واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا از دانشگاهها کارآفرین بیرون نمیآید؟ یک مقام مسئول در سازمان فنی و حرفهای کشور نقص ارتباط صنعت و دانشگاه را مهمترین چالش فراروی فارغالتحصیلان دانشگاهی برای ورود به بازار کار دانست و گفت: از کشورهای خارجی برای دریافت مهارت فنی و حرفهای به ایران میآیند.
به گزارش فرهنگ نیوز، حمیدرضا خانپور، مدیرکل فنی و حرفهای استان تهران در بررسی چالشهای پیش روی اشتغال جوانان به ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: به دنبال سیاستهایی که دولت و مجلس شورای اسلامی دارند، اقدامات سازمان فنی و حرفهای کشور در راستای افزایش مهارت و فرهنگ کسب و کار متمرکز شد.
دانشگاهها قرار بود، حلقه مفقوده با صنعت را پر کنند
* پشت میز نشینی مانع اصلی رشد کارآفرینی و فرهنگ آچار بهدستی
وی یکی از مهمترین مشکلات فعلی جامعه را حلقه مفقوده بین صنعت و دانشگاه اعلام کرد و گفت: افراد تحصیلکرده پیش از آنکه به دنبال افزایش مهارت و آچاربهدستی باشند، مدرکگرا هستند.
خانپور گفت: این افراد پس از دریافت مدرک تحصیلی دیگر به دنبال کارهای یدی و دنیای واقعی کار نمیروند و بیشتر بر روی مشاغل پشتمیزنشینی و تشکیلاتی متمرکز میشوند، در این رویه کاهش انگیزههای کارآفرینی و کار یدی، طبیعی است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان تهران با اعلام اینکه در دنیا به ازای هر 6 کاردان یا تکنسین یک کارشناس وجود دارد، گفت:در ایران این رابطه برعکس بوده، به عبارتی دیگر به ازای هر 6 کارشناس، یک کاردان یا تکنسین وجود دارد؛ در کشور ما افراد خلاق، کارآفرین و کسانی که با دنیای واقعی کار آشنا باشند، کم داریم.
وی معتقد است که فارغالتحصیلان دانشگاهی براساس اجبار و یا کلاس کاری وارد این عرصه شدهاند و در مقابل افرادی که وارد موضوع مهارتآموزی میشوند با شوق و علاقه به این حرفه میآیند.
* یکپنجم مراجعهکنندگان به کاریابیها، فارغالتحصیلان هستند
خانپور با بیان اینکه 4.5 میلیون نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکار هستند، افزود: 3 میلیون نفر از بیکاران عمدتاً از افرادی هستند که در دانشگاهها مشغول تحصیلند؛ طبق آخرین آمار از بیکارانی که به سایت کاریابیها مراجعه میکنند، 20 درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند؛ به عبارت دیگر یک پنجم افراد مراجعهکننده به کاریابیهای سراسر کشور را دانش آموختگان تشکیل میدهند و به طور میانگین از هر 500 نفر جویای کار 100 نفر را دانشآموختگان دانشگاهی تشکیل میدهند و شاید آمار بیکاری دانشگاهیان بیش از اینها باشد که فعلا در این باره بررسی انجام نشده است.
وی گفت: در این خصوص فلسفه وجودی سازمان فنی و حرفهای تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در بخشهای صنعتی، خدماتی و کشاورزی است. بهطوریکه افراد با مراجعه به این سازمان با وجود تحصیل در دانشگاهها به دریافت مهارت مشغول میشوند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان تهران با انتقاد از اینکه کارشناسیهای ارشد شیلات، حتی رنگ میگو را هم ندیدهاند، گفت: علاوه بر این مهندسیهای ماشینآلات کشاورزی، نحوه کار با تراکتور را نمیدانند.
در دنیا هر مهندس ماشینآلات کشاورزی علاوه بر دریافت تئوریهای این رشته، باید بهطور عملیاتی دورههای تخصصی را بگذراند.
منبع: فارس
94/10/13 - 17:05 - 2016-1-3 17:05:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]