واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ۶ خودروساز خارجي به ايران میرانند
دبير شوراي سياستگذاري خودرو با اشاره به عقبماندگي توليد خودرو از برنامه، گفت: حضور خودروسازان ژاپن، آلمان، فرانسه، اتريش، تركيه و ايتاليا در بازار و صنعت خودروي ايران قطعي شد.
دبير شوراي سياستگذاري خودرو با اشاره به عقبماندگي توليد خودرو از برنامه، گفت: حضور خودروسازان ژاپن، آلمان، فرانسه، اتريش، تركيه و ايتاليا در بازار و صنعت خودروي ايران قطعي شد.
به گزارش «جوان»، ساسان قرباني در جمع خبرنگاران با اشاره به عقبماندگي توليد خودرو از برنامه، گفت: احتمال اينكه به برنامه تعيينشده براي توليد خودرو برسيم، كم است ولي جبران توليد در ماههاي آينده برنامهريزي شده است و سعي ميشود عقبماندگي توليد را جبران كنيم، البته روند توليد افزايش يافته ولي اينكه برنامه محقق شود، درصدش كم است. دبير شوراي سياستگذاري خودرو در پاسخ به سؤالي افزود: اينكه بتوانيم چه ميزان از عقبماندگي ۳۶۰هزار دستگاهي را جبران كنيم، سؤال سختي است و پارامترهاي متعددي دارد ولي هماكنون نسبت به سال قبل، ۱۷درصد از برنامه عقب هستيم و تنها ۶۵ درصد از برنامه را محقق كردهايم، اما تمام تلاشمان اين است كه حداقل به توليد خودرو در سال قبل برسيم و اين در دستور كار خودروسازان براي ماههاي باقيمانده سال قرار دارد.
وي تصريح كرد: به نظر ميرسد بعد از برداشته شدن تحريمها و اجرايي شدن برجام، خودروسازان خارجي كه در گذشته مذاكرات خود براي حضور در صنعت خودروسازي ايران را تكميل كردهاند، وارد بازار شوند، بر اين اساس ژاپنيها به صورت قوي وارد ايران خواهند شد و با توجه به هيئت گستردهاي كه از ايتاليا به ايران آمدند، به نظر ميرسد ايتالياييها با توجه به مذاكرات، حضور پررنگي در صنعت و بازار خودروي ايران داشته باشند. به گفته قرباني، فرانسه، آلمان، اتريش و تركيه نيز در بازار و صنعت خودروي ايران حضور خواهند يافت و اكنون نيز مذاكرات خود را به انجام رساندهاند و علاقهمند به همكاري مشترك هستند، البته محدوديتهايي در تحريم براي خودروسازي و قطعهسازي ايران بهوجود آمده بود كه اميدواريم با عملياتي شدن برجام، بسترها براي حضور و مشاركت خودروسازان و قطعهسازان صاحبنام دنيا با ايران فراهم شود. وي اظهار داشت: برخي شركتهاي قطعهساز صاحبنام اروپايي مذاكرات خود را با قطعهسازان ايراني نهايي كرده و هيئتهايي را نيز به ايران اعزام كردهاند كه كار مذاكرات را نهايي كردهاند، البته از طرفهاي ايراني خود خواستهاند تا زماني كه تحريمها برداشته شود، نام آنها را اعلام نكنند.
دبير شوراي سياستگذاري خودرو از دو نوع قرارداد مشاركت براي همكاري با خارجيها در صنعت خودرو خبرداد و گفت: اولين نوع قرارداد اين است كه داخليسازي قطعات خودروهاي موجود برندهاي بينالمللي صورت گيرد و توليد خودرو در ايران انجام شود و نوع دوم اين است كه خودروهاي جديد در ايران توليد شود كه فرآيند اين نوع توليد، سه سال زمان ميبرد كه البته هر دو نوع را به صورت موازي، دنبال ميكنيم. در حالت ايدهآل اگر بتوانيم 2 درصد از سهم جهاني صنعت خودرو را به خود اختصاص دهيم، شرايط خوبي است. قرباني همچنين در پاسخ به سؤالي مبني بر امضاي قرارداد پژو در سفر آتي رئيسجمهور به فرانسه گفت: اينكه قرارداد همكاري با پژو در حاشيه اجلاس خودرو كه قرار است اسفندماه امسال برگزار شود، امضا شده يا به زمان ديگري موكول شود، به نظر مديرعامل ايران خودرو بستگي دارد. وي افزود: در پيوستن به سازمان تجارت جهاني كه به شدت از سوي وزير صنعت، معدن و تجارت پيگيري ميشود، بايد سطح عمومي تعرفهها در نهايت به صفر ميل كند، اين در شرايطي است كه در دوران ابتدايي عضويت به اين سازمان، اجازه داده ميشود به مدت محدودي، سطح تعرفهها بالا باشد، اما به مرور بايد به صفر ميل كند و كاهشي شود.
وی گفت: در همه جاي دنيا ليزينگها براي فروش خودرو وارد عمل میشوند به اين شكل كه به خريداران تسهيلات داده شود، عمل نميشود، اين در شرايطي است كه تسهيلات ۲۵ميليون توماني كه دولت براي خريد خودرو به مردم داد، حمايت از مصرفكنندگان خودرو بود و حمايت از توليدكنندگان به شمار نميرفت. قرباني معتقد است: متأسفانه در قالب اين طرح، دولت مسير خوبي را براي حمايت از خودرو انتخاب نكرد و در مجموع اين طرح، متمركز بر حمايت از خودروسازان نبود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]