واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: ماهواره در هتلها
آنطور كه يك مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به تازگي اعلام كرده، قرار است ممنوعيت استفاده از ماهواره در هتلها برداشته شود.
آرمان: اين اتفاق در حالي رخ ميدهد كه دولت يازدهم يكي از اصليترين كار ويژههاي خود را جذب توريست و رونق صنعت گردشگري عنوان كرده است. كارشناسان معتقدند براي اينكه ايران حرفي براي گفتن در زمينه صنعت توريسم داشته باشد بايد زيرساختهاي لازم را مهيا كند. علاوه بر اين، جذابسازي خدماتي كه در ايران به گردشگران ارائه ميشود ميتواند در زمينه جذب گردشگر تاثيرگذار باشد. براساس آمارهاى سازمان جهانى گردشگرى و يونسكو، ايران به دليل برخوردارى از جاذبه هاى پرتعداد در سايه تمدنى كهن مى تواند جزو ۱۰ كشور اول دنيا به لحاظ ورود گردشگر باشد، اما بر اساس آمارهاي گردش مالى سالانه صنعت توريسم در جهان، كشور ايران كمتر از يك دهم درصد اين گردش مالي را به خود اختصاص داده است.
ايران با وجود برخورداري از ظرفيت بالاي گردشگري ميتواند سالانه پذيراي توريستهاي فراواني از اقصی نقاط دنيا باشد، اما به دليل نبود زير ساختهاي مناسب همچنان اين صنعت در كشور با مشكلات عديده و كم و كاستيهاي گوناگوني مواجه است. با اينكه امروزه در اغلب كشورها صنعت توريسم يكي از ارز آورترين و پر سودترين منابع مالي محسوب ميشود، اما در كشور ما ارتقاي اين صنعت نيازمند توجه ويژه است. صنعت توريسم فرصت مناسبي براي اشتغالزايي و كسب درآمد است.
زيرساختهاي ميزباني ايران براي گردشگران بهرغم احداث راهها و جادههاي متعدد چندان مساعد نيست و دليل آن بيتوجهي به گردشگري بوده است. به وجود آوردن زير ساختها در كشور يكي از الزامات توجه به گردشگري محسوب ميشود. در كشور ما تعداد هتل ها، متل ها، ميهمانسراها و... در مقايسه با استانداردهاي بينالمللي با نارساييهاي عديدهاي روبهروست و اغلب هتلهاي موجود نيز آنطور كه بايد و شايد از استاندارهاي بينالمللي برخوردار نيستند. با اينكه دولت يازدهم به پايهگذاري صنعت گردشگري در كشور اعتقاد دارد و در دو سال اخير نيز آمار حضور گردشگران خارجي سه برابر شده است، اما با هتلسازي و توجه به جاذبههاي گردشگري هر خطه ميتوان كشور را بيش از پيش به مقصد گردشگران تبديل كرد. با اينكه منحني پيشرفت صنعت توريسم در كشور شيب آرامي را طي ميكند، اما بايد دانست در سال گذشته آمار توريستهاي اروپايي كه با گذرنامه رسمي به كشور سفر كردهاند در مقايسه با سال 92 سه برابر افزايش يافته است و همين آمار ميتواند نويدبخش توسعه صنعت توريسم در كشور باشد.
بايد توجه داشت كه به ازاي هر شش نفر گردشگر خارجي كه وارد كشور شود، يك شغل و به ازاي هر ۲۵ گردشگر داخلي نيز يك شغل ايجاد ميشود. توسعه گردشگري ميتواند ارزآوري غيرنفتي را بهبود بخشد. سه گروه گردشگر خارجي به ايران وارد ميشوند: گروه نخست با هدف ديدن آثار تاريخي و طبيعي، گروه دوم با هدف زيارتي و گروه سوم براي درمان به ايران سفر ميكنند.
قبل از هر گونه اقدامي در زمينه توسعه صنعت توريسم در كشور در مقابل سياه نماييها بر عليه ايران در جوامع غربي بايد احساس امنيت براي گردشگر ايجاد كرده، حملونقل ريلي، جادهاي، دريايي و هوايي را بهبود بخشیده، خدمات هتلداري را در حد هتلهاي بينالمللي ارتقا داده و امكانات رفاهي مناسب در سطح بينالمللي ايجاد كرد.
ماهواره در هتلها مجاز ميشود اختصاص برخي امتيازها به اقشار خاص همچون توريستها در يك جامعه ميتواند زمينههاي بروز و ارتقاي صنعت توريسم در كشور را مهيا كند. براساس نظرسنجيهاي به دست آمده حدود 60 درصد مردم كشور مخاطب ماهواره هستند و در سالهاي اخير به سمت اين رسانه كشيده شدهاند، اين در حالي است كه ترسي مبني بر جمعآوري ماهواره هر از چند گاهي در بين عموم مردم به وجود ميآيد و همچنان استفاده از ماهواره بنابر قانون جرم محسوب ميشود. اما روز گذشته معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: استفاده از ماهواره در هتلها مجاز ميشود. مرتضي رحماني موحد با تاكيد بر اينكه حتي در سياستهاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب نيز پنج برابر شدن ايرانگردان خارجي از سياستهاي گردشگري كشور تعيين شده است، افزود: از طريق همين سرمايهها و داراييها است كه ميتوان به افزايش جذب گردشگر كمك كرد. رحماني موحد با اعلام اينكه از سال 54 قوانين مربوط به راهنمايان گردشگري تغيير نكرده بود، افزود: اين قانون هيچ بازبيني نشده بود، اما پس از يك بررسي طولاني و همهجانبه، آييننامه راهنمايان گردشگري، تاريخي و ميراثي در هيات وزيران تصويب و ابلاغ شد و در حقيقت اين قانون پس از 40 سال تغيير كرد. او ادامه داد: براساس اين قانون، راهنمايان گردشگري به سه حوزه تخصصي تقسيم ميشوند و تورهاي گردشگري از اين پس براساس اين دستهبندي از راهنمايان استفاده خواهند كرد. به گزارش ايسنا، معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري كشور با بيان اينكه مشكل ماهواره در هتلها رفع شده است، اظهار كرد: درخواست هتلداران به ميراث فرهنگي ارائه شده و سپس ما به وزارت ارشاد ارسال ميكنيم و پس از ارائه، مجوز ميزان دسترسي از سوي وزارت ارشاد براي مجموعه تعيين ميشود. در ابتداي راه گردشگري هستيم يك نماينده مجلس درباره جاذبههاي گردشگري در كشور به«آرمان» ميگويد: جاذبههاي گردشگري فقط شامل يك عنوان خاص يا ايجاد جذابيت ويژه در يك كشور نميشود، بلكه بسته گردشگري ميتواند در قالب توجه به مسائل سياسي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، زيرساختي، نحوه ارتباط بر قرار كردن با جهان، عملكرد تورها، آژانس ها، تبادل مسافر و... موثر باشد. ابوذر نديمي ميافزايد: نميتوان از گردشگران انتظار داشت خود را با شرايط كشور مبدا هماهنگ كنند، بلكه بايد كشور ميزبان تمام تمهيدات لازم براي اسكان، امنيت و پذيرايي از گردشگران را فراهم كند. براي مثال در صورت بروز مشكلات ديپلماتيك در كشوري نميتوان انتظار داشت تا تعداد گردشگران در آن خطه با افزايش رو به رو شود. نديمي تصريح ميكند: نقش تورها و تورگرديها ميتواند در توسعه صنعت توريسم تاثيرگذار باشد. او با بيان اينكه گردشگري يك مجموعه است، ميگويد: در اين مجموعه عوامل زيرساختي همچون حمل و نقل، عوامل اقتصادي، تكنولوژي، فناوري و حتي مسائل فرهنگي براي ايجاد آرامش و جلوگيري از تعرض ها، فضاسازيها و... ميتواند تحت عنوان مجموعه علل و عوامل جذب گردشگر در كشورها تاثيرگذار باشد. نديمي درباره وجود ماهواره در هتلها ميافزايد: در حوزه گردشگري مساله ماهواره مطرح نيست، بلكه ماهواره بخشي از زندگي گردشگران است و براي آنها يك مقوله عادي است. به گفته او هماكنون در كشور ابتداي راه گردشگري هستيم. دو عامل براي اهميت به گردشگري در اولويت اصلي كشور قرار دارد، يكي نقاط طبيعي كشور كه در ديگر نقاط دنيا همچون قاره سبز نيز وجود دارد و ديگري ميراث باستاني كشور است كه به دليل عدم توجه به آن از وضعيت اسفناكي برخوردار است.
شنبه, 12 دی 1394 ساعت 09:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]