واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ۹ تا ۱۲ دیماه
157 نوازنده در جشنواره موسیقی «کلاسیک تا معاصر» شرکت میکنند/ 55 اجرای کلاسیک در تالار رودکی و آوینی
جشنواره «کلاسیک تا معاصر» با حضور ۱۵۷ نوازنده در قالب ۵۵ اجرا و ۸۳ قطعه موسیقایی به دبیری هنری فریماه قوام صدری و علیرضا مشایخی در روزهای ۹ تا ۱۲ دی ساعت ۱۸ در تالار رودکی برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، نشست رسانهای پنجمین جشنواره موسیقی کلاسیک معاصر صبح امروز با حضور مدیران برگزاری این رویداد موسیقایی در تالار وحدت تهران برگزار شد.
علی عبدالوهاب مدیر روابط عمومی پنجمین جشنواره موسیقی کلاسیک تا معاصر درباره این رویداد ژفت: این دوره از جشنواره با نگاهی به آثار علیرضا مشایخی و حضور ۱۵۷ نوازنده در قالب ۵۵ اجرا و ۸۳ قطعه موسیقایی به دبیری هنری فریماه قوام صدری و علیرضا مشایخی ساعت ۱۴ پنجم و ششم دی ماه در سالن شهید آوینی دانشگاه تهران در روزهای ۹ تا ۱۲ دی ساعت ۱۸ در تالار رودکی برگزار می شود.
وی افزود: گروه متاایکس به رهبری علیرضا مشایخی، ارکستر موسیقی نو به رهبری علیرضا مشایخی و سعید علیجانی ارکستر مجلسی شرق به رهبری مهرداد تیموری، ارکستر ریکوردر پارس به رهبری مهرداد تیموری و ارکستر مجلسی باروک به رهبری سعید علیجانی گروه هایی هستند که در این دوره از جشنواره آثار خود را اجرا می کنند. این در حالی است که نیایش جواهری، علیرضا خیابانی، آیدا سیغاریان اصل، صنم قراچه داغی و پرهام میلانی به عنوان تک نوازان ارکستر در این رویداد موسیقایی حضور دارند.
عبدالوهاب در ادامه گفت: متاسفانه ما منبع مالی گسترده ای برای این دوره از جشنواره نداریم و تنها منبعی که می توانیم بودجه جشنواره را با آن تامین کنیم، بلیت فروشی است که قطعا با فروش آن نمی توانیم شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که جشنواره از وسعت بیشتری برخوردار باشد.
سعید علیجانی، رهبر ارکستر مجلسی باروک نیز در این نشست گفت: پنجمین جشنواره موسیقی کلاسیک تا معاصر اولین بار در سال ۸۶ توسط استاد علیرضا مشایخی و استاد فریماه قوام صدری در راستای تداوم بخشی به جایزه های دوسالانه آهنگسازی و نوازندگی کار خود را در عرصه فعالیت های موسیقایی کشور شروع کرد و در این مدت تمام تلاش خود را انجام داد تا در یک فضای علمی بتواند جشنواره ای را برگزار کند که هدف آن توجه به جوانان و نوازندگان مستعدی است که در عرصه موسیقی حضور دارند.
این رهبر ارکستر افزود: معرفی اغلب نوازنده هایی که در این دوره از جشنواره شرکت کرده اند، بیشتر توسط اساتید انجام گرفت. درباره اجرای ارکستر موسیقی نو هم باید بگویم که این ارکستر شاخه ای از گروه موسیقی تهران است که از سال ۷۴ پایه ریزی شده و با هدف بردن موسیقی نو به درون مردم تمام تلاش خود را انجام داده تا فعالیت هایی را در این فضا داشته باشد. این در حالی است که تاکنون آهنگسازان دیگری غیر از استاد علیرضا مشایخی به عنوان بنیان گذار ارکستر کارهایی را اجرا کرده اند که می توان به علی رادمان و اشکان پاشازاده اشاره کرد.
علیجانی درباره ارکستر مجلسی باروک این گونه توضیح داد: ارکستر مجلسی باروک در زمستان ۹۳ با حمایت و سرپرستی استاد سیاوش ظهیرالدینی پایه گذاری شد که اجرای قطعاتی از باروک و کلاسیک و اجرای فاخر آهنگسازان این دوره و معرفی نوازنده های جوان از اهداف تشکیل آن است. ما در این دوره از جشنواره آثاری از ویوالدی، فیلیپ تلمان و موتزارت را به علاقه مندان ارائه خواهیم کرد.
رهبر ارکستر مجلسی باروک ادامه داد: ما برای برگزاری این جشنواره به دلیل محدودیت های اجرایی که داشتیم فراخوان رسانه ای منتشر نکردیم. به همین جهت ممکن است از هنرمندان شهرستانی کمتر متوجه شده باشند که چنین رویدادی در حال برگزاری است، اما ما در این مدتی که برگزارکننده جشنواره بودیم، کسانی را دیدیم که از شهرستان ها شرکت کرده بودند و اتفاقا آثار بسیار ارزشمندی را به علاقه مندان ارائه دادند. ایجاد یک بستر مناسب برای موزیسین های جوان و رسیدن به اجرای عمومی یکی از اهداف مهم ما برای برگزاری این جشنواره است که خوشبختانه در این زمینه دستاوردهای خوبی را شاهد بودیم. گرچه بسیاری از هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره برای اولین بار است که حضور پیدا می کنند، اما به نظر می آید این رویداد موسیقایی در چهار دوره قبلی با موفقیت های چشمگیری روبرو بوده است. امیدوارم این روند بتواند در این دوره و دوره های بعد نیز ادامه پیدا کند.
مهرداد تیموری، رهبر ارکستر مجلسی شرق نیز در این نشست خبری گفت: ارکستر مجلسی شرق از سال ۸۶ تاسیس شده است. هدف ما از افتتاح این ارکستر توجه ویژه به ساز ریکوردر بوده که تاکنون آنسامبلی در این زمینه وجود نداشت و من فکر می کنم مجموعه ما از معدود گروه هایی است که تا به امروز تلاش کرده به این فضا دست پیدا کند. ما در این کنسرت قطعاتی را از آثار استاد علیرضا مشایخی را در برنامه اجرا می کنیم که با توجه به فضای درنظر گرفته شده تصور می کنم آثار متفاوت و قابل توجهی خواهند بود. انتهای پیام/
http://fna.ir/43TZRV
94/09/30 - 13:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]