محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829390099
چرا طراحی مد و پوشاک در ایران شکست میخورد؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا طراحی مد و پوشاک در ایران شکست میخورد؟
تعریفی که طراحان درباره زیبایی دارند معمولا با قواعد لباسپوشیدن در جامعه و عرف و قوانین فرق دارد و بسیاری از طراحان برای اینکه همراهی داشته باشند، طرح خود را به سمت این قواعد میبرند.
کد خبر: ۵۵۴۰۹۵
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰ - 15 December 2015
محبوبیت بیشتر مدلهای غیررسمی به نسبت مدلهای رسمی، غیرکاربردیبودن بیشتر طرحها و لباسهای طراحیشده، نپذیرفتن لباسها و طرحهای پیشنهادی حتی در ادارات و نهادهای رسمی و... اینها تنها بخشی از مشکلات صنعت مد و لباس در ایران است که چند روز پیش در یک نشست تخصصی پیرامون آسیبشناسی صنعت مد و لباس و نقش رسانه مطرح شد. حاضران در این نشست که خود از فعالان، طراحان، دانشجویان و صاحبنظران این حوزه بودند هرکدام از منظری به مشکلات این حوزه پرداختند.
به گزارش شرق، واقعیت این است که صنعت مد و لباس در ایران شکل نگرفته است و همچون بسیاری مسائل دیگر تنها نامی از آن را برای دلخوشی و جبران مبحثی عقبمانده به کار میبرند. مسئله مد و لباس دچار شرایطی است که ازیکسو باید شئونات مذهبی و عرفی را رعایت کند و ازسویدیگر باید در عین وجودنداشتن تدبیر و رفتارهای سلیقهای، گلیم خود را از آب بیرون بکشد. درحالیکه دانشگاهها و مؤسسههای عمومی و خصوصی تعداد بیشماری از فارغالتحصیلان طراحی را تربیت میکنند، بازار کاری جز فضاهای خصوصی برای آنها وجود ندارد. هر بار دولت در این سالها وارد مسئله مد و لباس شده با شکست مواجه بوده و از همه مهمتر منتشرنشدن تصاویر مد و لباس و همین نمایشهای کوچک و محدود موجود، بهخصوص در رسانه ملی، معروفیت و مقبولیت این صنعت را هدف گرفته است. همه این شرایط در کنار عواملی دیگر، زمینه آن را فراهم کرده که شبکههای غیرمجاز، کانالهای غیررسمی و... گوی سبقت را بیش از قبل بربایند.
گروهی از دانشجویان رشته طراحی در یک نشست تخصصی تلاش کردند تا آسیبهای این حوزه ازجمله نقش رسانه را ارزیابی کنند. در این جلسه که در محل دانشگاه معماری و هنر پارس برگزار شد خانم ابراهیمیان، مدیرمسئول مجله مد و لباس اشراق بهعنوان یکی از کسانی که سالهاست در این حوزه با ضوابط رسمی فعالیت میکند، در آسیبشناسی تعامل رسانه و حوزه مد و لباس، گفت: مسئله این است که در غیبت و فعالیتنداشتن رسانههای رسمی مثل مجلههای مد و روزنامهها و صداوسیما، رسانههای غیررسمی در انواع شبکههای اجتماعی و کانالها فعالیتی چشمگیر دارند. باید به این نتیجه برسیم که چطور آنها را متعادلسازی کرده و بهره بیشتری از آنها ببریم.
بازتاب منفی، تبعات منفی دارد
وی در بخش دیگری از صحبت خود با طرح سؤالهایی به برخی از مشکلات این حوزه پرداخت؛ سؤالهایی از این قبیل که چرا وقتی مجلههای داخل کشور که کیفیت خوبی دارند و براساس قوانین جمهوری اسلامی هم منتشر میشوند محبوبیت ندارند؟ چرا مخاطب، بخشهای غیررسمی و غیرمجاز که بعضا همان موازین را هم رعایت میکنند، بیشتر دنبال میکند؟ وی در ادامه گفت: یکی از مدلهای رسمی مجله ما در صفحه اینستاگرامش ٢٠ هزار نفر فالور دارد اما یک مدل غیررسمی بیش از ٣٠٠ هزار فالور دارد. گرایش و توجه به این دلیل است که بیشتر مردم ما مطالعه و علم ندارند و بعضا فکر میکنند آنچه در بخش غیررسمی وجود دارد، همان مدلهای بهروز و قابل استفاده است، درحالیکه لزوما اینطور نیست و مدلهای این افراد در جامعه امکان استفاده عمومی ندارند.
ابراهیمیان با بیان اینکه شبکههای تلویزیونی در گذشته در مقایسه با الان تفاوت زیادی داشتهاند، افزود: با وجود این تبلیغات و رسانه در این حوزه همچنان عقب هستند. دولت در این سالها حمایت خوبی داشته و تشکیل کارگروه مد و لباس و بنیاد ملی مد و لباس اتفاقات خوبی بوده است و درحالحاضر افرادی هستند که کمک زیادی دارند و وقتشان را برای افزایش این آگاهی در جامعه گذاشتهاند؛ چراکه جاانداختن این مسائل زمانبر است. مسئله دیگر کاهش مطالعه مردم است و نبود آگاهی باعث میشود که مردم و طراحان، لباس مناسب بازار و جامعه را انتخاب نکنند و همین مسئله ما را به سمت شبکههای غیرمجاز میکشاند. طراحان از مرحله اول تا آخر باید با این آگاهی پیش بروند تا کار ویژه باشد.
وی تأکید میکند مسئولان باید در کنار بخش خصوصی و مردم وارد این حوزه شوند و افزود: پیشنهاد من با وجود ایدهآلبودن، ایجاد یک شبکه تلویزیونی است؛ اگرچه بسیاری از شبکهها در صداوسیما کار طراحان و فعالان مد را نشان میدهند. توصیه ما این است که مردم و افرادی که فکر میکنند استعدادی دارند حتما اول قانونی عمل کنند و بدانند که میتوان در شرایط فعلی قانونی کار کرد. هر کشوری قانون و موازین خود را دارد و محدودیتهای داخلی آنقدرها هم دستوپاگیر نیست و راههای زیادی برای کار مفید و مؤثر در جامعه وجود دارد. درحالحاضر برای اطلاعرسانی و انتشار تصاویر و اقدامات حوزه مد و لباس محدودیت داریم که به دلیل نبود آموزش لازم است و چون آگاهی ندارند ممکن است شرایط را سختتر کنند و بازتاب منفی، تبعات منفی را به همراه دارد. ما هم میدانیم که اگر این تصاویر رسانهای شود برای همه بهتر است، اما باید توجه داشت که ما در شروع راه هستیم و فعلا این نمایشهای زنده لباس به شکل محدود، قدمی رو به جلو است و امیدواریم ادامه پیدا کند.
طراحان داخلی اعتمادبهنفس ندارند
بهنود جواهرپور، مؤسس برند «بهنود» در ایتالیا هم در این مراسم به ناهماهنگی بسیاری از مدلهای طراحیشده در داخل کشور اشاره کرد و گفت: بسیاری از این مدلها توان عمومیشدن در سطح خیابانهای شهر را ندارد و با مسئله گشت ارشاد مواجه میشوند. درعینحال عموم مردم آن افرادی که لباسهای خاص بپوشند نیستند و باید مدلهایی هم وجود داشته باشد که عمومیت مردم بتوانند از آنها مطابق با عرف استفاده کنند اما معمولا طرحهای ارائهشده این تطابق را ندارند.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان طراحی، بهصورت مستقل عمل میکنند و تیم و کار گروهی معنی پیدا نمیکند، افزود: تخصصیشدن و ورود به هریک از نیازهای پوشاک جزء تجربههای روز دنیا است اما در ایران همه میخواهند حتما طراح یک کار باشند.
جواهرپور، اتحاد و همراهی دانشجویان و تبادل تجربیات و نظرات را یکی از مهمترین دلایل رشد این صنعت برشمرد و گفت: مشکل اصلی طراحان و تولیدکنندگان پوشاک در داخل کشور نداشتن اعتمادبهنفس است. فرهنگ غربی و شرقی در هر شرایط و با هر لباسی، باور خود به پوششان را از دست نمیدهند و بههمیندلیل است که بسیاری از این کشورها در مجامع بینالمللی همچنان با لباسهای محلی خود حاضر میشوند اما مردم ما و ازجمله طراحان ما این اعتمادبهنفس را ندارند.
اعتبار مقولهای مشترک بین رسانه و طراحان است
در این جلسه همچنین شریعت رضوی، مدیرعامل مؤسسه بهپوشی، به این مهم تأکید کرد که نگاه جامعه است که طرحهای خلاق و کاربردی را شناسایی میکند و اگر طرحی به شکل عملی و بر تن مردم جاافتادگی داشته باشد حتما اقتصاد خوبی هم دارد.
وی با بیان اینکه مد و لباس در ذهن و نگاه افراد شکل میگیرد، افزود: تعریفی که طراحان درباره زیبایی دارند معمولا با قواعد لباسپوشیدن در جامعه و عرف و قوانین فرق دارد و بسیاری از طراحان برای اینکه همراهی داشته باشند، طرح خود را به سمت این قواعد میبرند.
شریعت رضوی معتقد است برای رسیدن به موقعیتی مناسب و پذیرفتنی در صنعت مد و لباس باید زمان و تلاش بیشتری داشته باشیم. او میگوید: در ایران رسانهای وجود ندارد که کارهای خوب طراحان را تأیید کند و نشان عموم مردم دهد تا حداقل سایر طراحان امیدی برای این اقدامات داشته باشند.
وی درعینحال تأکید دارد مقوله اعتبار بین طراحان و فعالان حوزه مد و لباس و رسانه، مشترک و متقابل است و در توضیحی گفت: ما با کارهایمان به رسانه اعتبار میدهیم و آنها هم با نمایش درست کار، به ما اعتبار میدهند. صنعت مد و لباس همه اجزای یک تحول ازجمله رسانه و تبلیغات را دارد اما به دلیل همین ناهماهنگی و گسستگی، هنوز تبدیل به یک صنعت نشده است.
بسیاری از محدودیتها سلیقه و تفکر افراد است
خانم ترابیان، مدیر گروه طراحی دانشگاه معماری و هنر پارس هم ضمن پاسخ به برخی از سؤالات دانشجویان حاضر در جلسه، تصریح کرد: در رسانه ملی مفاهیمی را با لباس معرفی میکنند که درست نیست، مادر مهربان را با چادر و لباس مشکی نشان میدهند و مادر بیتفاوت و بیفکر را با لباسهای رنگی و طرحدار و با این کار، ذهنیتها را تغییر میدهند. خود من تا سالهای سال وقتی با مقنعه رنگی وارد ادارههای رسمی و وزارتخانهها میشدم با مشکل و محدودیت روبهرو بودم و حتی از ورودم ممانعت میشد. مسئله این است که بخشی از این محدودیتها به دلیل احکام اسلام است اما بسیاری دیگر از این مسائل نظرات و سلیقههای اشخاص و گروههاست. وی با تأکید بر اینکه رسانهها در نشاندادن و ندادن رنگها و طرحها به مردم نقش مهمی دارند و تعریفهای آنها از این لباسها و مدلها میتواند ذهن مخاطب را به کلی تغییر دهد، اظهار کرد: مشکل اینجا است که بسیاری از مردم ما مفاهیم ارائهشده در رسانه و سایر تبلیغات از مد و لباس را قبول میکنند چون آگاهی ندارند و درعینحال جامعه نیز در این سالها برای مد و لباس در انواع مختلف آن تعریفی نداشته و راهی را باز نگذاشته است؛ بههمیندلیل است که مدلهایی را که طراحان خارجی ارائه میکنند بهراحتی قبول میکنیم.
در این جلسه تعدادی از دانشجویان طراحی هم به بیان مشکلات و نظرات خود پرداختند. موضوع غیرکاربردیبودن تحصیلات و رشد مقاطع تحصیلی به دور از تخصصگرایی از موارد مهمی بود که دانشجویان مطرح کردند و گفتند: دانشگاهها به دنبال افزایش سطح مقطع تحصیلی هستند درحالیکه مفاهیم و موارد آموزشی کاربردی همان مسائلی است که در مقطع کاردانی گذراندهایم و هیچ مفهوم یا آموزش عملی جدیدی را به ما ارائه نمیکنند. این دانشجویان تأکید کردند که دنیای مد و لباس به سمت تخصصیشدن در پوشاک پیش رفته اما در ایران هنوز روی مسائل و مفاهیم کلی پیش میروند.
این دانشجویان درعینحال به مسئله مهم امنیت در طرح و تولید اشاره کرده و افزودند: بسیاری از طرحهای دانشجویان عمدتا برداشته میشود و آنها در قبال طرح خود هیچ دسترسی بالاسری ندارند. ازسویدیگر بسیاری از طراحان به دلیل محدودیتهای طراحی، زمینه رشد خود را در خارج از کشور میبینند و پس از مدتی به یکی از کشورهای پیشرو در این صنعت کوچ میکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
تهران سرای اقلیتهای مختلف/ وحدت ایرانیان در مناسبتها به چشم میخورد
تهران سرای اقلیتهای مختلف وحدت ایرانیان در مناسبتها به چشم میخورد مدیر عامل مرکز بینالمللی خواهرشهرهای ایران گفت شرکت مردم ایران در مناسبتهای عمومی اقلیتهای مذهبی مقیم کشور خود و در نظر گرفتن مکانی مناسب برای این امر پیشنهاد ما برای افزایش وحدت و همراهی است علیرضا رجاییچرا امسال النینو معروف شد؟/ آیا با النینو، خشکسالی در ایران از میان می رود؟
چرا امسال النینو معروف شد آیا با النینو خشکسالی در ایران از میان می رود جامعه > محیط زیست - شهاب عراقی نژاد جریان های جوي کره زمین ناشی از تغییرات فشار در مناطق مختلف آن است برخی از اين جريانها ناشي از الگوهاي عمومي مي باشند كه سطوح عمده ای از كره را تحت پوشبیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی/۹ وکیل متهم ردیف دوم: نفت ایران از کفر ابلیس هم بدتر است/ چرا دول
بیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی ۹وکیل متهم ردیف دوم نفت ایران از کفر ابلیس هم بدتر است چرا دولت قبلی تحقیق نکردوکیل متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی اظهار داشت نفت ایران از کفر ابلیس هم بدتر است و در شرایط تحریم خریداران نفت با بو کشیدن آن متوجه میشدند متعلق به ایدو رام قطار با طراحی و ساخت مهندسان ایرانی مورد بهره برداری قرار گرفت
همزمان با اولین روز از ماه ربیع الاول دو رام قطار با طراحی و ساخت مهندسان ایرانی مورد بهره برداری قرار گرفت با تلاش مهندسان ایرانی و پیگیری های مستمر مدیریت مهندسی و نقلیه ریلی شركت بهره برداری مترو تهران دو رام قطار بومی سازی شده به خط دو مترو تهران تحویل داده شد ۱۳۹۴ يکشنبهدو رام قطار با طراحی مهندسان ايرانی مورد بهره برداری قرار گرفت
همزمان با اولين روز از ماه ربيع الاول دو رام قطار با طراحی مهندسان ايرانی مورد بهره برداری قرار گرفت شناسهٔ خبر 2998833 - یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۹ جامعه > شهری با تلاش مهندسان ايراني و پيگيري هاي مستمر مديريت مهندسي و نقليه ريلي شركت بهره برداري مترو تهران دو رام قطار بوچرا مغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمی کند؟!
امروزه در کشورمان کودکانی متولد می شوند که به دلیل فقر فرهنگی شرایط نامناسب محیطی و بسیاری از عوامل دیگر از رشد کافی مغزی برخوردار نیستند بدون شک هیچ کدام از ما نمی خواهیم در جامعه ای زندگی کنیم که لحظه ای که ما در حال غذا خوردن هستیم صدها هزار کودک معصوم زیر 5 سال در کشورمان باچرا صادرات گاز ایران به ترکیه کاهش یافت؟
به گزارش " بوشهرنیوز " به نقل از مهر منوچهر طاهری در تشریح دلایل کاهش صادرات گاز طبیعی ایران به ترکیه در هفته جاری گفت صادرات گاز به ترکیه از ساعت ١٦ روز دوشنبه ١٦ آذرماه به دلیل ایجاد مشکل در یکی از توربوکمپرسورهای تاسیسات دریافت گاز این کشور دچار کاهش شد مدیر دیروزی که فوتبال ایران،برزیل را شکست داد
قلم نیوز رسانه مجازی کمیته المپیک نوشت ایران در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ بعد از باخت های سنگین ۵-۰ مقابل مجارستان و۴-۰ مقابل دانمارک به مصاف برزیل رفت در این بازی ایران نه تنها ۱-۰ برنده شد که یک ضربه پنالتی را هم از دست داد اما چرا ایران که در ۲ بازی ۹ گل خورده بود برزیل را برد خیلیچرا از ارایه آمار صحیح زایران ایرانی حاضر در راهپیمایی اربعین طفره می روند؟
میان عدد 1 میلیون 500 هزار نفری که قائم مقام وزیر کشور اعلام کرده و عدد 4 میلیون و 200 هزار نفری که میزبان عراقی بر آن صحه گذاشته و با واقعیت میدانی نیز مطابقت بیشتری دارد تفاوت معنادار و تاسف برانگیزی مشهود است"خیبرآنلاین" - راهپیمایی حماسی تاریخی و بی نظیر اربعین 94چرا ایرانی ها از شراکت فرار می کنند؟
یکی از دغدغه های اصلی این است که چطور می شود شراکت میان سرمایه گذار و کارآفرین را محکم کرد یا اصلا چطور این شراکت را شکل داد که اختلافات کمتر شود به گزارش تپایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری حسین ریاحی در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر فعالیت می کند و تا به حال در پروژه ها و استارت-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها