسی و آموزشی برابر زنان و مردان در عربستان نسبت به ایران عنوان شده است که واقعا جعلی بودن و سفارشی بودن آن برای همگان آنقدر روشن و واضح است که: زبن خبر خنده آید خلق را!

همه یقینا اخیرا در خبر ها شنیده اند که عربستان سعودی برای اولین بار در طول حیات خود در همین سال 2015، اجازه مشارکت زنان در انتخابات را داده. جالب تر آن که تا چندی پیش زنان در عربستان از داشتن شناسنامه محروم بوده اند! این در حالیست که سابقه و قدمت تاریخی حضور زنان ایرانی در عرصه های اجتماعی-سیاسی به سالهای بعد از انقلاب مشروطه بر می گردد. (به بلندای تاریخ تشکیل دولت سعودی)! اما به صورت عملی، شرایط فعالیت سازنده زنان در عرصه سیاسی و اجتماعی، به بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برمی گردد.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، میزان فعالیت های اجتماعی زنان و مشارکت سیاسی آنان جهش قابل توجهی داشته است؛ احراز پست های اجرایی و سیاسی تا بالاترین درجات از جمله معاونت ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس، وزارت، سفارت، معاونت استانداری، فرمانداری، شهردار، بخشدار و ... در اختیار زنان بوده و اصولا در نظام جمهوری اسلامی ایران ملاک و معیار احراز پست های مدیریتی توانایی ها و قابلیت های فردی، صرفنظر از جنسیت است!

آمار خانم های فارغ التحصیل در رشته های گوناگون دانشگاهی بیانگر رشد علمی زنان ایران پس از انقلاب اسلامی است، تا جایی که در دهه های اخیر درصد ورودی دانشگاه ها و متقاضیان تحصیلات تکمیلی در بین دختران بیش از پسران بوده است. این در حالیست که محدودیت های زنان و تفکیک جنسیتی در عربستان، داد برخی مجامع بین المللی را در آورده است.

این سیستم در عربستان که از طریق تفکیک صد در صدی جنسیتی حمایت شده و مانع مشارکت زنان به مفهوم واقعی کلمه در زندگی اجتماعی است، تا جایی ادامه یافته است که منتقدان، واژه «بردگی نوین» را برایش مناسب می دانند. محدودیت فعالیت های اجتماعی سیاسی در عربستان چنان است که عربستان را به یکی از بدترین کشورهای جهان برای زنان تبدیل کرده است.

هر زن بالغ در عربستان سعودی فارغ از موقعیت اجتماعی اش، بدون موافقت ولی مرد خود، نه می تواند به سفر برود، نه اجازه تحصیل دارد، نه می تواند در صورت بیماری به پزشک مراجعه کند، نه در بیمارستان بستری شود و حتی زایمان کند. آنان نمی توانند بدون اجازه همسرانشان برای خود یک حساب بانکی داشته باشند. علاوه بر این، زنان در عربستان از تصمیم گیری در موارد معمولی که به فرزندانشان مربوط می شودنیز منع شده اند.

زنان عربستان سعودی این حق را نیز ندارند که مستقلانه در محکمه شکایت کنند، مگر این که یک عضو مرد خانواده یا قیم زن همراهشان باشد. بنابراین قربانیان خشونت های خانوادگی این امکان را ندارندکه نزد پلیس بروند و تقاضای کمک کنند. چرا که پلیس عربستان به شکایت زنان توجهی نمی کند، مگر این که آنها اجازه رسمی از جانب قیم خود داشته باشند. خروج از خانه بدون همراه برای زنان ممنوع است.

زنان سعودی باید در زمان خروج از خانه توسط یکی از محارم مرد خود همراهی شوند. این همراهان باید در تمام مدتی که زنان در خارج از خانه به سر می برند ازجمله برای خرید یا یافتن به مطب پزشک، همراه آنان باشند. در صورتی که زنی بدون حضور یکی از محارم خود از خانه خارج شده و مورد تعدی قرار بگیرد، به همراه خاطیان مجازات می شود.

رانندگی زنان!

هیچ قانون رسمی ای وجود ندارد که زنان را از رانندگی کردن در عربستان سعودی منع کرده باشد، با این حال روحانیون وهابی متعصب، عمیقا اعتقاد دارند که رانندگی کردن زنان به معنی تضعیف ارزش های اجتماعی در این کشور است. گفته می شود، اگر در این کشور زنی در حال رانندگی دیده شود، دستگیر، روانه دادگاه و یا حتی مجازات می شود.

