واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حل مشکل اقتصاد تک محصولی/ دولت به دنبال جایگزینی برای اقتصادنفتی
کارشناس اقتصادی گفت: اگر قرار باشد اقتصاد ما بدون اتکا به نفت باشد مهمترین عامل در این امر جایگزین کردن درآمدهای مالیاتی است.
ساسان شاه ویسی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تاثیر نفت در درآمد دولت گفت: در وهله اول آن چه که قدرت دولت را در تمام بازارها می تواند حفظ کند درآمد یکطرفه ای است که از حوزه نفت و صرفنظر از سرمایه گذاری های گذشته و حال که در این حوزه در حال انجام است به وجود بیاورد.
وی در ادامه افزود: به عبارتی امروز دولت اگر امکان دخل و خرج حدود 800 هزار میلیارد تومانی را توانسته برای خود به وجود آورد بخش عمده ای را از محل کارکرد پول نفت، مواد اولیه نفتی و پایین دستی های نفتی فراهم کند و پس از آن تمام این مبلغ را به بالادستی انتقال دهد و یکبار دیگر گردش بدهد و خروجی آن را در بازارهای مالی و بانکی و سایر بازارها فعال کند.
شاه ویسی با بیان اینکه به نظر می رسد هیچ سرمایه گذاری حاضر نیست این مزیت را از دست بدهد اظهار کرد: بحث عدم فعالیت دولت در حوزه نفت اصلا امری منطقی نیست چرا که اقتصادمی تواند اقتصاد نفتی هم باشد.
کارشناس بازار سرمایه در خصوص مزیت های جایگزین بیان کرد: در حال حاضر کشورهایی هستند که در شرایط تحریم مزیت ها،کالاها،بازارها و کریدورهای جایگزین را فعال می کنند و روابط خود را با سایر کشورهای منطقه و پیرامون را محفوظ نگاه می دارند.
وی در همین راستا افزود : کشورهای تحریم شده همچنین یکسری از بازارهای ارزان تر و فعال تر را نیز جایگزین قرار می دهند و نهایتا رقابتی که از اقتصاد خود به دلیل تحریم ها یا به دلیل شوک های اقتصادی به وجود آمده است را با جایگزین های جدید فعال می کنند.
**درآمدهای مالیاتی
شاه ویسی بیان کرد: اگر قرار باشد اقتصاد ما بدون اتکا به نفت باشد، مهمترین عامل در این امر جاگزین کردن درآمدهای مالیاتی است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت :اگر قرار باشد درآمدهای مالیاتی اخذ شود به دلیل کششپذیری بالای اقتصاد ایران ، در حال حاضر درآمدهای بسیار سرشاری وجود دارد که مشمول مالیات نمیشوند و یا در حوزه دید سازمان مالیات قرار نمیگیرند و یا به شکل پنهان عمل میکنند و از پرداخت مالیات سرباز میزنند( فرار مالیاتی ) و آن دسته ای هم که مالیات پرداخت میکنند در هیأتهای تشخیص لاوصول یا مشکوکالوصول میشوند و یا در درازمدت موظف به پرداخت بدهی می شوند.
**صادرات غیرنفتی
وی با اشاره به اینکه عنصر بعدی صادرات غیرنفتی است، افزود: امروزه بحث صادرات غیرنفتی به شکل فعال وجود دارد اما در جایی که لایحه جدایی وزارت صنعت و معدن از تجارت توسط خود دولتمردان در حال تعریف است این نشان دهنده این است که یک واگرایی در درون بخشی که باید حوزه صادرات غیرنفتی کشور را فعال کند وجود دارد.
شاه ویسی با یادآور شدن اینکه عمدتا صحبتهایی که وزیر با صحبتهای مسئول برنامهریزی کشور دارد با صحبتهای مسئول بانکداری کشور متفاوت است، گفت: تفاوتهایی این چنینی عدم هماهنگی در ساختارهایی که باید یک راهبرد موثر و همه جانبه که دارای حمایت همه عناصر دولتی است را برقرار کند عملا وجود ندارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
اقتصاد مقاومتی، تجویزی مناسب برای درمان اقتصاد کشور است
صادرات غیرنفتی نردبان توسعه اقتصادی
بنیان تکیه اقتصاد به نفت باید برچیده شود
70 درصد به نفت وابسته هستیم/فعالیتهای غیر تولیدی و سوداگرایانه به شدت در حال افزایش
چالشهای پیش روی توسعه اقتصادی/ لزوم شفافیت در شراکت دولت و بخش خصوصی
ضرورت بازنگری در تمام قراردادهای جاری صنعت نفت
۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]