واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مستندي كه اشك مخاطبان را درآورد
شصت و هشتمين نشست سينما روايت در حالي به رونمايي فيلم مستند «نام و نشان» پرداخت كه به دليل موضوع فيلم و حضور تني چند از خانواده معزز شهدا حال و فضاي بسيار معنوي بر مراسم حكمفرما بود.
به گزارش خبرنگار ما، در ابتداي جلسه، مهدي جعفري كارگردان مستند «نام و نشان» در مورد فيلم يادآور شد: حدود دو سال قبل بود كه من مصاحبهاي از دكتر تولايي در شناسايي مفقودين بر اساس دياندي خواندم و كنجكاو شدم در اين مورد كار كنم چراكه احساس كردم كاري كه آقاي دكتر تولايي در مركز ژنتيك نور انجام داده است ارزش بيشتر از اين را داشت كه فقط در اخبار و در حد يك مصاحبه مطرح شود لذا خدمت ايشان رسيدم و تحقيقات ميداني خودم را شروع كردم.
اين كارگردان فيلمهاي مستند و داستاني ادامه داد: نكته مهم ديگر براي من اين بود كه فيلم بيننده بينالمللي داشته باشد و براي همين هم، در ابتداي فيلم؛ بخشهايي از شروع جنگ ديده ميشود. علاوه بر آن ما در اين فيلم شاهد يكسري دانشمند ايراني در يك لابراتوار هستيم كه اين دانشمندان با مورد پژوهشي خودشان علاوه بر ارتباط كاري و علمي، رابطه معنوي برقرار ميكنند و رابطهاي در اين بين گره ميخورد كه خيلي خاص و عجيب است و در هيچ جاي دنيا شما شاهد چنين موضوعي نخواهيد بود. اين درحالي است كه شايد من نتوانسته باشم همه معنويت فضاي ژنتيكي نور را به خوبي منتقل كنم اما معتقدم پروژهاي بود كه ارزش ثبت شدنش را داشت.
عزيزالله حميدنژاد كارگردان سينماي ايران نيز در اين نشست با اشاره به تيم تحقيق و تفحص پزشكي اضافه كرد: من هميشه فكر ميكردم ما كه كار فرهنگي انجام ميدهيم همواره با مشكلات مواجه هستیم اما ديدم در حوزه علمي هم، دوستاني مثل آقاي دكتر تولايي با وجود مشكلات زياد اما با انگيزه بسيار قوي گام برميدارند كه قابل تقدير است. كارگردان فيلم سينمايي«هور در آتش» يادآور شد: شروع فيلم تأكيدي بر ماجراي 11 سپتامبر دارد كه اين موضوع در فيلم بيدليل نيست چون هنگامي كه مخاطب با فيلم به جلو ميرود ميبيند كه پژوهشگران ايراني با چه زحماتي و بدون استفاده از فناوري غرب موفق ميشوند از طريق دياندي، شهداي گمنام را شناسايي كنند كه اين يكي از نقاط مثبت فيلم محسوب ميشود.
حميدنژاد با اشاره به دكتر تولايي كه در فيلم به عنوان سرپرست تيم شناسايي مفقودين نقش قابل تحسيني دارد اظهار داشت: ما در اين فيلم شاهد دكتر تولايي رئيس مركز ژنتيك نور هستيم كه بدون تكلف و بيآلايش حرفهايش را ميزند و اهدافش را بيان ميكند و در جاهايي ما حتي شاهد بغضها و سكوت ايشان هستيم كه به درگير شدن مخاطب با فيلم كمك ميكند به گونهاي كه مخاطب احساس ميكند آن شهيد مفقودي كه شناسايي شده فرزند خودش ميباشد. اينها همه نكات مثبت تكنيكي اين فيلم است و من به دستاندركاران فيلم تبريك ميگويم كه توانستند اين احساسات را به خوبي به مخاطب منتقل كنند.
دكتر تولايي در اين برنامه، خود را سرباز كوچكي از جستوجوگران نور و تفحص اعلام كرد و با بيان اينكه شايد نتوان به صراحت گفت كه شاهد به اتمام رسيدن كامل بحث مفقودين باشيم افزود: اما ما بايد همه ابزارها و تكنيكها را به خدمت بگيريم تا مسير شناسايي مفقودين را تسريع ببخشيم و من امروز افتخار ميكنم كه اعلام كنم يكي از پيشرفتهترين دانشهاي روز دنيا به عنوان يك دستاورد جهاد علمي كه همواره مورد انتظار مقام معظم رهبري بوده در خدمت بهترين مردم اين سرزمين كه همانا خانواده شهدا ميباشند قرار دارد. اين مراسم درحالي برگزار شد كه در اين جلسه، مهمانان ويژهاي از جمله خواهران شهيد صادقيپور و به ويژه مادر شهيد علي مددي - كه فيلم به شناسايي پيكر اين شهيد ميپردازد - و همچنين حجتالاسلام والمسلمين محمودي نماينده ولي فقيه در بنياد فرهنگي سينما روايت، محمدحسين نيرومند مدير عامل انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، حبيب ايلبيگي معاون ارزشيابي و نظارت سازمان سينمايي، مرتضي سرهنگي مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري، محمود گبرلو منتقد سينماي ايران، پروانه مرزبان تهيهكننده سينما، صادق دقيقي كارگردان سينما و خانم دكتر كال سيك نماينده صليب سرخ در ايران و پروفسور ويليام گودوين از همكاران ايشان و جمع كثيري از علاقهمندان به سينما و فيلمهاي مستند حضور داشتند. در انتهاي اين مراسم نيز، هدايايي به رسم يادبود به مادر شهيد علي مددي، مهدي جعفري كارگردان فيلم و دكتر تولايي اهدا شد و سكانس آخر اين مراسم نيز، گرفتن عكس يادگاري بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]