تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854206478




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پژوهش بدون الگو پاي ثابت برنامه‌هاي توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پژوهش بدون الگو پاي ثابت برنامه‌هاي توسعه
وقتي منابع محدود است، پژوهش براي ارتقاي بازده در انجام عمليات گوناگون يك ضرورت است كه اتفاقاً محدوديت منابع در تمام دنيا وجود دارد و منحصر به يك جامعه و مرزهاي جغرافيايي نيست.
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌ انتظام 
وقتي منابع محدود است، پژوهش براي ارتقاي بازده در انجام عمليات گوناگون يك ضرورت است كه اتفاقاً محدوديت منابع در تمام دنيا وجود دارد و منحصر به يك جامعه و مرزهاي جغرافيايي نيست. بر اين اساس هزينه‌كرد براي پژوهش، يك سرمايه‌گذاري مطمئن با سود تضمين شده است. كشورهايي كه به اين موضوع پي برده‌اند و آن را اجرايي مي‌كنند، توانسته‌اند ميان نيازها و منابع‌شان توازن ايجاد كنند. بنابراين هر چه حمايت مهندسي شده بيشتري از پژوهش مي‌كنند، از ثمرات آن بهره بيشتري مي‌برند. در مقابل كشورهايي كه در تخصيص منابع و امكانات به امر پژوهش صرفه‌جويي مي‌كنند، گرفتار مصيبت‌هايي در حوزه تأمين و تخصيص منابع مي‌شوند كه شايد كمترين آن وابستگي بيمارگونه به اقتصاد تك بازيگر يا تك منبعي باشد.
در كشور ما نيز در مسير تحقق بودجه‌هاي پژوهشي چه بخشي كه ذيل بودجه دستگاه‌ها تعريف شده و چه سهمي كه از توليد ناخالص ملي براي آن در نظر گرفته شده، اختصاص بودجه به امر پژوهش جيب دولت‌ها را درد مي‌آورد. از طرفي ژست دوستدار پژوهش و آينده نگر در عصر حاضر چيزي نيست كه دولت‌ها به راحتي از خير آن بگذرند. نتيجه اين مي‌شود كه سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي يا درآمد و بودجه سالانه كشور در برنامه‌اي مانند برنامه پنجم، بايد سالانه به ميزان نيم‌درصد (5/0درصد) افزايش يافته و تا پايان برنامه به 3 درصد (3درصد) مي‌رسيد اما امروز و در ماه‌هاي آخر عمر اين برنامه به طور كامل محقق نشده است. در عين حال آش پژوهش‌هاي بدون كاربرد و كتابخانه‌اي به حدي شور مي‌شود كه صداي آشپز را هم در مي‌آورد و دست به كار تصويب قانون و تدوين آيين‌نامه مي‌شود. به عبارت ديگر حال و روز پژوهش بيش از آمار و ارقامي كه مسئولان از پژوهش و اغلب در هفته‌اي به همين نام (همين هفته جاري) ارائه مي‌كنند، گوياي ميزان توجه بنيادي به آن است.
در حالي كه سخنراني‌ها در مدح پژوهش اين روزها مانند تمام روزهاي مشابه تمام سال‌هاي قبل اوج گرفته است، با اين وجود كسي (حتي برخي سياستگذاران و مجريان) نمي‌داند الگوي يك پژوهش موفق و اجرايي و كارا در كشور ما چيست و اساساً پژوهش كاربردي چه ويژگي‌هايي دارد و آيا پژوهش‌هاي كاربردي در تمام حوزه‌ها يك تعريف دارد؟ پژوهشگران ما چقدر با عرصه عمليات و اجرا آشنا هستند؟ ارتباط بين مغز و اندام در نظام مديريتي كشور ما چقدر برقرار است؟ تا به حال چند پژوهش را كه گرهي از فرآيند اداره جامعه باز كرده‌اند يا به ابهامي در بخشي پاسخ داده‌اند،  معرفي كرده‌ايم؟ ميزان خطرپذيري‌مان در پيوند ايده‌هاي بكر و پژوهش چقدر است؟ و....
در مقابل هر پنج سال يك بار پژوهش را به عنوان يكي از اركان توسعه در برنامه‌هاي توسعه‌اي كشور مي‌آوريم بدون اينكه بدانيم از آن چه مي‌خواهيم. به بيان ديگر به زبان مشتركي ميان نيازها و پژوهش نرسيده‌ايم.
اين سؤالات يا آنقدر بديهي‌اند كه كسي سراغ پاسخ آنها نمي‌رود يا پاسخ آنها آنقدر سخت است كه ترجيح مي‌دهند همواره سؤال بمانند.
فقط مي‌دانيم پژوهش خوب است. پول براي آن نداريم. اما به پز مديريتي آن نيز نيازمنديم. تركيب اين سه‌گانه در ويترين پژوهش در كشور ما و كاربست‌هاي آن قابل‌مشاهده است. آسيب‌هاي آن را هم تجربه مي‌كنيم و عبرت‌مان نمي‌شود.


منبع : روزنامه جوان















تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن