محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827866038
از تنگینفس تا زیر آب رفتن شهر
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از تنگینفس تا زیر آب رفتن شهر
بارندگیهای امسال برای مردم اهواز تجربه متفاوتی بود. رحمت الهی که به طور طبیعی باید موجب شور و نشاط شود، در اهواز زحمتی دیگر بر رنجهای بیشمار مردم افزوده است. بعد از مشکلات تنفسی پیشآمده پس از بارش باران، اکنون اهواز با مشکل آبگرفتگی معابر و خیابانها پس از باران مواجه است.
چند سالی است که آبگرفتگی معابر و خیابانهای اهواز پس از باران به امری پذیرفته شده برای مسئولان تبدیل شده است و با وجود تمام خواستهها و انتقادات مردمی هیچ ترتیب اثری برای رفع این معضل داده نشده است؛ امسال اما به نظر میرسد این معضل شدت یافته است.
میزان بارندگی در سال جاری همانند سایر نقاط کشور، در خوزستان نیز افزایش داشته است. این بارشها در خوزستان همیشه مورد انتظار بود تا بلکه بتوان تالابهای نیمهجان و رودهای خشک شده که به لطف انتقال از سرشاخهها و سدسازی متعدد، دیگر وضعیت طبیعی خود را از دست دادهاند، حیاتی تازه بگیرند و مهمتر اینکه شاید این بارشها بتواند عاملی برای جلوگیری از بروز دوباره ریزگردها در این فصل باشد و از این رو بوده که باران، دل مردم خوزستان را کمی امیدوار و اندکی شاد کرده است.
اما این سرخوشی مردم خوزستان دیری نپایید تا با نخستین بارش پاییزی هزاران تن از مردم استان دچار مشکلات تنفسی شده و راهی بیمارستانها شوند، گرچه داستان تنگی نفس مردم خوزستان پس از باران سر دراز دارد، اما این پایان مشکل مردم این استان با باران نبود. آبگرفتگی مشکل دیگری پس از باران است؛ پس از بارشهای اخیر، آب همچنان در خیابانها مانده و گاه برخی معابر را مسدود کرده است. آبگرفتگی روزهای اخیر به شدتی بود که تردد خودروها در معابر سطح شهر اهواز را با کندی مواجه کرده و موجب بروز اختلال در ترافیک شده است.
مسدود شدن خیابانها و معابر به دلیل آبگرفتگی، اضافه بر سختیها و مشکلاتی که در تردد مردم ایجاد میکند، به دلیل وجود فاضلابهای روباز و غیراصولی موجب بروز مشکل بهداشتی در سطح شهر نیز میشود و بوی نامطبوع، خیابانهای مرکز شهر را پس از باران فرا میگیرد که این وضعیت، سلامت شهروندان را نیز به خطر انداخته است.
پس بارانهای روزهای گذشته، شهر اهواز به زیر آب رفت؛ گرچه میتوان این وضعیت را در تمام نقاط شهر مشاهده کرد ولی به طور یقین این وضعیت در مناطق حاشیه شهر وضعیت بحرانی ایجاد کرده است.
تصاویر خیابانهای پر آب اهواز و مطالب طنز مربوط به آن دیگر در شبکههای اجتماعی منتشر نمیشود، زیرا کاربران، این موضوع را دیگر یک سوژه تکراری میدانند. جالب این است که مدارس و دانشگاههای شهر نیز دچار آبگرفتگی شده و دانشآموزان و دانشجویان را در فصل امتحانات با دشواری دیگری مواجه کرده است.
به نظر میرسد این وضعیت شبهبحرانی در صورت ادامه، علاوه بر دشوارهایی که ایجاد میکند، تبعات هزینهبری به دنبال خواهد داشت که مشکلات بهداشتی و تاثیر بر سلامت مردم، ایجاد خلل در ترافیک شهری و بروز مشکلات در تردد وسایل نقلیه و آسیب رساندن به زیرساختهای شهری در آینده، میتواند از جمله این مشکلات باشد.
آبگرفتگی معابر و خیابانها یک مشکل است و عدم پاسخگویی و مسئولیتپذیری دستگاهها در خصوص آن مشکلی دیگر. چند سالی است که وضعیت آبگرفتگی خیابانهای اهواز پس از باران بین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب پاسکاری میشود و تاکنون هیچ نهادی در این خصوص اعلام موضع شفاف نکرده است و به نظر میرسد کسی هم نیست که در این خصوص تدبیری بیاندیشد.
به هرحال دفع نشدن آبهای سطحی پس از بارندگی، به مشکل سیستم فاضلاب شهری بازمیگردد، مشکلی که خود دچار پیچدگیهای فراوانی است و عواملی مختلف در آن دخیل هستند. بر کسی پوشیده نیست که شبکه فاضلاب اهواز فرسوده و قدیمی و دچار اشکالات متعددی است که سرریز فاضلاب به کارون، خود نمادی از وضع تاسفبار این سیستم از دیرباز و تاکنون است.
