تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):راست ترين سخن و رساترين پند و بهترين داستان، كتاب خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804680475




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرگ خاموش پتروشیمی با نبود زیرساخت ها/ جاماندگی ایران از رقبای خود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرگ خاموش پتروشیمی با نبود زیرساخت ها/ جاماندگی ایران از رقبای خود
صنعت پتروشیمی با اینکه یکی از صنایع استراتژیک اقتصاد کشور است اما متاسفانه با گذشت بیش از 50 سال از قدمت خود هنوز زیرساخت اصولی ندارد تا کارنامه درخشانی را به نام خود به ثبت برساند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت پتروشیمی کشور با راه اندازی پتروشیمی مرودشت در سال 1342 در کشور پایه گذاری شد، این مجتمع در ابتدا به عنوان زیر مجموعه وزارت صنعت وقت کار خود را آغاز کرد؛ اما با توجه به وابستگی صنعت پتروشیمی به خوراک تامینی وزارت نفت مدیریت صنعت پتروشیمی به این وزارتخانه منتقل شد.


هدف از تأسيس اين شركت، توليد فرآورده هاي پتروشيمي و شيميايي از نفت، مشتقات نفتي، گازهاي طبيعي و ساير مواد خام، اعم از آلي و معدني بود که گاها تحت تاثیر برخی مسایل آنطور که باید و شاید توسعه پیدا نکرده است.


بر اساس این گزارش،موقعیت جغرافیایی مناسب، بازار داخلی بزرگ و قوانین حمایتی از سرمایه‌گذاری خارجی دراین خصوص از جمله مزایای این بخش به شمار می رود که با وجود این مزیتها  متاسفانه مسولان در توسعه‌ صنعت پتروشیمی حرکت کندی داشته اند بطوریکه در این زمینه حداقل یک دهه از رقبای منطقه خود نظیر قطر و عربستان سعودی عقب مانده اند.


شاید بتوان مشکل را در عدم دسترسی به فناوری خارجی و نگرانی درخصوص تحریم‌ها ، نبود دانش فنی و زیر ساخت های اساسی  جستجو کرد موضوعی  که با گذشت بیش از 50 سال از عمر صنايع پتروشيمي همچنان عامل نگرانی  فعالان این بخش است که " اگر مسیر حرکت قطار صنعت پتروشیمی برای سال‌های آینده اصلاح نشود بازهم دچار پیچ‌وخم‌های زیادی خواهد بود."


عباس شعری مقدم معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در مورد وضعیت پیشرفت این صنعت با گذشت بیش از 50 سال از فعالیت گفت: این صنعت علی‌رغم مشکلات و موانع توانسته در عرصه صادرات و تولید گامهای مثبتی را داشته باشد به طوری ظرفیت تولید این صنعت از 700 هزار تن به 35 میلیون تن رسیده است همچنین میزان صادرات آن با وجود تحریم رشد 20 درصدی داشته است.


وی با انتقاد از شرایط واگذاری این صنعت به بخش خصوصی گفت: اگر این صنعت واگذار نمی‌شد به طور یقین یکی از شرکتهای بزرگ و مطرح در بین کشورهای منطقه به حساب می‌آمد اما این واگذاری جلوی پیشرفت و توسعه این صنعت را گرفت.


** خصوصی سازی ناموفق پتروشیمی
محمدحسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در ادامه گفت: دولت باید زیرساخت‌های پتروشیمی را در کشور فراهم نماید چرا که توسعه این صنعت با نبود زیرساخت‌ها فراهم نخواهد شد و هر سرمایه‌گذاری که وارد کشور شود به طور یقین با ارزیابی زیرساخت‌ها و شرایط فعلی متمایل به سرمایه‌گذاری نخواهد بود.


امیرعباس سلطانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با سالگرد تأسیس صنعت پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی در طی سال‌های اخیر به دلیل واگذاری‌های ناموفق به بخش خصوصی نتوانسته است به اهداف مورد نظر خود دست پیدا کند.


وی تصریح کرد: هم اکنون صنعت پتروشیمی در زمینه زیرساخت‌ها با مشکل مواجه است و حمایت‌های مناسبی از سوی بخش‌های دولتی و خصوصی صورت نگرفته است و انتظار می‌رود که با اتخاذ تدابیر لازم از سوی مسئولان بتوان به رشد این صنعت شتاب بخشیده شود.


سلطانی تأکید کرد: صنعت پتروشیمی می‌تواند با صادرات و فروش نفت خام و سرمایه‌گذاری اقتصاد کشور را از بی‌رونقی نجات دهد چرا که این صنعت بستر مناسبی را برای اشتغالزایی در کشور به همراه دارد و تنها راه برون رفت برای رسیدن به اهداف مورد نظر توجه به زیرساخت‌های این صنعت است.


موید حسینی صدر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از اینکه متأسفانه صنعت پتروشیمی علی‌رغم ظرفیت‌های بالا نتوانسته است در عرصه تجارت جهانی و صنایع پایین دستی و اشتغال‌زایی عملکرد خوبی را در کارنامه 50 سالگی خود به ثبت برساند گفت: در حال حاضر نزدیک 100 هزار نفر نیرو در این صنعت مشغول به فعالیت هستند در حالی که با ایجاد تحول و توسعه زیرساخت‌ها می‌توانست نزدیک یک میلیون نفر را جذب نماید.


حال می‌توان گفت که صنعت پتروشیمی با توجه به اینکه یکی از صنایع استراتژیک اقتصاد کشور است اما متاسفانه تا به امروز کارنامه درخشانی از خود به جا نگذاشته است حال باید منتظر ماند و دید با وجود کاهش قیمت نفت و افت خیز زیرساخت ها آیا این صنعت خواهد توانست گلیم خود را از آب بیرون بکشد و در بازارها جهانی قد علم کند.




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.





انتهای پیام/















اشتراک گذاری









مطالب مرتبط

سرمایه‌گذاری 10 میلیارد یورویی شرکت آلمانی در طرحهای پتروشیمی
درآمد حاصل از نفت توان یارانه را نخواهد داشت
واگذاری غیراصولی شرکت پتروشیمی را به گرداب انداخت
تشکل قدرتمندی در پروژه نفت و گاز نداریم
ضررهای میلیاردی که نصیب ایران می‌شود
سناریوی جدید وزارت نفت برای بنزین/فروش خودرو دست دوم شرکت سایپا










۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن