واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سبک زندگی؛
وقتی هیچ خواستگاری نمی ماند
بهتر است خبر آمدن خواستگار را در بوق و کرنا نکنید و به فک و فامیل نگویید که بعدا بخواهید پاسخگوی آنها هم باشید.
امام رضا علیه السلام: به دیدن یکدیگر روید تا یکدیگر را دوست داشته باشید و دست یکدیگر را بفشارید و به هم خشم نگیرید. به گزارش سرویس خانواده جام نیـوز، برای یک دختر هیچ چیز به این اندازه ناراحت کننده نیست که کسانی به خواستگاری او بیایند و بعد از مدتی، بدون هیچ توضیحی غیبشان بزند و خبری از آنها نشود. رفت و آمد بی نتیجه خواستگاران برای خیلی از دخترها حس تحقیر، مطلوب نبودن و پس زده شدن را به همراه دارد. اگر شما هم چنین تجربه ای را داشته اید، باید بگوییم حق کاملا با شماست. امیدواری کوتاهی که شما بعد از خواستگاری به دست می آورید، ابهامی که برایتان از رفتن خواستگار و توضیح ندادن او ایجاد می شود، بسیار رنج آور است.
این شاید بزرگترین ضعفی باشد که در فرهنگ خواستگاری ما وجود دارد و البته پسرها و خانواده های آنها هم مقصرند. باز کردن باب آشنایی، بدون آن که این در را بعد از رفتن ببندید، باعث می شود یک خانواده امیدوار و چشم به راه باشند. توضیح ندادن یا حتی عذرخواهی نکردن خواستگارها بعد از رفتنشان، باعث رنجش خیلی از دختران می شود و قلب های زیادی را می شکند.
اما اگر شما دختری هستید که در این وضعیت قرار گرفته اید، تکلیفتان چیست؟
قبل از هر چیز باید بگوییم، خواستگاری کردن هر پسری از هر دختری دلیلی بر ازدواج صد در صد این دو نفر نیست. در امر انتخاب همسر، مجموعه ویژگی هایی با عنوان هم کفو بودن یا تطابق نسبی معیارها و ملاک های اولیه در ازدواج دخیل هستند. بنابراین هر شخص برای انتخاب همسر و شریک آینده اش ملاک هایی دارد و بر اساس آن دست به انتخاب می زند. به طور کلی آشنایی هایی که به قصد ازدواج صورت می گیرد، اعم از خواستگاری سنتی، آشنایی در محل تحصیل یا کار یا معرفی توسط دوستان و آشنایان، از بعضی لحاظ شرایط یکسانی را دارد؛ یعنی در همه این شرایط دو نفر یکدیگر را می بینند، صحبت و معاشرت می کنند و نهایتا پس از دستیابی به شناخت، تصمیم نهایی خود را مبنی بر قبول یا رد شرایط مورد نظر برای ازدواج اعلام می کنند.
منظور این است که همه این آشنایی ها، به ازدواج منجر نخواهد شد و بنا نیست با هر بار رد شدن این احساس درون شما ایجاد شود که با وجود ویژگی های خوب و مناسب مورد انتخاب واقع نشده اید، زیرا هر شخص معیارها و ملاک های مختص به خود را دارد. وقتی یک خواستگاری نافرجام می ماند، بهتر است پرونده آن را در ذهنتان ببندید و مدام فکر نکنید که چرا رفتند ودیگر خبری از آنها نشد؟ چرا من را نپسندیدند؟ در من چه دیده اند که رفته اند و... . موضوع را شخصی نکنید و فکر نکنید الزاما شما ایرادی داشته اید که خواستگارتان رفته و پشت سرش را هم نگاه نکرده است. در بوق و کرنا نکنید بهتر است خبر آمدن خواستگار را در بوق و کرنا نکنید و به فک و فامیل نگویید که بعدا بخواهید پاسخگوی آنها هم باشید. با این کار فشار روانی مضاعفی را بر خود وارد می کنید. به همه اجازه خواستگاری ندهید برای کاهش آسیب و ایجاد احساس طرد شدن، لازم است این موضوع را مدنظر قرار دهید: قرار نیست شما همه افرادی را که به هر طریقی جهت آشنایی پیشنهاد ازدواج می دهند، به عنوان خواستگار بپذیرید. این امر مستلزم این است که با توجه به ملاک های اولیه خود و در میان گذاشتن آن ها با رابط و معرف، حجم بالای رفت و آمد خواستگاران را کاهش دهید. خواستگارانی را برای آشنایی بپذیرید که حداقل 3 ملاک از 5 ملاک اصلی شما را دارند. ملاک ها شامل تناسب خانواده های دوطرف، فردیت و بلوغ های چندگانه، تناسب سنی، میزان تحصیلات، ایمان و دینداری و ... است. بررسی چند ملاک اولیه که با یک پرسش و پاسخ قابل دسترسی است در همان تماس ابتدایی، کار ساده ای است. تعیین شرایط کنید پیشنهادهای ازدواج تان را نمی پسندید، به نظرتان هر کدام، یک جایشان می لنگد، نگرانید و فکر می کنید با قبول ازدواج با هر کدامشان بی برو برگرد بدبختی را به جان خریده اید! سعی کنید به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در بین دوستان و آشنایان شرایط خودتان را برای ازدواج و همسر ایده آل آینده تان بیان کنید، بهتر است شرایط تان را مورد به مورد یا به صورت کلی مطرح کنید، به همه اعلام کنید موردی را که واجد این شرایط حداقلی نباشد، نمی پذیرید. این اطلاع رسانی باعث می شود معرف و واسطه ها، در معرفی مورد ازدواج به شما، معیارهای تان را بررسی کنند و در انتخاب کسانی که می خواهند برای شما معرفی کنند، شرایط مورد نظرتان را ملاحظه کرده و هر کسی را به شما معرفی نکنند. البته لازم است رفتار شما هم در تایید سخنان و حرف هایتان باشد، به طور مثال، اگر ایمان قوی و توجه به معنویات در همسر آینده تان برای شما بسیار مهم است، هرگز نباید رفتاری که با این شرایط متناقض است را انجام دهید، تناقض در کلام و عمل، باعث درماندگی اطرافیان و بی اعتمادی و بی توجهی آنان به خواسته شما می شود. تبیان /2021
۲۵/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]