سختگیری نسبت به پوشش زنان نیز یکی از مسائلی است که با درجات مختلفی در سرار عربستان اعمال می شود. در عربستان اغلب زنان مجبور هستند که در زمان خروج از خانه، یک ردای بلند سیاه (عبا) به تن کنند. البته با وجود اصرار وهابیون تندرو، پوشاندن کامل صورت و استفاده از برقع در تمامی عربستان اجباری نیست. با این حال این مسأله باعث نمی شود که پلیس مذهبی عربستان از تذکر دادن به زنانی که آرایش کرده اند، دست بردارد.

زنان در عربستان در تعامل با مردانی که نسبت خویشاوندی نزدیک ندارند، محدودیت دارند. در اکثر مراکز عمومی و دفاتر رسمی، مانند بانک ها و دانشگاه ها ورودی های مجزایی برای زنان و مردان تعریف شده است. پارک ها، سواحل و اغلب مراکز تفریحی، بخش زنان و مردان مجزایی دارد و هرگونه تخلفی در این زمینه، پیگیری حقوقی به دنبال خواهد داشت که البته در اغلب موارد، مجازاتی که برای زنان در نظر گرفته می شود به مراتب سنگین تر از مردان است. در عربستان هیچ زنی به تنهایی اجازه ورود به رستوران را ندارد! تا چندی پیش زنان سعودی حتی با همراهی مردان و محارم خود نیز نمی توانستند به رستوران وارد شوند!

شرکت در مسابقات ورزشی

ورزش کردن نیز از جمله حوزه هایی است که زنان در آن با محدودیت های زیادی رو به رو هستند. از جمله اینکه اجازه و تایید مردان خانواده برای ورزش کردن زنان در این کشور الزامی است. روحانیون وهابی زنان ورزشکار را «فاحشه» می خوانند!

پرو لباس در فروشگاه ها یعنی چه؟!

مراکز خرید در عربستان با اغلب مراکز خرید در جهان تفاوت دارند. گذشته از نگهبانانی که هنگام ورود به مراکز خرید لباس، مشتریان را بررسی می کنند، اغلب فروشگاه های لباس، اتاق پرو ندارند.بنابراین، زنان باید لباس ها را بدون امتحان کردن خریداری کنند! ورود به فروشگاه های ابزارآلات موسیقی، برای زنان در عربستان ممنوع است.

یکی دیگر از محدودیت های زنان در عربستان، ورود آنان به فروشگاه هایی است که ابزارآلات موسیقی می فروشند. به طوری که مقام های دولتی در سال 2014 میلادی به فروشگاه های ابزارآلات موسیقی دستور دادند تا با نصب علامتی، ورود بانوان به این مکان ها را ممنوع اعلام کنند.

ورود به گورستان فقط افقی!

در عربستان، ورود زنان به قبرستان برای تشییع جنازه ها در بسیاری از شهرهای این کشور، ممنوع است. فاجعه بار تر آنکه عربستان به دوران جاهلیت خود بازگشته است و زنده به گور کردن دوباره دخترانرا شاهدیم!!

رییس جمعیت پزشکی عربستان سعودی گفته است: استفاده از سونوگرافی و تعیین جنسیت نوزاد پیش از تولد، تهدیدی برای جنین های دختر و زمینه ساز سقط آنان از سوی والدین است.

«حسان عبدالجبار» که رییس جمعیت زنان و زایمان عربستان نیز هست، افزود: با وجود این که سنت های قدیمی در خصوص تمایل نداشتن به فرزند دختر از جامعه عربستان رخت بر بسته اما سونو گرافی عاملی است که باعث شده والدین درصورتی که مشخص شود جنین دختر است، آن را در رحم مادر از بین ببرد و به نوعی دختران را زنده به گور کنند.

روزنامه «عکاظ» چاپ عربستان با ذکر نمونه هایی از درخواست های غیر مشروع پدران و مادرانی که با سونوگرافی به دختر بودن جنین خود پی برده بودند، درباره گسترش این پدیده در مناطق مختلف عربستان هشدار داد. با این همه محدودیت ها و ظلم فاحشی که وهابیون آل سعود نسبت به خانم ها روا می دارند (که بر هر چشم بی نظر واقع بینی که اخبار را بی غرض دنبال می کند این امر محرز است) آیا نباید با تردید به این گزارش نگاه کرد؟


تاریخ انتشار: ۰۹:۳۷ - ۱۵ دی ۱۳۹۴ - 05 January 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن