واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در انگلیس؛
دستگیری 2 پلیس انگلیسی در جریان قتل آتشین یک ایرانی
بیژن ابراهیمی که ۴۴ ساله و معلول بود، در یکی از شبهای تابستان سال ۲۰۱۳ میلادی به شکلی فجیع به دست همسایگانش کشته شد و پیکرش را در خیابان سوزاندند.
به گزارش سرویس حوادث جام نیـوز به نقل ازایران، دو پلیس در انگلیس در جریان قتل آتشین یک ایرانی از سوی همسایگانش مجرم شناخته شدند. در این جنایت وقتی مشخص شد مرد ایرانی بیگناه و با تهمتی سیاه از پای درآمده است عامل اصلی قتل به حبس ابد و همدستش به 4 سال زندان محکوم شدهاند. از سوی دیگر بررسی ها نشان داد کوین دافی و اندرو پاسمور دو مأمور پلیس در بریتانیا در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده و برای نجات جان مرد ایرانی هیچ اقدامی نکردهاند.
بیژن ابراهیمی که ۴۴ ساله و معلول بود، در یکی از شبهای تابستان سال ۲۰۱۳ میلادی به شکلی فجیع به دست همسایگانش کشته شد و پیکرش را در خیابان سوزاندند.
حدود چهار ماه بعد از قتل بیژن دادگاهی در بریستول دو همسایه را به جرم قتل او محکوم و روانه زندان کرد ولی کار به اینجا ختم نشد و پای پلیس هم به این پرونده کشیده شد. شواهد موجود حکایت از آن داشت که پلیس با این که میدانست همسایههای بیژن علیه او برانگیخته شدهاند، او را به حال خود رها کرده بود.
ویدئویی که به تازگی در دادگاه پخش شده، نشان میدهد سه روز پیش از قتل مرد ایرانی، لی جیمز همسایه ۲۴ ساله او، وارد خانهاش میشود، ناسزاگویی میکند و او را کودک آزار مینامد.
بعد از این اقدام، بیژن که از کل ماجرا فیلم گرفته بود، به پلیس تلفن کرده و آنان را در جریان قرار میدهد اما وقتی پلیس از راه میرسد، به جای همسایگان، بیژن را به عنوان مظنون کودک آزاری دستگیر کرده و با خود میبرد. بررسیها نشان میدهد تعدادی کودک به گلها و گیاهان این مرد ایرانی که بسیار به آنها علاقه مند بود صدمه زده و او از آنها عکس گرفته تا با استفاده از آنها بتواند به پلیس شکایت کند، اما همسایهها تصور کرده بودند که او عکس کودکان را برای استفاده نامناسب تهیه کرده است.
تصاویر ثبت شده با دوربینهای مداربسته نشان میدهد مأمور پلیس در پاسگاه با او بدرفتاری کرده بود و در جواب او که به بازداشتش اعتراض میکرد، به او پرخاش کرده بود.
این افسر پلیس که هلن هریس نام دارد، به همراه سه همکار دیگرش، لیان وینتر، کوین دافی و اندرو پاسمور، در جریان رسیدگی به شکایت بیژن به بدرفتاری و تخلف متهم شدند. دافی و پاسمور سرانجام محکوم و مجرم شناخته شدند.
بیژن یک شب در بازداشت پلیس ماند و فردای آن روز به خانه برگشت، در حالی که فضای حاکم بر محله به گفته دادستان به شدت مسموم و آبستن حادثه بود. براساس تحقیقات دادگاه، بیژن که بشدت احساس خطر کرده بود، ۱۲ مرتبه به پلیس تلفن کرد ولی کسی حاضر به صحبت کردن با او نشد.
نوار مکالمات او با مأموران پلیس موجود است که بیژن در آن میگوید عدهای اوباش پشت در خانهاش هستند. همین نوار صوتی نشان میدهد پلیس حاضر به حرف زدن با او نشده است. کوین دافی، یکی از مأموران پلیس پشت تلفن به بیژن میگوید: «من گرفتارم. برایم مهم نیست.» تلاشهای بیژن برای کمک گرفتن از یک مأمور پلیس دیگر هم بی نتیجه میماند.
لیان وینتر، یکی دیگر از مأموران پلیس، او را «احمق» و «مزاحم» خطاب میکند و میگوید که به هیچ وجه تمایلی به حرف زدن با او ندارد. دو ساعت بعد، بیژن ابراهیمی زیر مشت و لگد همسایههایش جان میدهد.
مهاجمان، جسد او را دقایقی بعد به طرزی فجیع بیرون از خانهاش در خیابان میسوزانند. لی جیمز، همسایه ۲۴ ساله بیژن به جرم قتل بیژن، حبس ابد گرفت و استفن نورلی به جرم همدستی با او به ۴ سال زندان محکوم شد. این حادثه بریتانیا را شوکه کرد و پلیس بشدت مورد انتقاد قرار گرفت اما چیزی که بازماندگان بیژن را در بهت فرو برده رفتار پلیس است. منیژه، خواهر بیژن معتقد است اگر پلیس به وظیفهاش عمل میکرد، قتل او قابل پیشگیری بود: «آنها اصلاً به او توجهی نکردند. پلیس به بیژن بیاعتنایی و او را تحقیر کرد.»
او گفت: «در این چند هفتهای که دادگاه برگزار میشد، ما روزهای خیلی سختی داشتیم؛ سختترین روزها در تمام دو سال و نیم گذشته بود چون فهمیدیم که رفتار پلیس با او چطور بوده است. پلیس از او محافظت نکرد و او را به دام اراذل و اوباشی برگرداند که خونش را ریختند. در حالی که پلیس میتوانست جان بیژن را نجات بدهد.»
مژگان، یکی دیگر از خواهران بیژن هم میگوید: «هنوز باورم نشده چه اتفاقی افتاده است. این ویدئو را بارها و بارها در دادگاه دیدم. بینهایت دردناک بود. روشن است که اهمال و قصور از پلیس بوده است و بیژن قربانی سهلانگاری پلیس شد.»
انتقادی که به مأموران پلیس بریستول وارد شده این است که چرا در حالی که میدانستند همسایههای بیژن علیه او برانگیخته شدهاند، او را بدون هیچ محافظتی در محله خود رها کرده بودند.
مأموران خاطی پلیس فعلاً به قید وثیقه آزاد شدهاند تا بزودی برای گرفتن حکمشان، در دادگاهی دیگر حاضر شوند. 2007
۰۳/۱۰/۱۳۹۴ - ۲۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]