تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835165109
یک استاد دانشگاه و پرورش دهنده تخم چشم زده مطرح کرد ایران پنجمین تولید کننده قزلآلا و بزرگترین وارد کننده تخم ماهی/ غربیها تخم ماهی عقیم و بعضا بیمار به ما می فروشند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یک استاد دانشگاه و پرورش دهنده تخم چشم زده مطرح کرد
ایران پنجمین تولید کننده قزلآلا و بزرگترین وارد کننده تخم ماهی/ غربیها تخم ماهی عقیم و بعضا بیمار به ما می فروشند
یک پرورش دهنده ماهی قزل آلا با بیان این که ایران پنجمین تولید کننده ماهی قزل آلا است، گفت: در عین حال بزرگترین وارد کننده تخم ماهی است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان بسیج سازندگی، سرانه تولید ماهی قزل آلا اگرچه در ایران بالاست و مصرف آن نیز رو به رشد است، اما کشورمان در واردات تخم بچه ماهی کاملا وابسته به کشورهای اروپایی است. دغدغه وابستگی کشور در این عرصه موجب شده تا عباسعلی حاجی بیگلو آستین هایش را بالا بزند وارد عرصه تولید بچه ماهی قزل آلا شود. او دارای مدرک دکتری شیلات است و در هیات علمی دانشگاه گرگان عضویت دارد. ماهی قزل آلا از خانواده ماهیان آزاد و از گرانبهاترین ماهیان بشمار میرود. مشخصه بارز این ماهیها داشتن باله چربی است و البته بدن دوکی شکل این ماهی را نیز نباید از یاد برد، این ماهی با بدن و فیزیک خاص خود می تواند آبی با فشار و سرعت 70 کیلومتر بر ساعت را بشکافد و مسیر خود را طی کند.
براساس تحقیقاتی که برای نخستین بار در شیراز روی ۳۰ نوع ماهی انجام شد، ماهی قزل آلا بیشترین میزان امگاـ۳ را داراست. مصرف این ماهی اسید چرب، خستگی، درد عضلانی، خشکی و خارش پوست، سردرد، بی خوابی، شکنندگی مو و ناخن ها و عدم تمرکز را کاهش می دهد و برای التیام بیماری های قلبی ـ عروقی، رماتیسم مفصلی، آسم و کاهش التهاب آرتریت روماتوئید موثر است. مصرف ماهی قزل آلا برای زنان باردار بسیار توصیه می شود زیرا موجب رشد مغزی و افزایش ضریب هوشی جنین می شود.
قزل آلا به عنوان منبع غنی پروتئین، به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب می شود و تقریبا به طور کامل در بدن به مصرف می رسد. «روی» موجود در قزل آلا در رشد کودکان و در تنظیم بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر مهمی دارد و مصرف آن در دوران رشد از کوتاهی قد پیشگیری می کند. بد نیست بدانیم سر و کبد این ماهی بیشترین میزان امگاـ۳ را داراست.
واردات سالانه 2 میلیارد تخم چشم زده
عرصه پرورش ماهی قزل آلا به دلیل نقشی که در امنیت غذایی و سلامت مردم دارد در برنامه اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است.
سرانه تولید ماهی قزل آلا اگرچه در ایران بالاست و مصرف آن نیز رو به رشد است، اما کشورمان در واردات تخم بچه ماهی کاملا وابسته به کشورهای اروپایی است. دغدغه وابستگی کشور در این عرصه موجب شده، تا عباسعلی حاجی بیگلو آستین هایش را بالا بزند وارد عرصه تولید بچه ماهی قزل آلا شود. او دارای مدرک دکتری شیلات است و در هیات علمی دانشگاه گرگان عضویت دارد. خبرنگار ما در همین زمینه با او به گفت و گو نشسته است.
حاجی بیگلو درباره وضعیت پرورش ماهی قزل آلا در کشور می گوید: "ایران در حال حاضر پنجمین تولید کننده ماهی قزل آلا در جهان است و از این حیث وضعیت خوبی داریم. مصرف این ماهی نیز جای خود را در سفره مردم باز کرده و با ذائقه ایرانی سازگار است. اما در نقطه مقابل ما با واردات 2 میلیارد تخم چشم زده در سال بزرگترین وارد کننده تخم ماهی چشم زده در جهان هستیم. اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و آمریکا تامین کنندگان نیاز ایران به تخم ماهی چشم زده هستند."
غربی ها تخم ماهی عقیم و بعضا بیمار به ما می فروشند
او می افزاید: "تخم های چشم زده ای که کشورهای اروپایی و غربی به ما صادر می کنند عقیم و غیر قابل باروری هستند. ما بعد از پروار کردن این ماهی ها و مصرف آن در کشور دوباره مجبور هستیم از خارج این تخم ها را وارد کنیم. هدف آن ها این است که ما همواره در تولید ماهی قزل آلا وابسته به آن ها باشیم تا منافعشان تامین شود. تعجبی هم ندارد، غربی ها عاشق چشم و ابروی ما نیستند و فقط به سود خودشان فکر می کنند. این میزان وابستگی به کشورهای غربی بدون شک در تناقض با اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی ماست."
عضو هیات علمی دانشگاه گرگان درباره خطر واردات تخم چشم زده از کشورهای غربی، خاطرنشان می کند: "تخم های چشم زده ای که از فرانسه، ایتالیا و آمریکا وارد می شوند بعضا دچار بیماری هایی هستند که برای سلامتی مردم مضر است. خارجی ها به راحتی می توانند سلامت مردم ما را به خطر بیاندازند و این جای تاسف دارد. ضمن اینکه واردات تخم چشم زده باعث افزایش قیمت تمام شده ماهی قزل آلا می شود و حاشیه سود تولید کنندگان کشورمان را محدود می کند. اگر روزی واردات تخم چشم زده متوقف شود، چیزی از تولید قزل آلای کشور باقی نمی ماند."
تصمیم گرفتیم از وابستگی کشور به واردات تخم تریپلویید بکاهیم
دکتر حاجی بیگلو با وجود عضویت در هیات علمی دانشگاه و استغنای مالی، خودش دست به کار شده و وارد عرصه پرورش ماهی قزل آلا شده است. او در این باره می گوید: "نمی خواستم استفاده از تحصیلاتم در رشته شیلات محدود به کلاس درس و پای تخته محدود بماند. علاقمند بودم در عمل و در عرصه تولید از آموخته هایم در رشته شیلات بهره بگیریم. به همین خاطر با کمک بسیج سازندگی استخری به مساحت 3 هزار متر برای پرورش ماهی قزل آلا راه اندازی کردم. در سال سه دوره پرورش ماهی داریم و در هر دوره 20 هزار قطعه ماهی قزل آلا به بازار ارائه می کنیم."
این فعال اقتصاد مقاومتی می افزاید: "در ابتدا فعالیت تولیدی ما محدود به پروار کردن بچه ماهی های قزل آلا بود تا اینکه به همراه همکارانم تصمیم گرفتیم در حد توان از وابستگی کشور به واردات تخم تریپلویید بکاهیم و خودمان تخم چشم زده را حتی با کیفیتی بهتر تولید کنیم. در حال حاضر نیاز مزرعه خودمان به تخم چشم زده را به طور کامل تامین می کنیم و بی نیاز از خرید تخم چشم زده هستیم. برای تامین نیاز سالانه 2 میلیاردی کشور به تخم چشم زده دولت باید سرمایه گذاری کند و تکنولوژی مورد نیاز را در همه نقاط کشور گسترش دهد. ما در روستا به تکنولوژی تولید تخم چشم زده رسیدیم، حالا نوبت دولت است که آن را گسترش دهد، می توانیم کاری کنیم صارکنندگان فرانسوی، آمریکایی و ایتالیایی انگشت به دهان بمانند."
درآمد 300 میلیونی عضو هیات علمی دانشگاه از پرورش ماهی
عضو هیات علمی دانشگاه گرگان درباره میزان درآمد واحد تولیدی اش، اظهار می کند: "مزرعه پرورش ماهی قزل آلای ما سالانه 300 میلیون تومان در سال سودآوری دارد. ضمن اینکه با بی نیازی از خرید تخم ماهی چشم زده، رقمی نزدیک به 80 میلیون تومان صرفه جویی می کنیم. از درآمد مزرعه بسیار راضی هستم، هر چند زمانی که این کار را شروع نکرده بودم نیاز مالی نداشتم. در حال حاضر برای 5 نفر در این مزرعه اشتغالزایی شده است."
حاجی بیگلو با انتقاد از علاقه فارغ التحصیلان رشته شیلات به پشت میزنشینی و شغل دولتی، می گوید: "کار اداری ظرفیت محدودی دارد. در حال حاضر حقوق کارگری که در مزرعه پرورش ماهی من کار می کند، از یک مهندس در اداره دولتی گرگان بیشتر است. جوانان باید به خودباوری برسند و فقط به دنبال کار دولتی نباشند مخصوصا اگر در رشته هایی چون کشاورزی، دامپروری، طیور و شیلات تحصیل کرده باشند باید پشت میز نشینی را بر خود حرام کنند. جوانان نباید بترسند، آنا باید با احتیاط و مشورت وارد فعالیتهای تولیدی و اقتصاد مقاومتی شوند."
سبک زندگی مان را در جهت پیشرفت کشور تنظیم کنیم
عضو هیات علمی دانشگاه گرگان خاطرنشان می کند: "تنها فرمول اقتصادی که در ایران جواب می دهد و راهگشاست، اقتصاد مقاومتی است. اگر بخواهیم پیشرفت کنیم باید به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم و فاکتورهایی را که مقام معظم رهبری فرموده اند رعایت کنیم می توانیم به خودکفایی برسیم. باید سبک سبک زندگی مان را در جهت پیشرفت کشور و افزایش تولید تنظیم کنیم."
