تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846019796




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعابیری برای معاون زن رئیس جمهور مطرح شد، اخلاقی بود؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعابیری برای معاون زن رئیس جمهور مطرح شد، اخلاقی بود؟!
انتظار می‌رود اگر نقدی با دغدغه‌های دینی مطرح می‌شود، مبتنی بر اخلاق پیامبری باشد که الگوی اول همه مسلمانان جهان است و در آستانه مبعث ایشان، باید بیش از پیش به خلق نیکو، گذشت، صبر و حسن رفتار ایشان در برخورد با مخالفان و دشمنانی که از هیچ عداوتی پرهیز نمی‌کردند، بهره برداری کرد.
کد خبر: ۵۵۷۰۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴ - 28 December 2015



تعابیری برای معاون زن رئیس جمهور مطرح شد، اخلاقی بود؟!
انتشار یک نقد آتشین درباره عملکرد شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در یک نشریه که انعکاس وسیع برون مرزی نیز داشت، این ابهام را پیش آورد که مرزهای اخلاق حرفه‌ای در مطبوعات ایران تا چه میزان جدی گرفته می‌شود و آیا وقت آن نرسیده تا به رعایت اصول اولیه نظیر انصاف در نقد نگاه جدی‌تری داشت؟

به گزارش «تابناک»؛ نشریه «یالثارات» در قامت یکی از نشریات منتقد دولت اخیراً در مطلبی به نقد سیاست‌های دولت در حوزه عفاف و حجاب پرداخته و ذیل این نقد، عمده مصائب را متوجه شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور نموده است. این نشریه با بکارگیری تعابیری درباره ملاوردی و شخص دیگری که مطابق با قوانین جزایی مرسوم کشور مصداق اجرای حد است، معاون زن رئیس جمهور را در جایگاه بسیار بدی قرار داده است.

شدت تعابیر به کار رفته در این مطلب آنچنان کم‌سابقه و نامتعارف بود که رسانه‌های خارج از ایران نیز به پوشش بخش‌های توهین آمیز مطلب مورد اشاره پرداختند و نقدی که می‌توانست با ادبیاتی متین به اصلاح فضای کنونی کمک کند، به واسطه خدشه‌ای که به کرامت انسانی یک شخص وارد نموده بودند، خود به چالشی تازه بدل شد که نگاه جدی نقادان را در پی داشت.

اگر از منظر دینی به این واقعه بپردازیم، نباید فراموش کنیم، قبلاً از هر معروفی که باید بدان امر کرد و قبل از هر منکری که نهی‌اش کرد، اخلاق قرار دارد و همانگونه که رسول مکرم اسلام (ص) فرموده‌اند: «إنّما بُعِثتُ لاُتَمِّم مَکارِمَ الأخلاقِ؛ همانا مبعوث شدم تا اخلاق انسانی را کامل کنم» که نشان از جایگاه اخلاق دارد و اتفاقاً اگر روش پیامبر رحمت با مهربانی و اخلاق حسنه همراه نبود، اسلام در دوران سخت سال‌های ابتدای بعثت گسترش نمی‌یافت.


تعابیری برای معاون زن رئیس جمهور مطرح شد، اخلاقی بود؟!



با این اوصاف انتظار می‌رود اگر نقدی با دغدغه‌های دینی مطرح می‌شود، مبتنی بر اخلاق پیامبری باشد که الگوی اول همه مسلمانان جهان است و در آستانه مبعث ایشان، باید بیش از پیش به خلق نیکو، گذشت، صبر و حسن رفتار ایشان در برخورد با مخالفان و دشمنانی که از هیچ عداوتی پرهیز نمی‌کردند، بهره برداری کرد. طبیعتاً معاون زن رئیس جمهور که یک زن شیعه محجبه است، از یک کافر حربی دوران جاهلی بدتر نیست که اینچنین از سوی برخی مورد خطاب قرار گرفته است.

البته اخلاق‌مداری نافی حق مداری نیست و اتفاقاً حق‌مداری و امر به معروف و نهی از منکری که در مدار اخلاق و بدون تعابیر زننده مطرح شود، از سوی شخص یا اشخاص مورد نقد قرار گرفته، راحت‌تر پذیرفته می‌شود و در مقابل، اگر کلام حقی با ادبیاتی غیرمرسوم و توهین آمیز مطرح شود، ممکن است حقانیت طرح شده در سایه برندگی نامتعارف گفتار قرار گیرد و دغدغه مورد بحث قربانی شیوه بیان شود؛ رخدادی که با انتشار این مطلب شاهد وقوعش بودیم.

علاوه بر چارچوب‌های اخلاقی مورد اشاره در دین اسلام و مذهب شیعه، اخلاق حرفه‌ای در فضای رسانه یکی از سرفصل‌هایی است که در هر کشور و هر فرهنگی با هر عقیده‌ای به شدت مورد تاکید قرار می‌گیرد و اگرچه مرزهای این چارچوب‌های اخلاقی در هر جغرافیا، پیش و پس می‌رود اما برخی بدیهیات نظیر عدم انتساب اتهام‌های سنگین به ویژه اتهام‌های اخلاقی به اشخاص تقریباً در چارچوب تمامی رسانه‌های معتبر دنیا مشهود و جزو قواعد کلی و جهان شمول است.

رسانه‌های معتبر عموماً نسبت به تدوین و بعضاً نسبت به انتشار منشور اخلاقی اقدام می‌ورزند و در همین چارچوب فعالیت می‌کنند که شاخصه کلی مورد توجه قرار گرفته در اکثر این منشورها، انصاف در نقد است؛ رویه‌ای که برای نخستین بار 1923 توسط انجمن آمریکایی سردبیران و روزنامه ها در قالب مرسوم کنونی بنیان نهاد شده و در سال‌های بعد در تمامی مطبوعات جهان به عنوان یک ضرورت بدیهی مورد توجه قرار گرفت.

در این میان حتی چهره‌های برجسته کشورمان نیز دیدگاه اخلاق گرایی در فضای رسانه را مورد تاکید قرار داده‌اند و در راس ایشان، رهبر انقلاب همواره در همین چارچوب سخن گفته و طبیعتاً اگر رسانه‌ای خود را ولایتمدار بخواند باید این بیانات ایشان را نصب العین قرار دهد: «باید در انتقاد از یک شخص یا دستگاه دچار بی‌انصافی نشویم. باید با انصاف بود، با انصاف عمل کرد، با انصاف حرف زد. اگر با کسی دشمن هستید، نباید موجب شود حتی نسبت به دشمن بی‌عدالتی و بی‌انصافی کنید. نگرانی من از انتقاد کردن نیست. نگرانی من از رایج شدن اخلاق بی انصافی در جامعه است.»

انتظار می‌رود فضای رسانه‌ای کشور آهسته آهسته به سمت و سویی جریان پیدا کند که اساساً امکان طرح مطالبی خارج از چارچوب‌های معمول اخلاقی وجود نداشته باشد و تمامی رسانه‌ها پیش از انتشار هر دیدگاه و نظری، نسبت به قرار دادن آن دیدگاه در ترازوی انصاف اقدام عملی انجام دهند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن