واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: موسی غنینژاد اظهارات وزیر راه و شهرسازی در خصوص انحلال سازمان حمایت و خروج دولت از قیمت گذاری را شجاعانه دانست و پیشنهاد کرد دولت لایحه مستقلی در این خصوص تهیه کند و برای تصویب به مجلس ارائه دهد تا با قانونی شدن آن اقتصاد ملی یک بار برای همیشه از شر قیمت گذاری دولتی خلاص شود.
به گزارش تراز ، موسی غنی نژاد با اشاره به اظهارات وزیر راه و شهرسازی در خصوص انحلال سازمان حمایت و خروج دولت از قیمت گذاری گفت: سخنان وزیر راه و شهرسازی از اهمیت فوقالعاده ای برخوردار است چرا که برای نخستین بار است که عضوی از دولت خود منتقد عملکرد برخی نهادهای دولتی در اقتصاد میشود. این کار شجاعانه و شایسته تقدیر است.
او گفت: از همان روزی که اظهارات ایشان در رسانهها منعکس شد پیش بینی می شد که در ادامه حملاتی به منطق و اسلوب فکری ایشان صورت گیرد و ممکن است برخی مدعیان، ایشان را به انواع اتهامات ناجوانمردانه و بی پایه متهم کنند.
این اقتصاددان افزود: اجرای پیشنهاد آقای دکتر آخوندی گامی ضروری و اساسی برای اجرای اهداف سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و نهایتا رشد مستمر اقتصاد ایران و خروج از بن بست فعلی رکود تورمی است. اقتصاد ایران برای ورود به صحنه اقتصاد جهانی و عضویت در سازمان تجارت جهانی نیاز دارد تا به سمت آزادسازی و ایجاد اقتصاد رقابتی پیش رود از این رو ادامه کار نهادهایی چون سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی موانع مهمی در این مسیر هستند. این سازمان های ضد تولید، ریسک سرمایه گذاری در ایران را به شدت بالا می برند و موجب گریز سرمایه ها و سرمایه گذاران از کشور میشوند.
او تصریح کرد: از سال 84 که سیاستهای کلی اصل 44 ابلاغ شد چنین سازمانهایی باید منحل میشدند که با روی کار آمدن یک دولت پوپولیستی درست برعکس عمل شد و عملا با اقداماتی نظیر سهام عدالت و اجرای دیگر سیاست های نادرست اقتصادی و دولتیتر کردن اقتصاد، این سیاستهای کلی بالکل زمینگیر شدند.
او گفت: جای خوشحالی است که یک عضو کابینه معتقد به ساز و کار بازار با این صراحت از قیمتگذاری دولتی انتقاد میکند اما باید تاسف خورد که وزارتخانههای ذیربط که باید بستر لازم را برای رقابتی کردن و آزادسازی اقتصاد ایران فراهم آورند در این زمینه سکوت کردهاند یا حتی بعضا عکس العمل منفی نشان دادهاند.
غنینژاد افزود: ظاهرا بنا است در برنامه ششم توسعه، سازمان حمایت تعیین تکلیف شود. با توجه به حساسیت موضوع به نظر می رسد بهتر است دولت لایحه مستقلی تهیه کند و جداگانه به مجلس پیشنهاد دهد تا چنین سازمان هایی منحل و قیمتگذاری دولتی برای همیشه ممنوع شود.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه برخی انتقاد کردهاند که چرا وزیر راه انگ سوسیالیستی و مارکسیستی را به نهادهای جمهوری اسلامی زده است، گفت: کسانی که چنین انتقاداتی را مطرح کردهاند بهتر است یکبار هم که شده تاریخ 37 ساله جمهوری اسلامی و خاطرات مسولان آن را بخوانند آنگاه متوجه خواهند شد که برخی از مقامات عالیرتبه نظام خود اقرار کردهاند که قانون اساسی جمهوری اسلامی تحت تفکرات چپ نوشته شده و مطلبی که دکتر آخوندی در این باره گفتهاند واقعیت است و اتهام نیست.
او افزود: طرفه این که ریشه سازمانی چون سازمان حمایت و اصولا تفکر قیمتگذاری نه فقط به تفکرات اقتصادی چپ گرایانه اوایل انقلاب اسلامی بلکه فراتر از آن به اصل 14 انقلاب سفید شاه برمیگردد که در سال 1354 اعلام شد و عنوان دقیق آن این است: «تعیین و تثبیت مداوم قیمتها و توزیع صحیح کالاها بر اساس سود عادلانه، مبارزه پیگیر با استثمار مصرفکنندگان و پایان عادت ناپسند گران فروشی».
غنینژاد گفت: آنچه در این اصل ملوکانه بیان شده دقیقا با مأموریت سازمان حمایت تطبیق می کند و این تصادفی نیست چون مادر بزرگ این سازمان یعنی «مرکز بررسی قیمت ها» که در سال 1354 تأسیس شد ماموریت اجرای این اصل را بر عهده داشت. البته تأثیر پذیری رژیم سلطنتی از اندیشه های اقتصادی چپ گرایانه خود حکایت دیگری است و نشان از گرفتاری تاریخی ما در خصوص تفکرات اقتصادی و سیاسی دارد.
منبع: اقتصاد نیوز
زمانبندی انتشار: 1 دى 1394 - 12:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]