حاجی بیگلو توصیه ای هم به خریداران ماهی قزل آلا دارد: "ماهی غذایی بسیار سالم است اما در هنگام خرید باید دقت زیادی به خرج داد تا ماهی خوبی پیدا کرد. مردم در هنگام خرید باید دقت کنند که ماهی زخم خوردگی نداشته باشد و آبشش هایش سرخرنگ باشد. بلافاصله پس از فشار انگشت روی گوشت، باید به سرعت به حالت اولیه بازگردد و بوی نامطبوع هم نداشته باشد. اینها شروط خرید مطمئن ماهی است." انتهای پیام/ب
http://fna.ir/8D57CF
94/10/02 - 13:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری اعلام کرد ایران پنجمین تولیدکننده مهندس در جهان/ کماطلاعی شرکتهای فناور از
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری اعلام کردایران پنجمین تولیدکننده مهندس در جهان کماطلاعی شرکتهای فناور از امکانات دولتیمعاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت ایران با تولید سالانه ۲۵۰ هزار مهندس معادل آمریکا مهندس تولید میکند و مقام پنجمین تولیدکننده مهندس در دنیا را دارد به گزخطاب به به وزارت اقتصاد پاکستان مطرح شد نامهنگاری تولیدکنندگان سیمان پاکستان؛ تعرفه واردات از ایران را دیگر ا
خطاب به به وزارت اقتصاد پاکستان مطرح شدنامهنگاری تولیدکنندگان سیمان پاکستان تعرفه واردات از ایران را دیگر افزایش دهیدطی روز گذشته انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان طی نامهای از وزارت اقتصاد این کشور خواستند تا تعرفه واردات سیمان از ایران به این کشور را 20 درصد افزایش دهند به گمعرفی الگوهای عملی اقتصاد مقاومتی/۲۳ پرورش قارچ در انباری خانه پدری/شروع کسب و کار با ۲۲ میلیون تومان/سرانه تو
معرفی الگوهای عملی اقتصاد مقاومتی ۲۳پرورش قارچ در انباری خانه پدری شروع کسب و کار با ۲۲ میلیون تومان سرانه تولید قارچ در ایران ۱ ۲ کیلوگرم دنیا ۱ ۱ کیلوگرمدر حالی که سرانه تولید قارچ خوراکی در دنیا ۱ ۱ کیلوگرم است این رقم در ایران به ۱ ۲ کیلوگرم رسیده است یک زن با پرورش قارچ دریک ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیکی مطرح کرد ارائه رمز کارت بانکی به فروشنده در هیچ جای دنیا مرسوم نیست/ کا
یک ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیکی مطرح کردارائه رمز کارت بانکی به فروشنده در هیچ جای دنیا مرسوم نیست کارتخوان پراستفادهتر روش پرداخت در ایرانیک ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیکی گفت درحالیکه گرفتن پسورد کارت بانکی در هیچ جای دنیا مرسوم نیست اما هنوز در ایران هنگام پرایران پنجمین تولیدکننده مهندس در جهان است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت ایران با تولید سالانه 250 هزار مهندس معادل آمریکا مهندس تولید می کند و مقام پنجمین تولیدکننده مهندس در دنیا را دارد به گزارش فارس سورنا ستاری در اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه الکامپ با اشاره به اینکه ایران یکی از بهترین نیروهای انسانی را داردایران پنجمین تولیدکننده مهندس در جهان
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت ایران با تولید سالانه ۲۵۰ هزار مهندس معادل آمریکا مهندس تولید می کند و مقام پنجمین تولیدکننده مهندس در دنیا را دارد به گزارش پایگاه خبری نخست سورنا ستاری در اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه الکامپ با اشاره به اینکه ایران یکی از بهترین نیروهای استاری خبر داد: ایران پنجمین تولیدکننده مهندس در جهان است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت ایران معادل کشور آمریکا مهندس به بازار عرضه می کند و سالی ۲۵۰ هزار فارغ التحصیل در رشته مهندسی داریم که بخش عمده ای از آنها می توانند در IT مشغول به کار شوندبه گزارش نسیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت سورنا ستاری در مراسم اختتامیه نمایشگجزئیات تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده در ۱۲ بخش معدنی
جزئیات تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده در ۱۲ بخش معدنی شناسهٔ خبر 3004659 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۸ اقتصاد > اقتصاد ایران مرکز آمار ایران گزارش بررسی شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن سال ۱۳۹۳ را منتشر کرد به گزارش خبرگزاری مهر گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت تولیدکننده بخشآخوندی با چه هدفی پیشنهاد انحلال سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را مطرح کرد؟
آخوندی با چه هدفی پیشنهاد انحلال سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را مطرح کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - وزیر راه و شهرسازی گفت امیدواریم در برنامه ششم توسعه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان منحل شود عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در در مرپنج کشور صادرکننده کالا به ایران
اقتصادی پنج کشور صادرکننده کالا به ایران بر اساس آمار گمرک در هشت ماهه سال جاری بیشترین میزان واردات از چین و امارات متحده عربی صورت گرفت به گزارش سرویس اقتصادی "جام نیـوز" بر اساس آمار گمرک در هشت ماهه نخست سال جاری چین اولین صادر کننده کالا به ایران شد و بیش-
اقتصادی
پربازدیدترینها