واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
برای رسیدن به موفقیت ، برنامه ریزی ضرورت جدی دارد شاید شما هم دیگر انگیزه ای برای رسیدن به هدف ندارید. راه موفقیت را گم کرده اید و خود را در اتاقی تاریک احساس می کنید که بن بست است و راه فراری نیست.
«مسعود 21ساله، دانشجوی سال دوم در یکی از دانشگاه های معتبر است. او از یکی از بهترین دبیرستان های شهر خود فارغ التحصیل شده و با رتبه بسیار خوبی در دانشگاه پذیرفته شده است. او الآن سال دوم دانشگاه است ولی متأسفانه در طی چهار ترم تحصیل خود، تنها توانسته 30 واحد را پاس کند و دو ترم است که مشروط می شود. او بسیار ناامید است، نگران آن است که خانواده متوجه اوضاع بد تحصیلی او شوند. او همیشه در درس جز بهترین ها بوده است و همه خانواده حساب خاصی روی مسعود باز می کنند و به آینده او بسیار امیدوارند. اما مسعود روز به روز عملکرد تحصیلی اش بدتر و بدتر می شود.»
بیشتر مردم برای رفتن به گردش و تفریح برنامه ریزی جدی و حساب شده می کنند اما گویی هنوز این رسم جا نیفتاده که برای رسیدن به موفقیت نیز، برنامه ریزی ضرورت جدی دارد. البته برنامه ریزی برای اوقات فراغت و تعطیلات بسیار مهم و حتی در دوران نوجوانی و جوانی می تواند بسیار سرنوشت ساز باشد؛ اما این ضرورت جدی وجود دارد که همین توجه و برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت هم وجود داشته باشد.
برای این منظور باید اهداف بلند مدت خود را صریحاً مشخص کنید، راه های رسیدن به آن را تعیین کنید و اهداف کوتاه مدتی که در راه رسیدن به اهداف غایی، کمک مان می کند مشخص کنیم.
نوع هدف مهم نیست بلکه مهم تعیین این اهداف و برنامه ریزی برای رسیدن به آنهاست.
وقت مناسب بیایید
برای این منظور یک کاغذ بردارید. روزهای هفته را در سطر و اوقات روز را در ستون بنویسید. دقیق مشخص کنید که در هر روز هفته چه کارهایی را (صبح، عصر، شب) انجام می دهید. البته می توانید یک سر رسید بردارید و فعالیت آن روز هفته را در هر صفحه آن سر رسید یادداشت کنید.
بعد از اینکه یک هفته فعالیت تان را به طور کامل نوشتید، حالا از خودتان بپرسید:
* از انجام چه کاری بیشترین لذت را می برم؟ (با خودکار قرمز علامت گذاری کنید)
* چه کاری را باید انجام دهم ؟ (با خودکار سبز علامت گذاری کنید)
* چه کارهایی را باید حذف کنم تا بتوانم به اهدافم برسم؟ (با خودکار سیاه علامتگذاری کنید)
اهداف تان را تعیین کنید
برای این منظور:
* سه مورد از اهداف بلند مدت (در پنج سال آینده)
* سه مورد از اهداف سال آینده
* سه مورد ازاهداف شش ماه آینده
* سه مورد از اهداف یک ماه آینده
* سه مورد از اهداف هفته آینده
را کامل بنویسید.
به موقعیت دلخواه خود برسید
حال از فهرست اهداف خود، سه مورد را برای برنامه ریزی مفصل انتخاب کنید. برای رسیدن به هر هدف موعد مقرر تعیین کنید و برنامه ای با مراحل مشخص در نظر بگیرید.
نوع هدف مهم نیست بلکه مهم تعیین این اهداف و برنامه ریزی برای رسیدن به آنهاست منابع حمایتی و موانع را در نظر بگیرید
برای این منظور منابعی که می تواند به شما کمک کند تا به اهداف تان برسید را مشخص کنید. این منابع را مورد اولویت بندی قرار دهید (حداقل سه منبع را مشخص کنید)
سپس بررسی کنید که موانع تحقق یافتن اهداف تان چیست؟ (حداقل سه مانع را مشخص کنید.)
در گام بعدی سعی کنید افرادی را مشخص کنید که به اهدافی که شما در نظر دارید رسیده اند. سپس ببیند این افراد چه خصوصیاتی داشته اند؟ و حتی در برخی از زمینه ها از آنها کمک بگیرید و مشورت کنید.
چند توصیه برای موفقیت در مدیریت برنامه زندگی
- هر روز به برنامه هفتگی تان توجه داشته باشید و آن را بررسی کنید. همواره اهداف بلندمدت را در نظر بگیرید و اهداف کوتاه مدت مرتبط با اهداف بلند مدت را به طور دقیق مشخص کنید.
- سعی کنید در یک زمان چند کار مختلف انجام ندهید. کارهایتان را یکی یکی انجام دهید.
- به ذهن تان استراحت دهید. مثلاً برای مدتی کوتاه (در هر یک ساعت، یک ربع به خود استراحت ذهنی دهید)
- هیچ کار نکنید. حالت هایتان را عوض کنید مثلاً بایستید، قدم بزنید، بدوید.
همچنین فعالیت جسمی برای سلامت و افزایس اعتماد به نفس تان بسیار موثر است.
- به نظم و ترتیب توجه خاص داشته باشید. میز کار یا میز مطالعه تان را همیشه مرتب نگهداری کنید.
- از «نه» گفتن نترسید. از انجام کارهایی که مانع رسیدن به اهداف تان می شود خودداری کنید و اگر کسی تقاضای انجام آن را از شما داشت، با آسودگی «نه» بگویید.
- برخی وظایف را واگذار کنید. واگذاری برخی مسئولیت ها به اطرافیان به شما کمک می کند که وقت بیشتری صرف اهداف مهم تان کنید.
- بر مسامحه کاری غلبه کنید. اگر کاری را یک ماه پشت سرهم انجام دهید عادت می شود لذا سعی کنید روز خود را با کارهایی که چندان برای تان خوشایند نیست شروع کنید.
منبع:تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]