در این زمینه، آذر زمانپور، عضو شورای شهر اهواز آبان ماه گذشته به ایسنای خوزستان گفته بود: سیستم کنونی دفع فاضلاب شهر اهواز مناسب 30 سال پیش است و این سیستم دیگر جوابگوی شهر نیست و نیازمند بهروزرسانی است.
وی افزوده بود: این سیستمها نیازمند به روزرسانی هستند که این به روزرسانی اعتباری در حدود 1000 میلیارد تومان را میطلبد. در این شرایط مسئولان آبفا اظهار بیپولی میکنند. البته آبفا در مجموعه شورای شهر و شهرداری نیست. با وجود این، در خصوص مهار آبهای سطحی، جویهای کنار خیابان و لایروبی کردن آن جویها که مربوط به شهرداری میشود تذکرات لازم را دادهایم که عملیات آنها به موقع صورت گیرد.
دشتیزاده، معاون شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز پیش از این با بیان اینکه کلان شهر اهواز باید شبکه مجزای دفع آبهای سطحی داشته باشد، به ایسنای خوزستان گفته بود: احداث این شبکه در سراسر کشور از وظایف شهرداریهاست و شرکت آب و فاضلاب مجوز هزینهکرد در زمینه احداث این شبکه را ندارد، زیرا در بودجه شهرداریها منظور شده است.
پس از شدت گرفتن این مشکل و پس از بروزنارضایتیهای بسیار، مطرح شد که شرکت آبفای خوزستان از مشکلات مالی رنج میبرد و در این خصوص استاندار خوزستان این شرکت را از لحاظ مالی ورشکسته توصیف کرد که بدهی میلیاردی آن به پیمانکاران، هرگونه فعالیتی را از آن سلب کرده است ولی هرگز این امر، دلیلی کافی برای قبول بروز این وضعیت و عدم اجرای مسئولیت نخواهد بود.
گرچه تاکنون شرکت آبفا مسئولیت دفع آبهای سطحی پس از باران را قبول نکرده و همچنان این وظیفه میان این دستگاه و شهرداری رد و بدل میشود، ولی بدون شک سیستم فاضلاب شهری نقش تاثیرگذاری در این خصوص دارد و مشکلات مالی هر کدام از دستگاهها، توجیه مناسبی برای این وضعیت شهر نخواهد بود.
اگر فرض را بر این بگذاریم که دستگاهی از مشکلات و بدهی مالی رنج میبرد، آیا در این حالت قرار است مردم تاوان بیانضباطی مالی مدیران را بدهند و این دلیلی منطقی برای توجیه بروز این وضعیت و سختی مردم خواهد بود؟ این سوال مطرح میشود که بودجههای اختصاص یافته در این سالها تا چه میزان بوده و در جهت چه اقداماتی هزینه شده است که شاهد تغییر وضعیتی نبودیم بلکه حاصل آن بدهی بوده است! به طور قطع پاسخگویی در این خصوص میتواند در رفع ابهامات کمک کند.
طبق آنچه مطرح میشود آبگرفتگی معابر و معضلات فاضلاب شهری اهواز با مشکلات مالی گره خورده است و هر اصلاحی در شبکه فاضلاب شهری نیازمند اراده ملی است.
شرکت آبفا زیر نظر وزارت نیرو فعال است، همان وزارتخانهای که آنچنان قدرتی دارد که با هزینههای هنگفت میتواند تونلهایی برای انتقال آب از سرشاخههای کارون به فلات مرکزی ایجاد کرده و با وجود تمام مخالفتها، سدهای عظیم احداث کند. بنابراین این موضوع به ذهن خطور میکند که آیا این وزارتخانه نمیتواند برای رفع این مشکل در خوزستان اعتباراتی به صورت ویژه اختصاص دهد؟ همواره مردم خوزستان به دنبال آن هستند که بدانند سهم آنها از منابع استان خود چهقدر است و آیا در برداشتها، اندک توجهی به آنها میشود؟
دیگر گفتن این که "مردم خوزستان باران را آرزو نمیکنند" کافی است؛ به طور قطع نمیتوان حق طبیعی مردم خوزستان را سلب کرد بلکه باید گفت که باران باید ببارد و مشکلات نیز باید رفع شود. این خواسته حداقلی مردمی است که هرسال معضل جدیدی کام آنها را تلخ میکند.
