واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
منوی ویژه تقویت مخ
تا حالا به این موضوع فکر کردهاید که در کنار این همه رژیمهای لاغری و تناسباندام یک رژیم غذایی ویژه هم برای مغزتان بگیرید؟
مجله سیب سبز: تا حالا به این موضوع فکر کردهاید که در کنار این همه رژیمهای لاغری و تناسباندام یک رژیم غذایی ویژه هم برای مغزتان بگیرید؟ برنامه غذایی که به فرمانده بدنتان کمک میکند بهتر کار کند و عملکرد بهتری در حافظه و یادگیری داشته باشد. یک رژیم غذایی سالم میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابتی را کاهش دهد و با رساندن جریان خوب خون به مغز عملکرد مغز را بهبود بخشد.
البته در این رژیم خبری از لاغری و گرسنگی نیست و قرار نیست ماده مغذی از سفرهتان حذف شود فقط با خواص یکسری از سبزیجات، آجیل و ادویه آشنا میشوید که همیشه ساده از کنارشان میگذشتید. خواصی که میتواند از بیماریهایی مثل آلزایمر، عدم تمرکز، سکته مغزی و بیخوابی پیشگیری کند.
آجیل
ویتامینE به جلوگیری از زوال شناختی، بهویژه در افراد مسن کمک میکند. آجیل یک منبع بزرگ از ویتامینE است که میتوانید در روز همراه با سبزیجاتی مثل کاهو، خیار و تخممرغ و غلات یک سالاد خوشمزه برای خودتان درست کنید. از آجیل بهعنوان میانوعده هم میتوانید استفاده کنید. بهترین زمان برای مصرف آجیل وعده صبحانه و میانوعده بین صبحانه و ناهار است. بهتر است آجیل را بهصورت خام و به اصطلاح بو نداده بخورید تا همه خواصش به بدن برسد.
از آجیلهایی که آغشته به نمک است، بهتر است دوری کنید. منظور از آجیل یعنی همان بادام، گردو، فندق، بادام هندی و زمینی است. لطفا حواستان به آجیلهایی که به اسم هندی و ژاپنی فروخته میشود، باشد. این آجیلها با رنگهای خوراکی و نمک بسیار زیاد ترکیب شده و به هیچ عنوان موردتایید متخصصان تغذیه نیست. بادام حاوی مقادیر زیادی از یک نوع اسید آمینه موسوم به «آرجینین» است که به آرامش عروق خونی کمک کرده و گردش خون را بهتر میکند و خون بهتر به مغز میرسد.
شکلات تلخ
بیشتر متخصصان تغذیه توصیه میکنند بهجای شکلات شیرین و پر از کالری از شکلات تلخ استفاده کنید. متخصصان تغذیه در تحقیقاتی به این نتیجه رسیدهاند که شکلات تلخ مانع از لخته شدن خون میشود، کلسترول خون را تنظیم میکندو بهدلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند. شکلات تلخ یک ضدافسردگی طبیعی است. این شکلات به تقویت روحیه هم کمک میکند.
منیزیم موجود در شکلات ماده معدنی است که اثرات آرامشبخش دارد و به ارسال تکانههای عصبی از طریق مغز کمک میکند. همچنین مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان میدهد، هر چه مردم کشوری شکلات بیشتری بخورند، آن کشور بیشتر جوایز علمی میگیرد. شکلات تلخ که سرشار از فلاونوئید است باعث بهبود عملکرد ذهنی میشود. این فلاونوئیدهای موجود در کاکائوی تلخ باعث افزایش انعطافپذیری دیواره عروق میشوند و خطر افزایش فشارخون و سکتههای قلبی و مغزی را کممیکنند.
زردچوبه
این پودرهای زرد که بیشتر برای رنگ گرفتن در غذاهایتان استفاده میکنید عملکرد شگفتانگیزی دارند. زردچوبه سرشار از کورکومین است که یک نوع آنتیاکسیدان ضدالتهابی بهشمار میرود. براساس تحقیقات انجام شده، کورکومین به افزایش قدرت حافظه، شبیهسازی ژنهای عصبی و ساخت سلولهای جدید مغز کمک میکند.
علاوه بر این، با کاهش التهابهای مغز از ابتلا به آلزایمر جلوگیری میکند. کورکومین همچنین میتواند از طریق مکانیسمهای مختلف سلولی و مولکولی باعث مهار آغاز تشکیل سلول سرطانی شود. از زردچوبه میتوانید در بیشتر غذاهایتان استفاده کنید. هندیها برای جلوگیری از زوال عقل یک قاشق چایخوری زردچوبه را در یک لیوان شیر حل میکنند و مینوشند.
