محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827690397
دیوارکشی روسها برای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دیوارکشی روسها برای ایران
یکی از مسائل به تعرفه مربوط میشود. روسها بر اساس قیمتگذاری خودشان تعرفهها را اعمال میکنند؛ یعنی برای کالاهایی که به روسیه وارد میشود، قیمتهایی دارند و بر اساس همان، تعرفه را اعمال میکنند.
کد خبر: ۵۵۶۹۸۶
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۶ - 28 December 2015
در ماههای اخیر تلاش برای گسترش روابط اقتصادی ایران و روسیه بسیار چشمگیر شده است اما به گفته رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، که اعتقاد دارد روسها کمی «ناپز» هستند، مشکلات زیادی برای توسعه تجارت بین دو کشور وجود دارد.
اسدالله عسگراولادی در گفتوگو با شرق، این حجم نه چندان زیاد تجارت ایران و روسیه را مدیون تلاشهای ٢٥ساله اتاق مشترک میداند و ضمن گلایه از پیگیرنبودن مقامات روس برای حل مشکلات، از تصمیم برای دوبرابرکردن صادرات ایران به روسیه میگوید که با جایگزینی ریال و روبل به جای یورو و دلار، مسیر هموارتری در پیش خواهد داشت. مدتی است که از رایزنیهای تجاری دو کشور میگذرد. در این مدت آیا تغییری در وضعیت تجارت ایران و روسیه به وجود آمده است؟
تجارت مستقیم با روسیه هنوز به صورتی که دلخواه ماست انجام نمیشود. چند اشکال ساختاری با آنها داریم که هنوز حل نشده است. اخیرا وزیر صنعت و تجارت روسیه که به ایران آمده بود، قول داد مسئله را پیگیری کند. قبل از او هم رئیسجمهوری روسیه در ایران بود که او هم قول داد اما هنوز اتفاقی نیفتاده است. مقامات روسی برای حل چه مسائلی قول مساعد داده بودند؟
یکی از مسائل به تعرفه مربوط میشود. روسها بر اساس قیمتگذاری خودشان تعرفهها را اعمال میکنند؛ یعنی برای کالاهایی که به روسیه وارد میشود، قیمتهایی دارند و بر اساس همان، تعرفه را اعمال میکنند. مثلا اگر کالایی در ایران هزار تومان باشد و به روسیه صادر شود، آنها قیمتگذاری خودشان را در گمرک دارند و مثلا روی نرخ دو هزار تومان خودشان، تعرفه را اعمال میکنند که غلط است. با نرخ تصنعی و دیکتهشده آنها، رقم تعرفه پرداختی دو برابر میشود. این نرخهای تصنعی و دیکتهشده برای واردات از همه کشورهاست یا فقط برای ایران اعمال میشود؟
برای همه کشورهاست اما روسها در هر بندر و هر استانی یک نرخ دارند. یعنی نرخ برای هر کشوری با توجه به اینکه از کدام ورودی استفاده میکند، متفاوت است. ما از بندر آستاراخان استفاده میکنیم و مشمول نرخهای تصنعی این استان میشویم که اکثرا بالاتر از نرخهای بینالمللی است. علت چیست؟
روسها اصلا یک حالت ویژه دارند. یکجورهایی میگویند «همینی که هست». نمیشود با آنها حرف زد. به آنها میگوییم اشتباه میکنید اما فایدهای ندارد. جدای از این قیمتهای تصنعی، روسیه برای ما بین چهار تا ١٧ درصد عوارض گمرکی وضع کرده اما با دیگر همسایگان خود تعرفه صفر دارد. ترکیه در تجارت با روسیه چه شرایطی داشت؟