به طور قطع در خصوص این مشکل مردم اهواز پیش از آن که به لیست دیگر مشکلات فاجعهبار و بدون حل استان بپیوندد، باید تدبیری اتخاذ کرد و هر دستگاه و وزارتخانهای باید مسئولانه برای رفع آن اقدام کند و در این خصوص مجال تعارفی وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]
صفحات پیشنهادی
تجربه متفاوت باران اهواز؛ از تنگینفس تا زیر آب رفتن شهر
شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۱ بارندگیهای امسال برای مردم اهواز تجربه متفاوتی بود رحمت الهی که به طور طبیعی باید موجب شور و نشاط شود در اهواز زحمتی دیگر بر رنجهای بیشمار مردم افزوده است بعد از مشکلات تنفسی پیشآمده پس از بارش باران اکنون اهواز با مشکل آبگرفتگی معابر و خیابانهاتنها شهر زیرزمینی و مسکونی جهان+تصاویر
تنها شهر زیرزمینی و مسکونی جهان تصاویرتاریخ انتشار چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۰۵ تنها شهر زیرزمینی و مسکونی جهان با نام «کوبر پدی» در جنوب استرالیا با تمام امکانات یک شهر شامل رستوران هتل فروشگاه کلیسا و به گزارش وب سایت برترین ها تنهاتکمیل زیرساختهای گردشگری شهر تبریز تا سال 2018
تکمیل زیرساختهای گردشگری شهر تبریز تا سال 2018 استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 بر ضرورت آماده کردن زیرساختهای جذب گردشگر و ارتقای کیفیت خدمات رفاهی و اقامتی در این شهر تأکید کرد اسماعیل جبارزاده در نشست شورخبر گزاری فارس - رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفتوگو با فارس انتقاد کرد کوتاهی وزارت بهداشت در آلودگ
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفتوگو با فارس انتقاد کردکوتاهی وزارت بهداشت در آلودگی هوا جزیرهای نباید عمل کردرئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران به آلودگی هوای شهر تهران اشاره کرد و گفت وزارت بهداشت در بحث آلودگی هوا کوتاهی میکند احمد صادقی در گفتوگو با خبرنگار اجتمرگ دختربچه زیر چرخهای اتوبوس شهری
مرگ دختربچه زیر چرخهای اتوبوس شهری کد خبر ۵۵۸۲۴۹ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۸ - 03 January 2016 دختربچه کاشانی هنگام پیاده شدن از اتوبوس شهری زیر چرخهای اتوبوس افتاد و جان باخت به گزارش فرهیختگان گفته میشود لباس این دختر هفت ساله لای در اتوبوس گیر کرد و راننده بدون اطلاسخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران در گفت وگو با فارس خبر داد حریق در کارگاه مبل سازی در خلازیر/ گازگرفتگی در ت
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران در گفت وگو با فارس خبر دادحریق در کارگاه مبل سازی در خلازیر گازگرفتگی در تهرانسرسخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران از حریق در یک کارگاه مبل سازی در خلازیر و گازگرفتگی در تهرانسر از شب گذشته تا صبح امروز خبر داد جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگ۴ جزیره استان بوشهر برای ایجاد منطقه آزاد تعیین شده است
استاندار بوشهر ۴ جزیره استان بوشهر برای ایجاد منطقه آزاد تعیین شده است شناسهٔ خبر 3015055 - شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۹ استانها > بوشهر بوشهر- استاندار بوشهر گفت چهار جزیره عباسک نگین صدف و صدرا در استان بوشهر برای ایجاد منطقه آزاد تعیین شده است به گزارش خبرنگار مهر مصطفی سوزیر بهداشت: در حادثه بیمارستان خمینی شهر، تخلف محرز شده است
وزیر بهداشت افزود هیچ نظام سلامتی که مردم از آن رضایت کامل داشته باشند سراغ ندارم اگر همین طرح ادامه پیدا کند در شرایطی که درآمدهای نفتی دولت به یک سوم رسیده است از نظر مردم قابل قبول است عصر خبر ابراز نارضایتی از برخی انتقادهای نادرست و برخوردهای سیاسی اعلام خبرهای خوش درمعاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد توزیع 8 میلیون تن آسفالت در سطح کشور
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر دادتوزیع 8 میلیون تن آسفالت در سطح کشورمعاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل کشور گفت طی 9 ماه امسال بیش از 8 میلیون تن آسفالت در سطح کشور توزیع شده است به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد داوود کشاورزیان صبح امروز در دیداروزیر سابق اطلاعات 29 دی ماه در شهرستان چرام سخنرانی می کند
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان چرام گفت یادواره 137 شهید گلگون کفن شهرستان چرام روز 29 دیماه با حضور حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات در سالن تربیت بدنی این شهر برگزار خواهد شد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا علی اصغر نورایی نسب در گفتگو با�پایگاه اطلاع رسانی شهر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها