واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دیدار برندگان جایزه مصطفی(ص) مطرح شد
پیشنهاد داوریاردکانی برای تأسیس جایزه متفکران عالم اسلام
رئیس فرهنگستان علوم در دیدار برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) گفت: کاش میتوانستیم فکر کنیم مسائل خودمان را چگونه حل کنیم و جایزهای هم برای کسانی که به فکر مسائل عالم خودشان و به خصوص عالم اسلام هستند، پیشبینی میکردیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم دیدار برندگان نخستین دوره جایزه علم و فناوری جهان اسلام با رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم و چند تن از مسئولان و اعضای فرهنگستان برگزار شد. در ابتدا داوری اردکانی در سخنانی اظهار داشت: حسن تصادف این بوده که جایزه مصطفی(ص) مصادف با میلاد با سعادت پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) و حضرت مسیح(ع) باشد. بیش از 1100 سال پیش در شهر تهران، اگر نگوییم بنیانگذار علم شیمی دنیا، یکی از بزرگترین شیمیدانان تاریخ محمد بن زکریای رازی رئیس بیمارستان بوده و توضیح داد که ما متأسفانه به تاریخ کماعتنا شدهایم و گمان میکنیم که به گذشته نیاز نداریم حال آنکه امروز ما در نسبت با گذشته و آینده معنی پیدا میکند. وی با اظهار خوشوقتی و تشکر از اینکه برندگان جایزه جهانی مصطفی(ص) در هوای آلوده تهران به فرهنگستان آمدهاند، گفت: کاش میتوانستیم فکر کنیم که مسائل خودمان را چگونه حل کنیم و جایزهای هم برای کسانی که به فکر مسائل عالم خودشان و به خصوص عالم اسلام هستند پیش بینی میکردیم. رئیس فرهنگستان علوم تأکید کرد: روی هم رفته اعطای این جایزه فواید بسیاری دارد و امیدواریم یکی از اولین فواید آن فراهم آوردن شرایط شناخت بیشتر دانشمندان جهان اسلام و همکاری بیشتر میان آنان باشد. داوری اردکانی در پایان صحبتهای خود ضمن تبریک مجدد به برندگان اولین دوره جایزه جهانی مصطفی(ص) و اشاره به اینکه آنها نه تنها در عالم اسلام بلکه در سطح جهان نیز از دانشمندان ممتاز و برجسته هستند، توضیحاتی درخصوص فعالیتها و برنامههای فرهنگستان علوم ارائه کرد. در ادامه جلسه حسن ظهور دبیر کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) و عضو پیوسته فرهنگستان علوم، و دکتر بیتاللهی دبیر کارگروه علمی فناوری نانو جایزه مزبور، گزارشهایی از روند انتخاب برندگان جایزه در رشتههای مختلف علم و فناوری ارائه کردند. سپس پروفسور جکی یینگ و پروفسور عمر یاغی برندگان جایزه جهانی مصطفی(ص) در سخنانی ضمن تشکر از فرهنگستان علوم توضیحاتی درخصوص فعالیتهای علمی خود بیان کردند. در بخش دیگری از جلسه و در یک بحث صمیمی علمی یوسف ثبوتی و آیتالله سیدمصطفی محقق داماد درخصوص علم و فناوری و توسعه در کشورهای اسلامی مطالبی بیان کردند و حاضران به بیان نظرات و دیدگاههای خود در این خصوص پرداختند. در پایان مراسم «نشان فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران» توسط داوری اردکانی به جکی یینگ و عمر یاغی برندگان جایزه جهانی مصطفی(ص) اعطا شد. جایزه مصطفی(ص)، جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یک بار از سوی ایران، به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا خواهد شد. برگزیدگان نخستین جایزه مصطفی از میان صاحبان 100 اثر راه یافته به بخش داوری نهایی جایزه انتخاب شدهاند. نخستین جایزه مصطفی(ص) به دو دانشمند: خانم «پروفسور جکی یینگ» از کشور سنگاپور و آقای «پروفسور عمر یاغی» از کشور اردن اختصاص یافت. پروفسور جکی یینگ، مدیرعامل و عضو هیات علمی موسسه نانو فناوری و مهندسی زیستی از سنگاپور و پروفسور عمر یاغی از کشور اردن، رئیس موسسه علوم نانو انرژی کاولی و عضو هیات علمی دانشگاه برکلی آمریکا به ترتیب در حوزههای اثر برتر در علم و فناوری نانو زیستی و علوم و فناوری نانو، جایزه مصطفی را به خود اختصاص دادهاند. پروفسور عمر یاغی شیمیدان برجسته اردنی نیز به خاطر تحقیقات دامنهدار خود در زمینه «چارچوبهای فلز- آلی» به عنوان برنده جایزه مصطفی(ص) در حوزه علوم و فناوری نانو انتخاب شده است.
در این دیدار شمس اردکانی دبیر، نمازی معاون پژوهشی، آیتالله سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه علوم اسلامی، ثبوتی رئیس گروه علوم پایه، نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی، سهرابپور و بلورچیان اعضای پیوسته فرهنگستان علوم، ظهور رئیس مرکز مطالعات فرهنگستان و دبیر کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص)، بیتاللهی دبیر کارگروه فناوری نانو جایزه، گواهی دبیر شورای آیندهنگری فرهنگستان، و تعدادی از مدیران فرهنگستان و مسئولان دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) حضور داشتند. انتهای پیام/
http://fna.ir/TMXV3H
94/10/06 - 10:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]