اسفناج
اسفناج به تنهایی میتواند از زوال عقل جلوگیری کند یا روند آن را به تاخیر بیندازد. موادمغذی موجود در اسفناج از آسیب به DNA سلولها جلوگیری میکند و رشد سلولهای سرطانی و رشد تومور را متوقف میکند. اسفناج منبع خوبی برای تامین اسیدفولیک موردنیاز بدن است.
براساس تحقیقات انجام شده، مصرف اسيدفوليك خطر بيمايهاي قلبي را تا 16درصد و خطر سكته مغزي را 24درصد كاهش ميدهد. برای اینکه خواص اسفناج حفظ شود بهتر است آن را بهصورت خام یا سرخ کرده میل کنید. البته سرخ کردن اسفناج باید در شرایط ویژهای باشد. اسفناج را با روغن خیلی کم و در زمان خیلی کمی تفت دهید. هر چه زمان سرخ کردن اسفناج کمتر باشد خواص آن بیشتر حفظ میشود.
کلم بروکلی
کلم بروکلی فقط سرشار از کلسیم نیست. این کلم سرشار از مواد غذایی شگفتانگیزی برای مغز است.بروکلی غیر از کلسیم بهدلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامینC، فیبر و بتاکاروتن (پیشساز ویتامینA) یک آنتیاکسیدان قوی است که از اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در بدن پیشگیری میکند. بههمین دلیل و با داشتن این مواد میتواند از بروز بیماریهایی مثل انواع سرطان، آلزایمر (فراموشی دوران پیری اختلال حواس)، بیماریهای قلبی و آرتریت (التهاب مفاصل) پیشگیری کند و فرایند پیری را به تاخیر بیندازد.
بروکلی را بهتر است بهصورت خام و در سالاد میل کنید. اگر دستگاه گوارشتان بیماری دارد و نمیتوانید گیاهان را بهصورت خام مصرف کنید بهترین روش پخت برای این سبزی بخارپز است. بروکلی انتخاب کنید هیچ زردی و تیرگی در قسمت بالای آن نباشد و رنگش کاملا سبز باشد.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی به تنهایی میتواند مقابل آلزایمر قد علم کند. لیکوپن موجود در گوجهفرنگی یک آنتیاکسیدان قوی است که میتواند با رادیکالهای آزاد در حال توسعه بجنگد و جلوی ابتلای سلولهای مغز را از آلزایمر بگیرد. البته متخصصان تغذیه توصیه میکنند بهتر است گوجهفرنگی را بهصورت خام و بیشتر در وعده صبحانه بخورید. بهتر است گوجهفرنگی را بدون روغن و نمک میل کنید.
زغالاخته
به قد و بالای زغالانداخته نگاه نکنید. این میوه کوچک و ترش بالاترین اندازه آنتیاکسیدانها را دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در زغالاخته به عملکرد مغز و افزایش حافظه کمک میکند. زغالاخته به کاهش سطح کلسترول هم کمک میکند. پلیفنولهای زغالاخته کلسترول خون راکم کرده و باعث سلامت قلب و عروق میشود. زغالاخته باعث کاهش کلسترول بد خون یا کلسترولLDL و حفظ کلسترول خوب خون یا کلسترول HDL میشود و از این طریق باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی -عروقی و سکتههای مغزی میشود. متخصصان تغذیه توصیه میکنند زغالاخته را با کمی نمک میل کنید. حواستان به مقدار نمک باشد. نمک بیش از حد باعث بالا رفتن فشار خونتان میشود.
روغن نارگیل
متخصصان تغذیه معتقدند هر چیزی که بهنفع قلب و گردش خون باشد بهنفع مغز هم هست. روغن نارگیل برای قلب بسیار مفید است. این روغن 50درصد اسید لوریک دارد که در جلوگیری از بسیاری مشکلات و بیماریهای قلبی مثل سوزش قلب، کلسترول بالا و فشارخون بالا بسیار موثر است. چربیهای اشباع موجود در روغن نارگیل نه تنها باعث بالا رفتن LDL و HDL نمیشود، بلکه احتمال بروز آسیب در شریانها را پایین میآورد و درنتیجه از بروز تصلبشرائین جلوگیری میکند. روغن نارگیل بهعنوان یک ضدالتهاب عمل میکند و جلوی زوال عقل و بیماری آلزایمر را میگیرد. تریگلیسیریدهای دارای زنجیره متوسط روی پیشرفت بیماری آلزایمر تاثیر میگذارند. این چربیها به سلولهای مغزی مبتلا به این بیماری اجازه میدهند انرژی لازم را برای احیای خود برداشت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]