ترکها هم از تعرفه صفر کشورهای همسایه روسیه استفاده میکنند؛ کالاهای خودشان را به این کشورها میبرند و از مسیر این کشورها با تعرفه صفر، کالا را به روسیه میفرستند. ما هم میتوانیم کالا را مثلا به آذربایجان بفرستیم و از آنجا به روسیه صادر کنیم اما جدا از اینکه باید برای این کار هزینهای به آذربایجان بپردازیم، برای توسعه تجارت نمیتوانیم این مسیر را انتخاب کنیم. وزیر صنعت و تجارت روسیه گفته بود این کشورها عضو مجمع اقتصادی اوراسیا هستند و به همین دلیل تعرفه صفر دارند. اگر اینگونه باشد، برای حل معضل تعرفه چه باید کرد؟
ایران هم به عنوان ناظر در مجمع حضور دارد و تقاضای عضویت هم کرده است و در جلسه آتی این مجمع هم حاضر خواهد بود. یعنی اگر عضو این مجمع شویم، مشکل حل میشود؟
قسمتی از مشکلات حل میشود اما مشکلات ما فقط منحصر به این حوزه نیست. درباره مشکل تعرفه، کدام کشور مقصر است و چه کسی باید برای رفع آن اقدام کند؟
هر دو کشور مقصر هستند و کمیسیون مشترک دو کشور مسئول حل آن است. امسال این کمیسیون با حضور وزیر ارتباطات، به عنوان نماینده ایران، در مسکو برگزار شد که سه روز برای حل مشکلات تلاش کردیم، همه قول دادند تلاش کنند. حتی وزیر روس امضا کرده که مسائل حل شود، اما در عمل هنوز اتفاقی نیفتاده است. روسها برای واردات به ایران چه مشکلات تعرفهای دارند؟
روسها مشکل تعرفهای برای واردات به ایران ندارند؛ اما وقتی صادرات ما را با مانع روبهرو میکنند، ما هم کمی آنها را برای واردات به ایران اذیت میکنیم، چارهای هم نداریم. چه اذیتی؟
ما هم قیمتگذاری و عوارض گمرکی و تعرفه داریم. میگوییم صادرات را باز کن تا اجازه واردات بدهیم. اگر بدون تسهیل صادرات به روسیه، راه واردات از روسیه را باز کنیم، دو، سه میلیارد واردات خواهیم داشت بدون اینکه صادراتی داشته باشیم. مشکلات دیگر چیست؟
مشکلات حوزه حملونقل و روادید از مهمترین مشکلات هستند. بیشتر خریداران محصولات ایران در جنوب روسیه هستند اما ما پرواز مستقیم به این مناطق نداریم. ترکیه روزانه پنج پرواز به مناطق جنوبی روسیه دارد اما ما یک پرواز به مسکو داریم که برای رفتن به جنوب، باید ١٠، ١٥ ساعت معطل شویم. البته این نقص کاملا از جانب ماست. نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که روسیه برای ما هواپیما بفرستد. در حوزه حملونقل ریلی هم راهآهن در خدمت تجارت خارجی نیست. در حوزه دریایی، ظرفیت کشتیرانی برای افزایش حجم تجارت با روسیه ضعف دارد. حملونقل زمینی هم از آنجا که کامیونها باید از داغستان چچن رد شوند، مقامات امنیتی روسیه به رانندگان ایرانی ویزا نمیدهند. با این تفاسیر، حجم مبادلات ایران و روسیه چقدر است؟
مجموع تجارت ایران و روسیه حدود دو میلیارد دلار است که از این میزان، حدود یکمیلیاردو ٤٠٠ میلیون دلار، واردات ایران و حدود ٥٠٠، ٦٠٠ میلیون دلار هم صادرات ایران است که همه هدف ما این است که این حجم را دو برابر کنیم. کل حجم واردات و صادرات را؟
ما دنبال افزایش صادرات هستیم. روسها هم گویا قصد دارند کل بازار ایران را با واردات در دست بگیرند. آیا در ازای افزایش واردات به ایران اجازه صادرات به روسیه را به ما میدهند؟
متأسفانه اذیت میکنند. روسها خریدار و دوستدار لبنیات و مرغ ایران هستند اما یک پروتکل دامپزشکی داریم که همه با آن موافقت کردهاند، ولی مسئول دامپزشکی روسیه آن را امضا نمیکند. مقامات روسی که این پروتکل را امضا کردهاند برای نهاییشدن آن اقدامی هم انجام دادهاند؟
وزیر صنعت و تجارت و وزیر اقتصاد روسیه قول دادهاند این مشکل را حل کنند، هر بار با هم حرف میزنیم میگویند مشکل را حل میکنیم، اما وقتی از هم جدا میشویم پیگیر حل آن نمیشوند. ما همیشه این مشکلات را با روسها داریم؛ کمی به اصطلاح من «ناپز» هستند. اتاق بازرگانی ایران و روسیه فعال است، آیا کاری برای توسعه روابط اقتصادی انجام میدهد؟
بله، فعالیت میکند و من هم مسئول اتاق هستم. هشت نفر از ایران و چهار نفر از روسیه در این اتاق حضور دارند. سه عضو هیأتمدیره را افسران اقتصادی روس تشکیل میدهند و وابسته بازرگانی روسیه هم در این اتاق حضور دارد. ٢٥ سال است این اتاق فعال است. اگر اتاق نبود و تلاش نمیکردیم حالا تجارت با روسیه صفر بود. اخیرا رئیس کل بانک مرکزی از تجارت با روسیه با ریال و روبل خبر داد. این فرایند چگونه خواهد بود؟
این مسئله مهمی است. قرار شده در تجارت ایران و روسیه، به جای یورو و دلار، پول خودمان یعنی ریال و روبل را جایگزین کنیم. بانک مرکزی ایران و روسیه مطالعات را انجام داده و توافق کردهاند. این توافق باید روی کاغذ بیاید و به پروتکل و موافقتنامه تبدیل شود تا در یکی، دو ماه آینده از شر آمریکا خلاص شویم و پول خودمان را در تجارت استفاده کنیم. روسها حاضرند با ریال کار کنند؟
بله، چارهای ندارند. طرفین برابری ریال و روبل را تضمین میکنند. فرضا اگر در بودجه ما، دلار سه هزار تومان تعیین شد، در تبدیل هم این رقم را رعایت میکنند. متقابلا روسها هم برای روبل این کار را میکنند. مشکلات بانکی چقدر بر توسعه تجارت ایران و روسیه تأثیرگذار است؟
در این حوزه هم گفتوگوهایی را انجام دادهایم. فعلا با یک بانک (میر بیزینس بانک، که در حقیقت یک بانک مشترک است و بانک ملی هم سهامدار عمده آن محسوب میشود) کار میکنیم. پیشنهاد دادهایم به جای یک بانک، چهار بانک وارد حوزه تجارت دو کشور شود؛ یعنی هر کشور سه بانک دیگر اضافه کند. با چارچوب آن موافقت شده است اما اجرائیشدن آن را از ترس آمریکاییها، به پساتحریم موکول کردهاند. ترس به دلیل تحریمها؟
بله، بانکهای روسی میترسند به دلیل ارتباط بانکی با ایران، جریمه شوند. گفتیم شما که ادعا داشتید به تحریمهای ضد ایرانی پایبند نیستید و کاری به تحریم ندارید پس چرا بهانه میآورید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
کارشکنی روسها علیه پاسپورت ایرانی
کارشکنی روسها علیه پاسپورت ایرانی روز نو روزنامه خراسان نوشته است بر اساس گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران دستگاههای مختلف اجرایی اعلام شده است که نهادهای انتظامی روسیه به دلایلی که آن را برخی تحولات سیاسی - اجتماعی خاص میخوانند از ورود تعدادی از مسافران ایرانی دایران، یخ روسهای خوشگذران را میشکند؟
ایران یخ روسهای خوشگذران را میشکند روسیه پس از تیره شدن روابط با ترکیه تصمیم گرفته مدل کسب و کار خود را در گردشگری تغییر دهد و دنبال بازارهای جدیدتری در آسیا است کمپانیهای بزرگ گردشگری روسیه بیآنکه اشارهای به ایران به عنوان متعهد سیاسی دولتشان داشته باشند امارات ویتنامروسها کدام هواپیما را در ایران بومیسازی میکنند؟
روسها کدام هواپیما را در ایران بومیسازی میکنند وزیر صنعت و تجارت روسیه در گفتمان تجاری صنعتی روسیه - ایران گفت می خواهیم تولید قطعات هواپیمای سوخو سوپرجت 100 را در ایران بومی سازی کنیم که این امر با همکاری شرکای ایرانی انجام خواهد شد آفتاب دنیس مانتوروف عصر دوشنبه دروزیر اقتصاد و دارایی: روابط ایران وهند در دوران پسا تحریم توسعه می یابد
در گفت وگو با ایرنا وزیر اقتصاد و دارایی روابط ایران وهند در دوران پسا تحریم توسعه می یابد دهلی نو- ایرنا- وزیر امور اقتصاد و دارایی کشورمان گفت روابط ایران و هند در دوران پسا تحریم و با رفع محدودیت ها نه تنها در حوزه مبادلات تجاری بلکه در زمینه همکاری های اقتصادی و سرمایه گذوزیر نفت: آمادگی ایران برای تامین نفت مغولستان
وزیر نفت آمادگی ایران برای تامین نفت مغولستان وزیر نفت گفت مغولستان علاقمند به خرید نفت از ایران است اما چون این کشور به دریا راه ندارد تنها راه صادرات نفت به مغولستان از طریق شرکتهای چینی است بنابراین در صورت توافق دو کشور ایران نیز مشکلی برای صادرات نفت به مغولستان ندارد بگزارش فارس از بقالی «عدالتخواهان» تا «پدیده» روایت سهام فروشی که « پدیده» غریبی
گزارش فارس از بقالی عدالتخواهان تا پدیدهروایت سهام فروشی که پدیده غریبی در اقتصاد ایران شد چند سوال مهم از بورسماجرای پدیده شاندیز پس از رشد نجومی قیمت سهام و در عین حال کنار رفتن برخی مدیران شهرداری و حامی این شرکت و روی کار آمدن دولت یازدهم زیر ذره بین رسانهها قرار گرفت با اایران درپنج سال آینده نیازمند 400 فروند کشتی برای حمایت از بازار است
رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ایران درپنج سال آینده نیازمند 400 فروند کشتی برای حمایت از بازار است کیش - ایرنا - رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت کشور در پنج سال آینده به بیش از 400 فروند کشتی از انواع مختلف نیازدارد تا این تعداد کشتی جوابافق جدید پیش روی همکاری های اقتصادی ایران با اوراسیا /ازامضای موافقت نامه تا تشکیل گروه مطالعاتی
افق جدید پیش روی همکاری های اقتصادی ایران با اوراسیا ازامضای موافقت نامه تا تشکیل گروه مطالعاتی اقتصاد > بازرگانی - همکاری ایران با اوراسیا با امضای موافقت نامه ای بین وزرای صنعت معدن و تجارت ایران و وزیر تجارت اتحادیه اوراسیا وارد دور تازه ای شد به گزارش خبرآنلاینصادرات نفت ایران در ماه اکتبر افزایش یافت
صادرات نفت ایران در ماه اکتبر افزایش یافت ایران پنجمین عرضهکننده بزرگ اوپک در ماه اکتبر روزانه یک میلیون و 395 هزار بشکه نفت صادر کرده که نسبت به صادرات روزانه یک میلیون و 390 هزار بشکهای در ماه سپتامبر یک افزایش روزانه پنج هزار بشکه ای داشته است موسسه اطلاعات نفتی جودی گزارشWTO؛ تیغ دولبه خودروسازی ایران
WTO تیغ دولبه خودروسازی ایران اقتصاد > صنعت - دنیای اقتصادنوشت یوستن به سازمان تجارت جهانی به معنای کاهش تعرفه است و بنابراین خودروسازان باید آماده رقابت با همتایان خارجی خود باشند ا ایران دوباره برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی WTO اظهار تمایل کرده است اما د-
اقتصادی
پربازدیدترینها