واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس مرکز اسلامی انگلیس:
کوتاهی در درک مفهوم «رحمت» علت خونریزیهای اخیر جهان اسلام است
رئیس مرکز اسلامی انگلیس گفت: باید تصور کرد پیامبری که تا آن حد نسبت به انسانها و به امت خود مهربان بود و جامعه جاهلی دور از رحمت و خشن را به جامعهای پر از رحمت تبدیل کرده بود؛ با دیدن اوضاع جاری در جهان اسلام چه حالی میتواند داشته باشد؟!
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام محمدعلی شمالی رئیس مرکز اسلامی انگلیس در برنامهای که به مناسبت میلاد حضرت محمد(ص) و با عنوان Love» Muhammad» در مسجد اهل تسنن «پالمرز گرین» برگزار شده بود، سخنانی ایراد کرد. حجتالاسلام شمالی «رحمت» در قرآن و سیره پیامبر را به عنوان موضوع این سخنرانی معرفی کرده و نکاتی در این زمینه را برای حاضران بازگو نمود. وی گفت: اگر به بررسی آیات قرآن بپردازیم خواهیم دید که رحمت یکی از مفاهیمی است که بالقوه میتواند بنیان یک نظام فکری باشد. ما میدانیم که دو نام از نامهای خدا در زبان عربی و در قرآن بیشتر مورد تاکید قرار گرفتهاند و به ما توصیه شده که خدا را به آن نامها بخوانیم. یکی از این نامها «الله» است و دیگر «رحمان».
رئیس مرکز اسلامی انگلیس ابراز داشت: صفت «رحمان» این افتخار را دارد که مجاور نام الله قرار گیرد: صفتی که از ریشه رحمت مشتق شده است. رئیس مرکز اسلامی انگلیس گفت: با پژوهش آماری مشخص شده است که فراوانی صفاتی که بیانگر رحمت خدا هستند در قرآن به مراتب بیشتر از سایر صفات است. در قرآن حدود 600 بار از صفاتی با ریشه رحمت در توصیف خدا استفاده شده که فاصله زیادی از سایر صفات دارد. وی خاطرنشان کرد: همه سورههای قرآن با آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع میشوند به جز سوره توبه که آن نیز دلیل خاصی دارد. با این حال به گفته این سخنران، حتی در آغاز سوره توبه هم می بینیم که خداوند از اسم دیگری مثلاً حاکم یا منتقم و غیره استفاده نکرده است. به تعبیری میشود گفت که خدا میخواسته سورههای قرآن فقط با آیه رحمت آغاز شوند تا هیچ تصویر دیگری بیش از صفات خدا به جز رحمت و رحمانیت در ذهن بشر نقش نبندد. حجتالاسلام شمالی همچنین یادآور شد: خداوند در آیه 54 سوره انعام رحمت را بر خود واجب کرده است. خدایی که از همه بی نیاز بوده و به کسی بدهکار نیست، خود را موظف به رحمت کرده است؛ رحمتی که خاستگاه آن نه ضعف که عزّت است. وی تصریح کرد: تمام صفات خدا نقیض هم دارند به جز صفت رحمت که نقیض ندارد؛ چرا که حتی «غضب» نیز نقیض رحمت نیست بلکه نقیض «رضا» است. برای درک شمول و گستره رحمت خدا میتوان آن را با علم خدا مقایسه کرد: همانطور که علم خدا بدون هیچ استثنایی به همه چیز در عالم احاطه دارد، به همین ترتیب نیز رحمت خدا بدون استثنا به همه عالم و همه چیز تعلق دارد.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس، در این زمینه همه نعمات الهی از خوراک و پوشاک گرفته تا نعمت فرستادن انبیا و کتب آسمانی را نشانه های رحمت خدا توصیف کرد و گفت: خداوند در قرآن پنج بار به این مطلب اشاره کرده که تورات را از روی رحمت نازل کرده است و با این توضیح نتیجه گرفت که هر کس قرآن را به عنوان پیام رحمت معرفی نکند اساساً چیز زیادی از معنای آن درک نکرده است. وی ضمن یادآوری میلاد پیامبر اسلام (ص) توضیح داد: پیامبر اسلام (ص) نیز رحمة للعالمین خوانده شده و ظهور و جلوه نام رحمن و رحیم است. در قرآن فقط یک بار صفت «رحیم» در مورد کسی غیر از خدا بکار رفته و آن هم در مورد حضرت محمد(ص) است. حجتالاسلام شمالی عنوان کرد: کوتاهی در درک مفهوم رحمت در اسلام است که موجب این خرابیها و خونریزیهای اخیر در جهان اسلام شده است. حال باید تصور کرد پیامبری که تا آن حد نسبت به انسانها و به امت خود مهربان بود و جامعه جاهلی دور از رحمت و خشن را به جامعهای پر از رحمت تبدیل کرده بود؛ با دیدن اوضاع جاری در جهان اسلام چه حالی میتواند داشته باشد. وی ضمن برشمردن مزایای تاریخی و برتریهای جغرافیایی جهان اسلام گفت: به جای اینکه جوامع اسلامی محلی باشند برای امان دادن به پناهندگان، خود به کشورهای دیگر فرار میکنند. رئیس مرکز اسلامی انگلیس دلیل این وضعیت را اول از همه در فراموش کردن مفهوم رحمت دانست و تاکید کرد: نشانه مسلمان واقعی بودن این است که ما سمبل رحمت و مهربانی و دوستی باشیم. در دینی که رحمت آن حتی شامل حال حیوانات نیز می شود، باید به اصل قرآن و سنت پیامبر و کسانی که سنت او را به بهترین شیوه درک کرده بودند برگشت و رحمت را سرمشق خود قرار داد. انتهای پیام/ک
http://fna.ir/QDFZDL
94/10/02 - 12:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]