تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835167648
رعایت نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار/آمادگی حضور در عرصههاي بينالمللي در دوران پسابرجام
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رعایت نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار/آمادگی حضور در عرصههاي بينالمللي در دوران پسابرجام
جلسه هم اندیشی مدیران عامل بانک ها و بانک مرکزی با حضور رییس کل و اعضای هیات عامل بانک مرکزی برگزار شد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این جلسه، ولی اله سیف، رییس کل بانک مرکزی با مروری بر آمار و عملکرد دولت و بانک مرکزی در سال جاری گفت: حجم نقدینگی در 8 ماهه اول سال 94، به 907 هزار میلیارد تومان رسید که 16 درصد رشد را نشان می دهد. این رقم در 12 ماهه منتهی به آذر ماه 24.7 درصد رشد داشته که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، 2.3 درصد افزایش داشته است.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به آمار نوسانات نرخ ارز در دوره یک ساله گذشته منتهی به آذرماه 94 و فعالیت های بانک مرکزی دراین خصوص گفت: نرخ متوسط دلار در یک ساله منتهی به آذر امسال به 3419 تومان رسید که نسبت به رقم متوسط 12 ماه قبل (3162) 8.2 درصد رشد را نشان می دهد. تجربیات گذشته نشان دهنده این است که با اراده بانک مرکزی نرخ ارز تعیین نمی شود و این بازار است که نرخ را تعیین می کند. بانک مرکزی تنها از شوک های هیجانی نسبت به قیمت ارز جلوگیری به عمل می آورد، که خوشبختانه در این زمینه نتیجه عملکرد مثبت بوده است.
وی از رشد 6.3 درصدی ارائه تسهیلات توسط شبکه بانکی در 8 ماهه سال جاری نسبت به دوره قبل خبر داد و اظهار داشت: در این میان سهم سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی 63.3 درصد از کل تسهیلات اعطایی و در بخش صنعت و معدن 82.6 درصد بوده است. همچنین منابع نظام بانکی باید در تامین مالی کوتاه مدت و بنگاه های کوچک متمرکز شود و تامین مالی بلند مدت برعهده بازار سرمایه است.
براساس اعلام رییس شورای پول و اعتبار، نسبت مطالبات غیرجاری شبکه بانکی به کل تسهیلات اعطایی معادل 12.8 درصد است که این رقم در ابتدای سال معادل 12.1 درصد بوده و طبیعتاً با توجه تعطیلات پایان سال استنباط عمومی روند نزولی آن است.
وی گفت: تورم 34.7 درصدی در پایان سال 92 در حال حاضر به 13.7 درصد رسیده و پیش بینی می کنیم این روند نزولی ادامه پیدا کند.
سیف همچنین از اقدامات اساسی بانک مرکزی در سال جاری گفت و خاطرنشان کرد: بانک مرکزی تلاش کرده بی انضباطی های گذشته را سر و سامان دهد و اضافه برداشت ها را کنترل کند تا منابع بیشتری برای ارایه تسهیلات دراختیار بانک ها باشد. ساماندهی اضافه برداشت ها از اقدامات اساسی بود که انجام شد به گونه ای که در حال حاضر اضافه برداشتی وجود ندارد و بانک ها نیز بر این باورند که باید منابع و مصارف خود را مدیریت کنند. همچنین ما این باور را نهادینه کردیم که تسهیلات تکلیفی بانک ها را با مشکل مواجه می سازد چرا که وقتی بانک ها با تکلیف پیش می رفتند بازدهی مطلوبی نداشت و تسهیلات اعطایی، مصرف بهینه نمیشد و پیامد آن افزوده شدن حجم مطالبات معوق بود.
رییس شورای پول و اعتبار همچنین از مسدود شدن منابع بانکی در چند بخش گفت: تسهیلات بانکی اعطاشده به دولت، بنگاه داری بانک ها و مطالبات معوق، حجم زیادی از منابع نظام بانکی را درگیر کرده است درحالی که بانک ها برای این منابع و سپرده ها سود پرداخت می کنند.
