پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848681492
سریالسازی در رسانه ملی با تمام دنیا متفاوت است
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سریالسازی در رسانه ملی با تمام دنیا متفاوت است محمدرضا شفیعی گفت: سریال سازی در رسانه ما با تمام دنیا متفاوت است و این نوع اپیزودیک بیشتر در شبکه نمایش خانگی جواب می دهد که مثلا یک فصل ساخته شود و عوامل با توجه به بازخوردها ادامه کار را جلوی دوربین ببرند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، نشست خبری مجموعه تلویزیونی «کیمیا» با حضور محمدرضا شفیعی تهیه کننده، جواد افشار کارگردان، مسعود بهبهانی نیا نویسنده، زهرا پارسافر دستیار نویسنده و بازیگرانی از جمله حسن پورشیرازی، رضا توکلی، مهراوه شریفی نیا، علی شادمان، سوگل طهماسبی و گلاره عباسی در موسسه فرهنگی هنری وصف صبا برگزار شد.
مسعود بهبهانی نیا در ابتدای نشست درباره فیلمنامه سریال «کیمیا» گفت: ایده اولیه این سریال در سال 89 مطرح شد اما به خاطر تغییرات مدیریتی کار بررسی به سال 90 کشید و توانستیم در آذرماه همان سال نگارش را آغاز کنیم. در این بین یکی دو بار هم شرایط آغاز پیش تولید فراهم شد اما در نهایت کار پنجم آذرماه سال 92 کلید خورد.
وی افزود: نزدیک به 600 جلسه کاری را طی دو سال گذشته پشت سر نهادیم و خوشبختانه امروز شاهدیم که 60 قسمت این مجموعه بدون کوچکترین دغدغه ای روی آنتن رفته است. خوشبختانه با توجه به بازخوردهایی هم که در جامعه و مطبوعات دریافت کردیم «کیمیا» کاری راضی کننده به شمار می آید و خوشحالم که هر هفته مخاطبانش بیشتر می شود.
بهبهانی نیا ادامه داد: بر اساس قضاوتی که دیگران داشتند این مجموعه ریتم لازم را دارد و مهندسیای که از ابتدای کار مدنظرمان بود باعث شد بدانیم با چه پروژه ای در چه ابعادی روبرو هستیم. مخاطب امروز هر کاری را نمی پسندد و راضی نگه داشتن او کار راحتی نیست به همین خاطر لازم بود در نگارش متن و پرداخت سوژه تامل بیشتری را لحاظ کنیم. خوشبختانه ما استرس آنتن نداشتیم و اولین قسمت زمانی روی آنتن رفت که کار به پختگی در تولید رسیده بود.
نویسنده مجموعه «نرگس» ادامه داد: «کیمیا» سریال 30 قسمتی نبود که بازخورد مخاطب را نیمه راه ببینیم و بر اساس آن ادامه داستان نوشته شود. ما مرتب در حال بازنویسی بودیم و دائم شخصیت ها را بر حسب موقعیتی که داشتیم کم و زیاد می کردیم. آنچه در این پروژه خیلی به ما کمک کرد حضور بازیگرانی بود که کاملا در نقش های خود قرار گرفته بودند و با تمرکزی که روی کار داشتند گاهی اشتباهات ما را هم که در نتیجه حجم کار زیاد بوجود می آمد اصلاح می کردند.
بهبهانی نیا نیز در این نشست درباره اینکه تغییرات محیطی چه تاثیری روی نگارش فیلمنامه به خصوص سکانس های خارجی داشت، گفت: ما بیش از 400 لوکیشن داشتیم و از این میان 40 درصد کار به لوکیشن های خارجی اختصاص داشت. من در خرمشهر و تهران کودکی و نوجوانی ام را سپری کردم و از این بابت با حال و هوای این مناطق در آن روزها بیگانه نبودم. در نگارش هم هیچ محدودیتی نداشتم و زمان تصویربرداری هر جایی از کار که در تولید دچار اشکال می کرد بر حسب شرایط فضاها به گونه ای ممکن تصویر می شد اما در روند خط قصه داستان خللی ایجاد نکرد.
بهبهانی نیا در ادامه اظهار کرد: طبق آمارهای رسمی 72 درصد جمعیت بعد از سال 90 زیر چهل سال است و ما از طریق کاراکترهایی چون فرخ، شهرام کامفر و ... سعی داشتیم حال و هوای آن روزها و تفکراتی که وجود داشت را به مخاطب نشان دهیم.
نویسنده این مجموعه با اشاره به اینکه برخی می گویند انقلاب در حد و اندازه ای که بود در این سریال پرداخته نشد، توضیح داد: ادعای ما نشان دادن اوضاع سیاسی با جزییات آن زمان نبود. ما قصد داشتیم دختری را از نسل اعتراض و پرسشگری نشان دهیم که با پدرش دچار تعارض فکری می شود. تمرکز ما روی شخصیت یک زن است که در شرایطی خاص تاثیر و تاثرات جنگ برای او نوعی از زندگی را فراهم کرده است. ما برای تک تک کاراکترها اشتباهاتی طراحی کردیم تا مخاطب از شخصیت های داستان جلوتر باشد و نگاهی فراتر از نقش را دنبال کند.
وی افزود: تجربه نویسندگی در این سال ها و آشنایی با اوضاع زمانه و شرایط تلویزیون به من یاد داد به گونه ای بنویسم که علی رغم بیان آنچه مدنظر دارم دچار سانسور نشوم. از طرفی دیگر احساس می کنم بازیگرها به درستی انتخاب شدند و در 2سالی که با آنها همکاری کردم متوجه شدم انتخاب ها درست بود به خصوص که اول دوستان می خواستند برای کیمیا از بازیگر غیر چهره استفاده کنند اما خوشبختانه این اتفاق نیفتاد. اینکه بازیگری از 17 تا 47 سالگی یک نقش را ایفا کند باید پتانسیل هایی داشته باشد و این از هر کسی برنمی آمد.
جواد افشار در ادامه این نشست گفت: هر پروژه ای تجربه ای جدید است و به خصوص تولید سریال 110 قسمتی تجربه ای بود که هیچ یک از ما و همکاران مان نداشتیم. ظرفیت و پتانسیل این مجموعه خیلی بالاتر بود اما ما باید بر اساس بضاعت و توانایی مان کار می کردیم. همه تلاش مان را به کار بستیم تا با توجه به آنچه در اختیار داریم کار را از نظر کمیت و کیفیت به بالاترین حد ممکن ارائه دهیم.
این کارگردان افزود: این پروژه در سال 91 با برآورد مالی همان سال کلید خورد و ما مجبور بودیم در همان ابعاد تا سال 94 هم کار کنیم و تورم های چند درصدی را هم مدنظر داشته باشیم. در چنین شرایطی با رعایت استانداردها و حفظ کیفیت کار باید شرایط را درک کرده و از ایده آل های مان فاصله می گرفتیم. در این بین بودند کسانی که دوست نداشتند «کیمیا» به سرانجام برسد و این فشار روانی کار را بیشتر می کرد.
وی ادامه داد: امروز با توجه به همه آنچه پشت سر گذاشتیم اما همه سکانس ها برایم قابل دفاع است و وقتی خودم را جای مخاطب می گذارم خدا را شکر می کنم که این کار به سرانجام رسید. من هیچ یک از نواقص و کاستی ها را کتمان نمی کنم و ادعایی هم ندارم اما سعی کردم در حد بضاعتم آنچه را که دارم به درستی ارائه دهم.
جواد افشار در دنباله این سخن توضیح داد: من هم دوست داشتم کاری در حد ایده آل بسازم اما امکانات و اقتضائات برای ما محدودیت به وجود می آورد و حتی گاهی در صحنه هایی مثل صحنه ورود امام ترجیح دادیم از تصاویر مستند استفاده کنیم چون به هیچ وجه جمع کردن 10 هزار آدم در میدان آزادی امکان پذیر نبود. بارها خودمان حین کار به این نتیجه رسیدیم که کاش شهرکی همچون غزالی برای کوچه و خیابان های دوره دهه شصت هم ساخته شود.
تهیه کننده این مجموعه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا «کیمیا» اپیزودیک ساخته نشد، گفت: سریال سازی در رسانه ما با تمام دنیا متفاوت است و این نوع اپیزودیک بیشتر در شبکه نمایش خانگی جواب می دهد که مثلا یک فصل ساخته شود و عوامل با توجه به بازخوردها ادامه کار را جلوی دوربین ببرند. این کار در شرایط امروز تلویزیون شدنی نیست.
وی اشاره کرد: از سال های آخر مدیریت عزت اله ضرغامی این شکل سریال سازی باب شد که بخشی از کار سریال های هرشبی با تولید همزمان باشد این کار اگرچه برای مجموعه های کم قسمت بد نبود اما برای پروژه ای در حد و اندازه کار ما مناسب نبود که بخشی از کار را بسازیم و طبق نظرسنجی فیلمنامه را وسط کار تغییر دهیم.
شفیعی همچنین در این نشست بیان کرد: جدا از بحث شهرک آنچه این کار را متمایز از سایر آثار تلویزیونی می سازد فیلمنامه است. طی این سال ها به ندرت فیلمنامه بعد از کامل شدن به تولید می رسید ولی ما بعد از 80 قسمت تازه پیش تولید را آغاز کردیم. این کار هم در برآورد ریالی هم کیفیت کار تاثیر گذاشت و تیم نویسندگی با تامل و درایت کارشان را انجام می دادند.
محمدرضا شفیعی در پایان این نشست گفت: طبق نظرسنجی تلویزیون «کیمیا» بالای 65درصد مخاطب دارد و این یعنی بیش از چهل میلیون نفر. باید از علی دارابی معاون وقت سیما تشکر کنم که با حمایت هایش حیات «کیمیا» را مهیا کرد و همچنین محمد سرافراز در پخش بسیار حامی بود و اگرچه می توانست اصلاحات از این بیشتر باشد ولی ما به کمترین حد ممکن اصلاحیه داشتیم و همه اینها ارزشمند است.
حسن پورشیرازی بازیگر نقش فرخ در ادامه این جلسه درباره مسایل مربوط به طراحی صحنه که این مدت واکنش های زیادی را برانگیخته است، توضیح داد: من 22 ساله بودم که انقلاب شد و بیشتر از کسانی که از طراحی صحنه ایراد می گیرند به جزییات و امکاناتی که آن دوره وجود داشت آگاهم. حتی در فیلمنامه هم گاهی عباراتی استفاده شده که برخی می گفتند این لغات آن روزها مصطلح نبود.
وی افزود: من هیچ کدام این حرف ها را قبول ندارم چون برخی گفتارها تجربه شخصی است و برخی آکسسوآرها را من شخصا آن زمان به چشم دیده بودم. سال 54 من تلویزیون کنترل دار داشتم چیزی که بیانش شاید امروز عجیب به نظر برسد ولی واقعا وجود داشت. ایراداتی که دوستان می گیرند حول همین اطلاعات ناقصی است که طرح کردنش فقط حواشی را بیشتر می کند.
رضا توکلی هم درباره نقش خود گفت: ابتدا کاراکتر دیگری به من پیشنهاد شد اما خودم درخواست کردم نقش تورج ساواکی را بازی کنم. قانون مداری، فرمانبرداری، فرصت طلبی و منفعت بینی ویژگی های این کاراکتر بودند که شخصیت رل من را شکل می دادند.
مهراوه شریفی نیا هم درباره سکانس اعدام این مجموعه بیان کرد: این سکانس در فیلمنامه خیلی خوب نوشته شده بود و من هنگام خواندن متن نتوانستم راحت از این بخش بگذرم. گروه «کیمیا» تعامل خیلی خوبی با هم داشتند و زمانی که این سکانس ها بازی شد واقعا همه تحت تاثیر قرار گرفته بودیم به خصوص که آزیتا حاجیان مادر من بود و حسی که آن لحظه داشتم قابل وصف نیست.
وی افزود: در این صحنه سکانسی بود که من و علی شادمانی فقط حضور داشتیم هنگام ضبط یکباره متوجه شدم مادرم با اینکه بازی نداشت پای چوبه دار ایستاده و این کار او به شدت روی همه تاثیر گذاشت. تجربه ای که از آن لحظه ها دارم فقط با گفتن صحنه های دلخراش قابل وصف است.
علی شادمانی هم با تایید صحبت های شریفی نیا افزود: برای من هم این حس وجود داشت.به طور کل داست از از زمان قتل شهرام کامفر تا اعدام مادر به علاوه سکانس های جنگ جزو سخت ترین بخش های کار بود. تمام اتفاقات را سر صحنه با جان و دل حس کردیم. من با اینکه سن و سالم به دوره انقلاب نمی رسد اما خاطرات زیادی از خانواده ام و به خصوص پدرم که در جبهه ها حضور داشت شنیدم به همین خاطر با فضای داستان بیگانه نیستم. فقط برای نزدیک شدن به نقش کدهایی لازم بود که با کمک کارگردان آنها را شناسایی و بازی کردم.
پوریا پورسرخ هم درباره نقش خود گفت: آنچه برای من در ایفای نفش آرش اهمیت داشت نشان دادن تفکر و شخصیتش بود. من خیلی با اینکه تفکر آدم ها باعث خوب یا بد بودنشان می شود موافق نیستم و خواستم این را در بازی هم نشان دهم. مثل هر کار دیگری بر حسب شرایط ضعف ها وجود دارد و اجتناب ناپذیر است اما همین که کار دیده می شود به نظر من خوب است. فیلمنامه به قدری خوب نوشته شده بود که به نظر من هر کس نقش آرش را بازی می کرد همین در می آمد.
این بازیگر گفت: نقشم را خیلی دوست دارم و روی آن تعصب دارم این کار جزو پروژه هایی بود که واقعا در خاطرم می ماند و به کارگردان هم گفتم که امیدوارم باز هم سریال های طولانی از این جنس بیشتر ساخته شود.
وی افزود: تنها می خواهم یک نکته را خارج از بحث «کیمیا» اضافه کنم. در حال حاضر بازیگران قابل و ارزشمند بسیاری هستند که مدت هاست بیکارند و فعالیت و پیشنهادی ندارند. کاش همین قدر که به مسایل دیگر رسیدگی می شود این موضوع هم در صدر توجهات قرار بگیرد تا بازیگران مجبور نباشند از حرفه خود جدا شوند یا از ایران بروند.
منبع: تسنیم
94/9/23 - 17:17 - 2015-12-14 17:17:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
اولین همایش ملی «مخاطرات و رسانه» در فروردین ۹۵ برگزار میشود
اولین همایش ملی مخاطرات و رسانه در فروردین ۹۵ برگزار میشوداولین همایش ملی مخاطرات و رسانه فروردین ماه 1395 به همت انجمن مخاطره شناسی ایران برگزار میگردد به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس ابراهیم مقیمی با بیان اینکه اولین همایش ملی «مخاطرات و رسانه» فروردین ماه 1تبریک به رئیس رسانه ملی برای عضویت در شورای اجرایی اتحادیه ABU
دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی درنامهای برای دکتر سرافراز عضویت رسانه ملی را در شورای اجرایی اتحادیه رادیو تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه ABU تبریک گفت دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی در این نامه ضمن تبریک این توفیق به رئیس رسانه ملی نوشته است نقدستاوردهای پژوهشی رسانه ملی در هفته پژوهش
رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما برنامههای هفته پژوهش در رسانه ملی را اعلام و جزئیات این برنامه ها را تشریح کرد جعفر عبدالملکی در نشستی خبری با بیان اینکه هفته پژوهش از 22 تا 27 آذر در صداوسیما برگزار میشود گفت به علت اهمیت جایگاه پژوهش تلاش شده برنامههای ایتلاش رسانه ملی برای حفظ محیط زیست
بیش از دوهزار دقیقه برنامه درباره محیط زیست در شش ماه اول امسال در صدا و سیما تولید و پخش شده است در گزارشی که اداره کل آمار و توسعه فناوری اطلاعات سازمان صدا و سیما منتشر کرده بیش از 2000 دقیقه برنامه در شش ماه اول امسال به موضوع محیط زیست و توسعه پایدار اختصاص داشته است بر ااعتماد به اخبار رسانه ملی بیش از اخبار ماهواره ها
نظرسنجی مرکز پژوهش و سنجش افکار رسانه ملی نشان می دهد که درصد اعتماد به اخبار تلویزیون ۶۱ درصد و اخبار صدا ۶۲ درصد است و کمترین اعتماد به اخبار شبکههای اجتماعی و موبایلی با ۲۷ درصد و شبکههای ماهوارهای با ۲۹ درصد است رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما در مصاحبه با خبرگزارارتقای کیفیت برنامهها اولویت رسانه ملی
رئیس سازمان صدا و سیما با تأکید بر افزایش تولیدات رسانهای داخلی گفت تأمین برنامه خارجی دیگر از اولویتهای سازمان صدا و سیما نیست دکتر محمد سرافراز در بازدید از بخشهای تأمین برنامه خارجی و مونیتورینگ رسانه ملی به خبرنگار جامجم گفت با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبرتولید سریال «غیر علنی» در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی رسانه ملی
مرکز گسترش فیلم نامه نویسی مینی سریال غیرعلنی را برای انتخابات مجلس مینویسد مهدی حمزه نویسنده مینی سریال «غیر علنی» با اعلام خبر روزهای پایانی نگارش این سریال گفت من و حسین ترابنژاد در قالب تیمی دونفره در حال نوشتن دیالوگها هستیم 7 قسمت از کار نهاییبرنامه های انتخاباتی رسانه ملی در مراکز استان ها اعلام شد
معاون امور مجلس و استان های سازمان صدا و سیما از برنامه های رسانه ملی در حوزه برگزاری انتخابات در صدا و سیمای مراکز استان ها خبر داد حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم در مراسم افتتاح طرح های فنی صدا و سیمای مرکز سمنان به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت در صدا و سیمای مراکز استانقدردانی نهاد ریاست جمهوری از اطلاع رسانی مناسب رسانه ملی
نهاد ریاست جمهوری از پوشش مناسب صداوسیما از سومین اجلاس سران مجمع کشورهای تولید و صادرکننده گاز قدردانی کرد معاون ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری از دکتر سرافراز رئیس رسانه ملی مدیران و کارکنان این رسانه برای پوشش مناسب سومین اجلاس سران مجمع کشورهای تولید و صادرکننده گچرا برنامه ۱۲ ساله «هفت اقلیم» تعطیل شد؟/ مدیران رسانه ملی از چه کسانی حساب میبرند؟
چرا برنامه ۱۲ ساله هفت اقلیم تعطیل شد مدیران رسانه ملی از چه کسانی حساب میبرند فرهنگ > تلویزیون - شهروند نوشت ماجرا از این قرار است که مدیر رادیو فرهنگ هم سر کج کرد در پیشگاه یک خبرگزاری و اظهار ندامت کرد هرچند که این ماجرا ماجرای تازهای نیست صدای مد-