واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس کمیسیون عمرانی مجلس:
اعمال سلیقه در ساختار برنامه و بودجه کشور بیداد میکند/ ایجاد مشکلات اقتصادی کشور به واسطه وجود رانتبازی
رئیس کمیسیون عمرانی مجلس گفت: اعمال سلیقه در ساختار، برنامه و بودجه به همراه عدم پاسخگویی و عدم پیگرد قانونی بیداد میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سید مهدی هاشمی ظهر امروز در همایش مدیران کانونهای بسیج مهندسین عمران و معماری و فرماندهان بسیج وزارت راه و شهرسازی که در هتل نخل برگزار شد، اظهار کرد: در کشور دو نوع بودجه جاری و عمرانی وجود دارد. رئیس کمیسیون عمرانی مجلس افزود: در حال حاضر 30 درصد اقتصاد کشور در بخش ساختمان گردش دارد و اگر املاک و اراضی را به این موضوع اضافه کنیم نزدیک 50 درصد گردش مالی ما در این بخش بوده و با اینکه دومین کشور دارای ذخایر گازی هستیم معادل ذخایر نفت و گاز خود در کشور دارایی و سرمایه ساختمانی داریم. وی بیان کرد: باید توجه داشت که بودجهای که حرکتی در قالب توسعه ایجاد میکند بودجه عمرانی بوده لذا در سال 94 بودجه عمومی کشور 220 هزار میلیارد تومان تعریف شده که 47 هزار و 300 میلیارد تومان آن مربوط به عمران بوده و گفته شده که نسبت به سال گذشته 100 درصد رشد داشته است. هاشمی ادامه داد: متاسفانه با اعداد و ارقام بازی میشود و مقایسههای دقیقی صورت نمیگیرد، روز گذشته رئیس جمهور گفتند بودجه جدید سال آینده 90 درصد نسبت امسال رشد خواهد داشت لذا باید گفت امیدواریم بازی با آمار یک جایی بالاخره تمام شود و اعداد اعلامی کمی واقعیت به خود بگیرد. رئیس کمیسیون عمرانی مجلس تاکید کرد: از زمان آقای هاشمی طبق مشاهدات با آمار بازی میشود، در بخش جاری 46 درصد بودجه تامین شده و در بخش عمرانی 4.17 درصد محقق شده و در دولت آقای هاشمی نقدینگی جامعه ما هزار و 880 میلیارد تومان بود که از ابتدای تاسیس کشور در اختیار مردم قرار داشت. وی خاطرنشان کرد: آماری که اخیرا اعلام کردند این بوده که 890 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور ما بوده و اگر بخواهیم با این شیب هشت ساله آن را حساب کنیم باید گفت پایان دولت آقای روحانی 11 برابر آن چیزی میشود که در ابتدا تحویل گرفتهاند لذا در پروژههای عمرانی این بودجه به آن صورت نیامده و در جاری هم ظرفیت چنین افزایشی وجود ندارد و به گونهای برداشت من این است که این ارقام بیشتر در بخش بازرگانی خارجی و طیف خاصی هزینه شده است.
هاشمی با اشاره به اینکه دست مردم پول خاصی وجود ندارد، اظهار کرد: در بازار رکود وجود دارد و اشتغال ما هم دچار مشکلات جدی است و باید گفت کشوری که در حال توسعه است چگونه این درآمد را باید کسب کند؟ جهتگیری ما به سمتی هست که نمیخواهیم این رشد اقتصادی صورت گیرد و اساسا از ابتدا که ساختار اقتصادی کشور را پیشبینی کردند بر این محور بود تعریف شده که رشد اقتصادی یا نداشته و حداقلی باشد و یا در کنارش اتکا به نفت داشته باشیم.
رئیس کمیسیون عمرانی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید گفت یک جنگ به تمام معنای اقتصادی را در کشور شاهد هستیم خطاب به مدیران کانونهای بسیج مهندسین کشور، تصریح کرد: شما عزیزان بخش عمدهای را میتوانید در این حوزه دنبال کنید، امروز در بخش مسکن حدود 17.5 میلیون واحد مسکونی وجود دارد که در کنار این رقم 20 میلیون دیگر نیاز داریم، همچنین 8 میلیون و 100 هزار واحد از 17 میلیون واحد مسکونی نیاز به تخریب و نوسازی دارد.
وی یادآور شد: پیشبینی شده بود که سالانه بین 1.2 تا 1.5 میلیون واحد مسکونی بسازیم و با این رویکرد سال 92 تعداد 750 هزار واحد پروانه صادر شد و سال 93 رقم به 366 هزار واحد کاهش یافت و امسال هم بدتر از سال قبل وضعیت شده است لذا 15 درصد اشتغال کشور در بخش ساختمان است و بین سه تا پنج درصد کاهش اشتغال در بخش ساختمان داشتهایم. هاشمی تصریح کرد: اگر قرار است بگوییم تورم یا افزایش نقدینگی داریم باید گفت از دولت آقای هاشمی تا به این بعد تنها دولتی که در بخش مسکن اقدام نزدیکی به قانون اساسی داشت دولت نهم و دهم بود.
رئیس کمیسیون عمرانی مجلس با اشاره به اینکه ما یک حرکت برنامه محور نداریم و اعمال سلیقه در ساختار، برنامه و بودجه به همراه عدم پاسخگویی و عدم پیگرد قانونی بیداد میکند، تصریح کرد: امروز که یک معاون رئیس جمهوری را از دولت گذشته دستگیر و او را محاکمه میکنند نه به خاطر اینکه در مسئولیت خود عمل نکرده بلکه به خاطر این است که سوءاستفاده کرده است. وی عنوان کرد: شاید یکی از ضعفهای اصلی ما این است که ضعف مدیریت داریم، به عنوان مثال آمده ایم کارخانجات فولاد و سیمانی را با زحمات زیاد راه انداختهایم اما در کنارش از سال 92 بعد از گذشت 10 سال شروع به تولید کردهایم.
وی خاطر نشان کرد: تا قبل از آن تولید ما کفاف مصرف نمیداد و از خارج وارد میکردیم اما اخیرا با تولیدات داخلی واردات خود را هم کم نکردهایم و آمارهای رسمی میگویند به ازای 100 واحد مسکونی 80 شغل مستقیم ایجاد میکنیم ولی به هر صورت اگر قرار بود یک میلیون و 500 واحد مسکونی ایجاد کنیم باید گفت حدود بیش از یک میلیون شغل را از دست دادهایم. رئیس کمیسیون عمرانی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در بحث مسکن مهر باید گفت به شخصه معتقد بودم 85 درصد این طرح موفق بوده و با این طرح تعداد زیادی از مردم صاحب منزل شدند اما دولت وظیفه دارد در تامین مسکن اقشار مردم مثل سایر بحثهای دیگر اقدام کند و اگر این پروژه تعطیل شود هزینههای زیادی به ما تحمیل میشود لذا مشکل مکتب اقتصادی نداریم چرا که سیاستهای نظام و برنامههای چشماندازی ما مشخص است و مشکل رانتها و عدم توجه به شایسته سالاری و نگاههای گروهی نیز وجود دارد. وی عنوان کرد: هر دولتی بالاخره عوض میشود و اینکه همه مشکلات را بند به این و آن می کنیم درست نیست ، بالاخره نمیشود که بیبرنامه کار کرد و این مشکلات ما جدی است و نگاهی هم به سیاستهای کلان و اقتصاد مقاومتی نکردیم. انتهای پیام/3138/ت
http://fna.ir/OK0U2K
94/10/03 - 14:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]