واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آپشن آگاهيبخشي شهروندي هديه دولت تدبير!
نویسنده : اولاد آدم
تابلو در اصل به وسيلهاي گفته ميشود كه ميتوان روي آن چيزي را نمايش داد. براي همين وقتي كه اولاد آدم گاف ميدهد و قيافهاش قرمز ميشود، همه ميگويند كه تابلوست و سِر درون اولاد آدم را از بيرونش ميبينند! البته گاهي اشتباهي فكر ميكنند كه عاشق شده است و صورتش گل انداخته كه اين از مزاياي اين دوره دولت است كه علاوه بر تدبير، شعار اميد را هم با خود يدك ميكشد و همه ميگويند اولاد آدم اميد دارد و آرزو بر اولاد آدم عيب نيست و بالاخره يكي ميآيد و بدون توجه به كاهش قيمت نفت در بودجه آتي و افزايش دلار و... زن او ميشود! ميگويند گل بيعيب خداست (نميدانم منظورشان از گل، من هستم يا دولت؟) و پيت حلبي (منظور اولاد آدم است به خودتان نگيريد) پشت و رو ندارد!
بله! داشتم از تابلو ميگفتم؛ امروزه اما تابلوهايي وجود دارند كه ميتوان روي آنها با ماژيك نوشت و بعد آنها را پاك نمود و دوباره استفاده كرد و كسي نفهمد چي به چيست؟ صرافي و گوشتفروشي كه برويد متوجه منظور اولاد آدم ميشويد كه تابلو چه نقش عمدهاي در زندگي روزمره ما دارد. تابلوهايي هم وجود دارند كه براي نشان دادن علامتهاي راهنمايي رانندگي يا تبليغاتي در سطح شهر و جادهها ميباشند. اين نوع تابلوها غالباً به گونهاي هستند كه نميتوان نقش روي آن را پاك كرد. اين تابلوها هم مستقيم با جان و مال آدم درگيرند و چه كسي است كه با ديدن تابلوي بوق ممنوع، بوق نزده باشد و چه كسي است كه تابه حال با تابلوهاي تبليغ فلان بانك و بهمان پديده، دستش را توي جيبش نكرده باشد و به فكر خياط نيفتاده باشد كه بالاخره يك روز بايد سوراخ جيبش را بدوزد!
عارضم به حضور انور با سعادت شما خوانندگان گرامي، ما در مملكتمان بسان ممالك پيشرفته، تابلوي برق هم داريم كه فضايي است كه تجهيزات برقي در آن نصب ميشود. شركت تابلو و مجله تابلو و... هم داريم. تابلوي خاك خورده در موزه هنرهاي معاصر و تابلو فرش نفيس و تابلو خط هم داريم! اما اين موارد، آن موردي نيست كه موجب شد اولاد آدم امروز تابلو نگاري را شروع كند و با خودزني از خودش بحث را به اينجا بكشاند. اولاد آدم آمده است كه به شما بشارت بدهد كه درست است كه خودروسازها و خودرو فروشها و خودرو خرابكنها، روي تخم چشمهاي دولت جا دارند و عزيزدردانه نعمتزاده و سيف و طيبنيا هستند اما آنها هم بالاخره تابلودار شدهاند و شما هر روز ميتوانيد برويد و سرك بكشيد و ببينيد چه حق و حقوقي داريد و آنها براي شما چه نوشتهاند!
بلي! با اجرايي شدن يك قانون جديد، خودروسازان و واردكنندگان خودرو موظف به نصب تابلوي حقوق مشتريان در محل نمايندگيهاي فروش خودرو براي آگاهي مصرفكنندگان از حقوق قانونيشان خواهند بود. يعني در مواردي ناآگاهي مصرفكنندگان خودرو از حقوق قانونيشان باعث تضييع اين حقوق از سوي خودروسازان و واردكنندگان خودرو شده است و اين يعني فاجعه! فكرش را بكنيد كسي كه ميخواهد ازدواج كند حقوقش را نداند. يا كسي كه ميخواهد رأي بدهد. يا كسي كه ميخواهد برود در مغازه و تخممرغ بخرد. يا دانشآموزي كه ميخواهد درس بخواند يا آن بابايي كه ميخواهد اينترنت بخرد يا.... يعني حالا كه همه حق و حقوقشان را در تمام زمينهها ميدانند حيف است كه اين يكي را ندانند. اصلاً بابت نصب تابلو، روي قيمت هر ماشين يك درصد ميكشيم بالا. اسمش را هم ميگذاريم آپشن آگاهيبخشي شهروندي هديه دولت تدبير! اينطوري چون پولش را دادهايد، حداقل ميرويد و به تابلو يك سر ميزنيد!
نگوييد كه چرا اين آگاهيبخشي را از اينجا شروع كردهاند؟ به من بگوييد كه مثلاً آيا ميدانيد كه عدم پرداخت جريمه توقف خودرو در نمايندگيهاي خدمات پس از فروش از جمله جنايات خودروفروشان بوده؟ مخصوصاً حالا كه ما داريم كرور كرور، جريمه تأخير پروازهاي ايرلاينها و قطارها را ميدهيم! ببخشيد ميگيريم! يا هر چي!
طبق قانون، خودروسازان و واردكنندگان خودرو در صورتيكه خودروي تحت گارانتي آنها بيش از دو روز كاري در تعميرگاهها متوقف شود، موظف به پرداخت خسارتي به عنوان خسارت خواب خودرو، به مالك آن هستند. با اين حال ناآگاهي مصرفكنندگان از اين حق قانوني باعث شده تا خودروسازان و واردكنندگان خودرو از عمل به وظايف قانوني خود در اين زمينه خودداري كرده و خسارت خواب خودرو را پرداخت نكنند. شما بعد از خواندن تابلو اگر ماشينتان هنوز خواب بود، ميتوانيد به وزارت صنعت، معدن و تجارت يا سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استانها شكايت كنيد تا شركت خدمات پس از فروش خودروساز يا واردكننده مربوطه، ملزم به پرداخت خسارت ياد شده شود. (البته اگر نشاني وزارتخانه را داشته باشيد يا دربانش شما را راه بدهد يا تلفنش اشغال نباشد يا هزينه پيگيري كردنتان 10 برابر ارزش ريالي جريمه خواب نباشد!)
البته ناراحت نباشيد. اين فقط قانون است و تا اجرايي بشود و تا يكي را پيدا كنند كه قرارداد روميزي و زيرميزي براي توليدش ببندند، خودروها بيدار شدهاند و شايد خيلي دخلي به شما پيدا نكند!يعني در تأييد عرايضم، در ماده 52 اين قانون قيد شده است: «نمايندگي مجاز عرضهكننده خودرو موظف به نصب تابلوي رتبه نمايندگي و همچنين نصب تابلوي حقوق مشتريان به نحوي كه قابل رويت مصرفكنندگان باشد در محل پذيرش است. تابلوي حقوق مشتريان توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت (دفتر صنايع خودرو و نيرومحركه) در چارچوب آييننامه تدوين و به عرضهكنندگان اعلام خواهد شد.» حالا اينها به كنار، حالا كو تا معاون اول اين قانون را ابلاغ كند؟ كو كه يك باسواد فرنگ رفته پيدا شود و متنش را بنويسند؟ كو تا روي تابلو توليد و تكثير و تأييد كنند؟ كو تا وانت گير بياورند و تابلوها را توزيع كنند؟ كو تا نصاب بيايد و نصبش كند؟ كو تا شما برويد و بخوانيدش؟ كو تا...
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]