سیف، اشاره ای نیز به نرخ های سود کرد که باید به تبعیت از تورم، روند نزولی را در پیش گیرند. در این خصوص نرخ بازار بین بانکی از 29 درصد به 20 درصد کاهش پیدا کرده است و نرخ سود قابل قبول، برای بانک مرکزی نزدیک به نرخ تورم است و باید جهت گیری به سمت آن باشد.
وی، موضوع تفکیک نرخ سود علی الحساب و قطعی و پرداخت سود توسط بانک ها بر این اساس را لازم و ضروری دانست و گفت: بانک بایستی درخصوص نرخ سود عقود و مبادلات، پیش بینی دقیق انجام دهد و بخشی از آن را به صورت علی الحساب به مشتریان پرداخت کند. در پایان سال نیز نرخ سود واقعی محاسبه شده و مابه التفاوت به مشتریان پرداخت شود و بر این اساس نرخ سود علی الحساب نمی تواند بیشتر از سود واقعی باشد.
رییس کل بانک مرکزی درخصوص اقدام این بانک برای رفع تنگنای مالی قبل از برجام و تحریک تقاضا، اظهار داشت: بانک مرکزی با هدف هدایت منابع به سمت خرید کالاهای تولیدی، طرحی سه بخشی را به اجرا درآورد که شامل اعطای بخشی از منابع برای خرید خودرو، کالاهای واسطه ای و تامین کالاهای مصرفی بادوام بود.
سیف درخصوص مسائل بعد از برجام گفت: تحریم های بین المللی در هفته های آینده برداشته می شود اما بانک های ما آمادگی لازم را برای حضور در عرصه بین المللی ندارند و در برخی شاخص ها با دنیا، فاصله زیادی داریم و باید تمام تلاش در همه بانک ها بر آماده سازی برای شروع سریع فعالیت بعد از اجرای برجام باشد.
رییس شورای پول و اعتبار همچنین با اشاره به مشکل موسسات غیرمجاز، گفت: ساماندهی موسسات غیرمجاز به صورت جدی در حال پیگیری است و دیگر دستگاه های نظارتی نیز به کمک بانک مرکزی آمده اند. نکته مهم در نحوه برخورد با موضوع است و انتخاب روش هایی که حتی الامکان منجر به صیانت از سپرده های سپرده گذاران شود .
وی از رقابت ناسالم بانک ها در دو حوزه افزایش سپرده و افزایش شعبه انتقاد کرد و افزود: افزایش سپرده و شعبه، الزاماً به سودآوری بانک منجر نمی شود و در واقع باید کارایی شعب را بالا بریم.
اضافه برداشت بانک ها با مديريت بانک مرکزي ساماندهي شد
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی در اين جلسه اکبرکميجاني قائم مقام بانک مرکزي با اشاره به اينکه مجموعه اقدامات اين بانک بر اساس مصوبات مجمع عمومي سال 1393 و مصوبه شواري پول و اعتبار در ارديبهشت سال جاري، موجب ساماندهي و تعيين تکليف اضافه برداشت بانک ها شد، تاکيد کرد: اين اقدامها اولاً موجب برقراري نظم و انضباط در رابطه ميان بانکها و بانک مرکزي شد. ثانياً با توجه به اينکه بخشي از اضافه برداشتها در بانکهاي دولتي و بانکهاي مشمول اصل 44 قانون اساسي در قالب تکاليف دولت و بودجه انجام شده و بانکها را با کمبود منابع روبرو کرده بود، اين موضوع در راستاي مساعدت با این بانک ها ساماندهي شد.
وي افزود: عدم تعيين تکليف اضافه برداشت بانکها، از يک سو موجب بار سنگين وجه التزام شده و از سوي ديگر موجب پديده بيانضباطي شده بود. بر اين مبنا بانک مرکزي با مديريت اضافه برداشتها به سمت انضباط گرايي پيش رفت.
کميجاني يکي از دلايل افزايش نرخ سود بانکها را وجود اضافه برداشتها دانست و گفت: خوشبختانه ساماندهي اضافه برداشتها با تلاش مجدانه بانک مرکزي انجام شده است و مصرانه درخواست ميشود بانکها به قراردادهاي تنظيم شده و تعهدات خود در اين زمينه، پايبند باشند. ضمن آنکه انتظار مي رود با مديريت منابع و مصارف توسط بانکها تجربههاي پيشين تکرار نشود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به افزايش هزينه تمام شده منابع بانکها بهدليل نسبت سپرده قانوني تصريح کرد: بر اساس عملکرد بانکها در رعايت ضوابط ابلاغي بانک مرکزي، چندين شاخص از جمله شاخصهاي اعتباري، نظارتي و پايبندي به مقررات در نظر گرفته شده و با توجه به معيارهاي مذکور، نسبت سپرده قانوني در دامنه 10 تا 13 درصد براي بانکهای تجاری تعيين شد.
وی اظهار داشت: با توجه به اقدام های انجام شده و مدیریت فعالانه و کارآمد بانک مرکزی در بازار بین بانکی، روند کاهش نرخ سود در این بازار که از اواسط نیمه اول سال جاری در جریان بود، تسریع شد به طوری که نرخ سود بین بانکی که در مهر ماه امسال در محدوده 27 درصد قرار داشت اینک به محدوده زیر 21 درصد کاهش یافته است. انتظار می رود این روند کاهشی متناسب با تحولات نرخ تورم همچنان استمرار یابد و در نتیجه پیامدهای این تحول مثبت در بازار بین بانکی را در آینده بر نرخ های سود سپرده و تسهیلات در شبکه بانکی شاهد باشیم.
قائم مقام بانک مرکزي همچنین با بيان فعالیت های بانک مرکزي به منظور تحريک تقاضا و رونق اقتصادي در زمينه ارايه تسهيلات به «خودرو»، «کالاهاي واسطهاي» و «کالاهاي مصرفي بادوام داخلي» افزود: در زمينه ابزار خريد دين که قبلاً کمتر مورد توجه بانکها واقع شده بود، با مديريت بانک مرکزي اين ابزار فعال و در راستاي رونق اقتصادي به کار گرفته شد.
وي در خصوص ساماندهي بازار غيرمتشکل پولي نيز تاکيد کرد: با اقدامات جدي و مصرانه بانک مرکزي و با حمايت دستگاههاي نظارتي، بعيد است موسسات مالي و اعتباري غيرمجاز بتوانند همانند گذشته از طريق انگيزههايي همچون پرداخت سودهاي بالاتر، موفق به جذب سپرده بيشتر شوند.
در اين جلسه مديران عامل بانکها با اشاره به موضوعات روز بانکي همچون پسابرجام، نرخ سود تسهيلات و نرخ سود بازار بين بانکي، خواستار تداوم اقدامهاي بانک مرکزي در اين زمينه شدند.
در پايان، رئيس کل بانک مرکزي بر هماهنگي و همکاري بانکها در زمينه رعايت نرخهاي سود مصوب شوراي پول و اعتبار، آمادگي براي حضور در عرصههاي بينالمللي در دوران پسابرجام، مشارکت فعالانه با بانک مرکزي جهت آمادهسازي زيرساخت هاي سختافزاري و نرمافزاري شبکه بانکي در کوتاهترين زمان ممکن پس از اجراي برجام و کاهش فاصله با استانداردهاي بينالمللي در حوزه بانکي در دنيا، تاکيد کرد.
۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
تصمیم سرنوشت ساز شورای پول و اعتبار؛ فاصله نرخ سود و تورم بیشتر شد / مقاومت بانک مرکزی تَرک برداشت
براساس تازه ترین آمارهای رسمی فاصله نرخ سودبانکی وتورم به بالاترین سطح رسید به نحوی که مقاومت بانک مرکزی درکاهش نرخ سودبانکی تَرک برداشت وحالا همه منتظر تصمیمات جدید شورای پول واعتبار هستند به گزارش مهر براساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه تک رقمی شد و به ۹ ۹ درصرئیس کل بانک مرکزی در جلسه با مدیران عامل بانکها: اضافه برداشت بانکها ساماندهی شد/ بانکهای ایرانی آمادگی حض
رئیس کل بانک مرکزی در جلسه با مدیران عامل بانکها اضافه برداشت بانکها ساماندهی شد بانکهای ایرانی آمادگی حضور در عرصه بینالمللی را ندارندرئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تحریمهای بین المللی در هفتههای آینده برداشته میشود گفت اما بانکهای ما آمادگی لازم را برای حضور در عرصحضور مردم درانتخابات باعث افزایش اعتباربینالمللی ونشاط اجتماعی می شود
هاشمی رفسنجانی حضور مردم درانتخابات باعث افزایش اعتباربینالمللی ونشاط اجتماعی می شود رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جوانان را سرمایه اصلی کشور و اشتغال را نیاز ضروری آنان در ابعاد فردی خانوادگی و اجتماعی دانست و گفت رواج اشتغال رونق تولید از بین رفتن رکود و کم شدن تورم ضرورتبررسی پولی شدن تونلهای پایتخت +جدول نرخ پیشنهادی
بررسی پولی شدن تونلهای پایتخت جدول نرخ پیشنهادیتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۱۵ عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در خصوص سرانجام لایحه «اخذ عوارض تردد از معابرخاص شهری» توضیحاتی را ارائه کرد ابوالفضل قناعتی در گفت وگو با ایسنا درباره ارقام منتشر شده در موآیتالله هاشمی: حضور مردم در انتخابات آینده، افزایش اعتبار بینالمللی و نشاط اجتماعی را به دنبال دارد
آیتالله هاشمی حضور مردم در انتخابات آینده افزایش اعتبار بینالمللی و نشاط اجتماعی را به دنبال دارد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جوانان را سرمایه اصلی کشور و اشتغال را نیاز ضروری آنان در ابعاد فردی خانوادگی و اجتماعی دانست و گفت رواج اشتغال رونق تولید از بین رفتن رکود و کممدیر عامل بانک ملی اعلام کرد حمایت از طرحهای صادرات محور سیستان بلوچستان با نرخ سود ترجیحی
مدیر عامل بانک ملی اعلام کردحمایت از طرحهای صادرات محور سیستان بلوچستان با نرخ سود ترجیحیمدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان برای کشور و سیستم بانکی مهم است گفت در این راستا بانک ملی ایران آمادگی دارد از طرحهای صادرات محور و مولد با نرخهای ترجیحی حعضو شورای رقابت در گفتوگو با فارس: بررسی پرونده رانت 650 میلیون یورویی ادامه دارد/ حضور مدلل در جلسه آینده ش
عضو شورای رقابت در گفتوگو با فارس بررسی پرونده رانت 650 میلیون یورویی ادامه دارد حضور مدلل در جلسه آینده شورای رقابتعضو شورای رقابت گفت نتیجه پرونده واردات 650 میلیون یورویی نهادههای دامی به هفته آینده و شنیدن اظهارات مدلل وارد کننده عمده نهادههای دامی موکول شد محمدعلی مدخبر گزاری فارس - رئیس کل بانک مرکزی انتقاد کرد نرخ سود بانکی به طور افراطی مثبت است/ نقدینگی 907 هزار میلیارد
رئیس کل بانک مرکزی انتقاد کردنرخ سود بانکی به طور افراطی مثبت است نقدینگی 907 هزار میلیارد تومان شدرئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد 16 درصدی نقدینگی در 8 ماهه امسال از رسیدن حجم کل نقدینگی به رقم 907 هزار میلیارد تومان خبر داد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ولینرخ سود پانزده درصد، یعنی رباخواری!
آیت الله مظاهری نرخ سود پانزده درصد یعنی رباخواری قضیۀ ربا است غربیها این ربا را ندارند و این خیلی عجیب است و ما اگر خون گریه کنیم جا دارد به گزارش سرویس اقتصادی "جام نیـوز" آیت الله حاج شیخ حسین مظاهری از علمای اصفهان در سخنانی شدیدا از رواج رباخواری در نظمدیرعامل بورس کالا در حضور کارگزاران بازار سرمایه: آماده ارایه سناریوهای راهاندازی بازار مشتقه ارزی هستیم؛ با
مدیرعامل بورس کالا در حضور کارگزاران بازار سرمایه آماده ارایه سناریوهای راهاندازی بازار مشتقه ارزی هستیم با ارز تکنرخی و چندنرخیمدیرعامل بورس کالا گفت در برنامهریزی انجام شده توسط بورس کالا سناریوهای مختلف برای راهاندازی بازار مشتقه ارزی با در نظر گرفتن تحریم و یا عدم تحر-
اقتصادی
پربازدیدترینها