تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828776747




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنش‌هاي منطقه‌اي و لزوم اقتصاد مقاومتي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تنش‌هاي منطقه‌اي و لزوم اقتصاد مقاومتي
هنوز هم دولتمردان به فكر آن دلارهاي نفتي با بشكه 120 دلاري هستند.
نویسنده : مهران ابراهیمیان 


هنوز هم دولتمردان به فكر آن دلارهاي نفتي با بشكه 120 دلاري هستند. اگر نيك به گفته‌هاي معاون اول رئيس‌جمهور در روزهاي گذشته نگاه كنيم به خوبي در‌مي‌يابيم كه نه فقط حس مالكانه به درآمدهاي نفتي در ايشان رسوخ كرده بلكه عمق استراتژيك ايشان نيز مبتني بر دلارهاي نفتي است. گويي اكنون كه درآمدهاي نفتي با كاهش قيمت نفت در دسترس نيست كاري به جز بغل گرفتن زانوي غم در ميان دولتمردان وجود ندارد.
 اين در حالي است كه تنش‌هاي منطقه‌اي تلاش مضاعف و برنامه‌ريزي‌هاي جدي‌تر را در حوزه اقتصادي به ما گوشزد مي‌كند.
در يادداشت قبلي اشاره كرديم كه نبايد دولت فرصت‌ها را به بهانه انتظار براي اجراي برجام يا انتخابات مجلس از دست بدهد و سپردن آینده يك ملت و كشور به دست سرنوشت كاري خطرناك است، اما اكنون در اين يادداشت و با توجه به حوادث چند روز اخير تأكيد مي‌كنيم كه تغيير رويكرد تقابل كشورها در مرحله‌اي جديد قابل بررسي است و چنانچه بخواهيم همچنان در عرصه اقتصادي زانوي غم بغل بگيريم، حاصلي جز تضعيف بيشتر بنيه كشور نخواهد داشت، بنابراين درون‌نگري در اقتصاد به طور ويژه بايد در دستور كار قرار گيرد.
نگاهي به روند تغيير تقابل كشورها به خصوص در منطقه خاورميانه كه مهم‌ترين و سخت‌ترين آن در جريان تحريم‌ها از سوي غرب با ما به اجرا درآمد، نحوه تقابل كشورها را به مرحله غيرنظامي ارتقا داد كه البته اين يادداشت به منزله بي‌توجهي به توان افزايش توان نظامي نيست، اما تأكيد جدي بر مسئله اقتصاد مقاومتي است؛ اقتصادي كه با زانوي غم در بغل گرفتن كاملاً در تضاد است و بايد بسيار بيشتر از حرف زدن در سخنراني‌ها و سمينارها اقتصاد مقاومتي را جدي گرفت.
 بعد از تجربه سخت تحريم‌ها كشورها با الگوگيري از اين روش ديگر به راحتي وارد تقابل نظامي نمي‌شوند اما به مراتب ضربات سخت‌تري را بر پيگيري اقتصادي و رفاه اجتماعي كشورهاي مقابل مي‌زنند كه جديدترين اين تقابل، روابط دو كشور روسيه و تركيه است. تقابل اين دو كشور نشان داد كه  امروزه حتي رويكردهايي كه مي‌تواند به برخورد نظامي منجر شود نيز با مكانيزم جديد پيش‌گفته قابل تغيير است، آنچنان كه روسيه به‌رغم برتري نظامي در پاسخ به حمله تركيه به هواپيماي نظامي روسيه تنبيه‌هاي اقتصادي را در دستور كار خود قرار داد و برآوردهاي مالي از اين تنبيهات در نظر گرفته شده براي تركيه رقمي حدود 17 ميليارد دلار است.
به عبارت بهتر تغيير رويكرد در عرصه بين‌المللي به جاي برخوردهاي نظامي، به جنگ‌هاي اقتصادي و تحريم‌ها تغيير كرده و از اين‌رو اقتصاد‌هايي كه تاب‌آوري كمتري دارند، بيشتر ضرر مي‌كنند و حتي احتمال شكست را نيز مي‌توان براي آنها متصور شد.
خوشبختانه كشور ما با پشت سر گذراندن شرايط سخت تحريم‌هاي همه‌جانبه و همكاري‌هاي ناجوانمردانه عربستان در اين عرصه به خوبي توانست با همراهي مردم با حاكميت در اين عرصه كارنامه‌اي قابل قبول و در حد از خودگذشتگي‌هاي دفاع مقدس به ثبت برساند، اما اين اقدام حاصل عملياتي بود كه دولت در آن نه در نقش يك بخش مهم منفعل و مأيوس كه در نقش همرزم جدي نقش‌آفريني كرد. از اين‌رو است كه با پيش‌بيني شرايط احتمالي پيش‌رو، دولت و مردم بايد خود را براي شرايط سخت‌تر و پيچيده‌تري آماده كنند كه از يك‌سو قيمت نفت كاهش يافته و در عين حال تنش‌هاي جدي با بزرگ‌ترين رقيب خود در منطقه و بازار جهاني نفت دارد.
آيا دولت آمادگي لازم را براي شرايط سخت‌تر آماده كرده است و حتي قادر به طراحي تقابل با كشورهاي متخاصم به شيوه نوين است؟ آيا اكنون وقت ورود عملي و جدي‌تر به اقتصاد مقاومتي به عنوان يك استراتژي بلندمدت نيست؟ يا همچنان ما شاهد سخناني از اين دست خواهيم بود كه «اجراي اقتصاد مقاومتي در شرايط پساتحريم راحت‌تر دنبال خواهد شد» و...

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن