تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851396643




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش هزينه اجتماعي براي مزاحمان خياباني


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزايش هزينه اجتماعي براي مزاحمان خياباني
ميزان مزاحمت زنان و دختران در سال 89، حدود 72 هزار مورد بوده است و براساس آمار نيروي انتظامي مزاحمت زنان و دختران در سال 93 به 142 هزار و 933 مورد رسيد كه افزايش 98 درصدي داشته است
کد خبر: ۵۵۸۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۶ - 03 January 2016


در حالي كه حدود دو ماه آمار جنجال برانگيزي كه نماينده معاونت راهبردي قوه قضائيه درباره مزاحمت‌هاي خياباني ارائه كرد مي‌گذرد، روز گذشته مديركل آسيب‌هاي اجتماعي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي بدون آنكه آمار مشخصي از مزاحمت‌هاي خياباني ارائه دهد بر افزايش هزينه اجتماعي مزاحمان تاكيد كرد.
 
به گزارش آرمان، درباره ميزان مزاحمت خياباني در ايران و آسيب‌هاي اجتماعي ناشي از آن آمار و ارقام درستي وجود ندارد، اما عمده برخوردها با آن سلبي است. بنابر نظرات جامعه شناسان بروز هرگونه بزه يا معضل اجتماعي به علل و عوامل خاصي بستگي دارد و بايد با بررسي آن به كاهش اين نارسايي‌ها پرداخت. اما در سال‌هاي اخير فقط شاهد اعمال رفتارهاي سلبي براي كنترل و كاهش مزاحمت‌هاي خياباني بوده‌ايم، اين در حالي است كه اگر فرهنگ‌سازي و آگاهي‌سازي عمومي در اين زمينه انجام شود بي‌شك تاثيرگذارتر از رفتار‌هاي سلبي خواهد بود.

آمار و ارقام نامشخص مزاحمت‌هاي خياباني

آبان امسال بود كه نماينده معاونت راهبردي قوه قضائيه درباره ميزان مزاحمت‌هاي خياباني گفت: براساس آمار ناجا افزايش 98 درصدي مزاحمت زنان و دختران در سال گذشته را شاهد بوده‌ايم. اين در حالي است كه معاونت اجتماعي نيروي انتظامي‌از 40 برابر شدن گشت‌هاي ارشاد خبر داد. قنبرنژاد از افزايش ناگهاني 200 تا 300 موردي تجاوز به عنف از سال 89 خبر داد و گفت: در سال 93 حدود يك هزار و 313 مورد تجاوز به عنف گزارش شده است كه اين آمار اگرچه در مقايسه با سال 92 كاهش 30 فقره‌اي را نشان مي‌دهد، اما در مجموع از سال 89 تجاوز به عنف يك افزايش ناگهاني 200 تا 300 موردي داشته و همان رقم تقريبا ثابت است. او با بيان اينكه ميزان مزاحمت زنان و دختران در سال 89، حدود 72 هزار مورد بوده است، گفت: براساس آمار نيروي انتظامي مزاحمت زنان و دختران در سال 93 به 142 هزار و 933 مورد رسيد كه افزايش 98 درصدي داشته است. يك روز بعد فرمانده انتظامي تهران بزرگ در واكنش به اظهارات معاون راهبردي قوه قضائيه مبني بر افزايش 98 درصدي تعرضات كلامي و مزاحمت‌هاي خياباني اظهار داشت: ما در تهران اين آمار را تأييد نمي‌كنيم. سردار حسين ساجدي‌نيا عالي‌ترين مقام انتظامي تهران بزرگ افزود: طرح‌هاي امنيت محلي ادامه دارد و با توجه به برودت زودرس هوا طرح‌هاي زمستاني راهور نيز اطلاع‌رساني خواهد شد. به گزارش فارس، ‌او درباره اخباري مبني بر اينكه گشت ارشاد افزايش يافته، بيان داشت: گشت ارشاد تهران بزرگ همان برنامه قبلي را دارد و بحث افزايشي نداشته فقط اجراي ماموريت‌ها را ادامه مي‌دهيم.

هزينه اجتماعي مزاحمان‌خياباني افزايش يابد

روز گذشته مديركل آسيب‌هاي اجتماعي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به اينكه مزاحمت خياباني و متلك پراني يك واقعيت اجتماعي است، گفت: براي مهار مزاحمت خياباني نمي‌توان فقط به اقدامات دولت و نيروي انتظامي متكي بود. بايد يك عزم جدي مردمي به وجود ‌آيد تا هزينه اجتماعي افرادي كه مرتكب مزاحمت خياباني مي‌شوند بالا برود. روزبه كردوني در پاسخ به اينكه بزرگ‌ترين آسيب اجتماعي كه در كشور ما وجود دارد چيست؟ اظهار كرد: مي‌توان ليست متعددي از آسيب‌ها را نام برد كه روند آنها نامطلوب است يا در برخي مناطق وضعيت بحراني است. او ادامه داد: اما به عقيده بنده گسترش گفتمان و احساس «تحقير» در جامعه يكي از عواملي است كه مي‌توان به عنوان يكي از عوامل ايجاد و تشديد خشونت از آن نام برد و اين از آسيب‌هاي مهمي است كه بايد براي مواجهه با آن چاره‌انديشي كرد. كردوني همچنين درباره علت و سرمنشأ ناهنجاري‌هاي اجتماعي مثل مزاحمت‌هاي فيزيكي و جنسي خياباني، متلك پراني و... گفت: نمي‌توان انكار كرد كه مزاحمت خياباني و متلك پراني يك واقعيت اجتماعي است كه در كشور وجود دارد؛ اما براي مواجهه با آن بايد رويكرد انتظامي و قضائي در كنار رويكرد اجتماعي فرهنگي وجود داشته باشد. به گزارش ايسنا، ‌او افزود: براي مهار مزاحمت خياباني نمي‌توان فقط به اقدامات دولت و نيروي انتظامي متكي بود. بايد يك عزم جدي مردمي به وجود آيد تا هزينه اجتماعي افرادي كه مرتكب مزاحمت خياباني مي‌شوند بالا برود. از سوي ديگر دانشگاهيان بايد تحقيقات كاربردي و ميداني براي بررسي علل گسترش اين پديده‌ها داشته باشند.

اقدام‌هاي فرهنگي براي مقابله با مزاحمت‌ها

يك پژوهشگر مسائل اجتماعي درباره مقابله با مزاحمت‌هاي خياباني به «آرمان» مي‌گويد: تاكنون در مديريت اين مساله شاهد بروز رفتارهاي قهري بوده‌ايم، اما بايد از اين ديدگاه سنتي در نحوه برخورد با اين معضل دوري كرد. ثريا عزيز پناه مي‌افزايد: بايد در اين زمينه اقدامات فرهنگي لحاظ شود و با اعتماد به زنان و دختران از آنها به عنوان خط مقدم اين حفاظت استفاده كرد. به گفته او فاصله گرفتن از ديدگاه‌هاي سنتي و آموزش صيانت نفس اين قضيه مي‌تواند موثر باشد. اين روانشناس تاكيد مي‌كند: در برخي از نقاط كشور گاهي پاسخگويي به اين مزاحمت‌ها از سوي زنان پرخاشگرانه است، اين در حالي است كه اگر بتوان اين آسيب را با آموزش گذر با آرامش از مقابل بسياري از مزاحمت‌ها در بين افراد نهاديه كرد به اين ترتيب از بروز هرگونه واكنش‌هاي آني، خشونت‌آميز و پيامدهاي آن در جامعه جلوگيري مي‌شود. عزيز پناه تاكيد مي‌كند: اين فرهنگ را با اقدامات آموزشي مي‌توان تغييرداد. براي مثال اگر رسيدگي به اين قضيه فقط به مداخله قهرآميز محدود شود در چنين وضعيتي چگونه مي‌توان در همه معابر، كوچه و پس كوچه‌هايي كه از ديد عموم خارج هستند آن را مديريت كرد. اقدامات فرهنگي، آموزشي و نحوه مقابله با اين آسيب‌ها مي‌تواند تنها راه چاره براي مديريت اين معضل اجتماعي باشد. به گفته او هم‌اكنون در جامعه نورافكن آسيب‌هاي اجتماعي روي مزاحمت‌هاي خياباني مي‌تابد، اما اگر اين مزاحمت‌ها در شرايطي محدود نسبت به ديد عمومي همچون مزاحمت‌ها در محيط‌هاي كاري زنان، در خانواده يا ديگر مراكز رخ دهد ديگر چگونه مي‌توان اين امر را مديريت كرد؟

اين پژوهشگر مسائل اجتماعي مي‌گويد: مهم‌ترين كار در عرصه پيشگيري آسيب‌هاي اجتماعي آموزش است و اينكه فرد بايد با جنس ديگر چگونه رفتار كند تا با صيانت نفس و با احترام بتوان در جامعه به اهداف خود دست يافت، نيازمند يادگيري مهارت‌هاي اجتماعي است. او مي‌افزايد: اين امر بايد از سوي والدين و مسئولان نظام آموزشي كشور در طول 12سال تحصيلي به افراد آموزش داده شود. براي مثال از قديم الايام ساعت تعطيلي مراكز آموزشي و مدارس دخترانه هميشه مورد توجه بوده است و اغلب نيز شاهد مداخله‌اي قهرآميز با آن بوده‌ايم. عزيزپناه تصريح مي‌كند: بايد زنان و مردان با اقدامات آموزشي و فرهنگ‌سازي به رعايت رفتار خود بپردازند و يادگيري اين مهارت‌ها به شكل في البداهه محقق نمي‌شود، بلكه احترام به ديگران و رعايت حقوق ديگران نيازمند فرهنگ‌سازي است و بايد نسبت به آنچه كه در جامعه اتفاق مي‌افتد در قالب تدوين متون آموزشي براي كاهش اين آسيب ها، در راستاي آموزش مهارت‌هاي زندگي و مديريت رفتار خود محقق شود. به گفته او با كنترل رفتارها و آشنايي با عواقب هرگونه رفتار مي‌توان به مديريت رفتار خود پرداخت و به اين ترتيب از بروز هرگونه آسيب در همان مراحل اوليه جلوگيري كرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن