محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830303782
تاثیر رسانهها برحوزه اقتصاد در دوران پساتحریم
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تاثیر رسانهها برحوزه اقتصاد در دوران پساتحریم
یکی از مهمترین مباحث مطروحه در دوران پساتحریم بحث تاثیر گذاری رسانهها در جهت ارتباط با کشورهای بیگانه است. واقعیت این است که بعد از رسانهای شدن دوران پساتحریم و توافقات ضمنی 1+5 با ایران، بسیاری از کشورها در بدو امر اعلام تمایل کردند تا در کشور ما سرمایه گذاری کنند و چه بسیار گروههای اقتصادی که رهسپار ایران شدند تا با رایزنی با طرف ایرانی شروع به آغاز کار کنند.در چنین شرایطی نقش رسانهها چیست؟ رسانهها و مطبوعات در این راستا چه باید بکنند و چگونه میتوانند دراین مبادلات نقشی سازنده ایفا کنند؟
کد خبر: ۵۵۳۹۲۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲ - 14 December 2015
یکی از مهمترین مباحث مطروحه در دوران پساتحریم بحث تاثیر گذاری رسانهها در جهت ارتباط با کشورهای بیگانه است. واقعیت این است که بعد از رسانهای شدن دوران پساتحریم و توافقات ضمنی 1+5 با ایران، بسیاری از کشورها در بدو امر اعلام تمایل کردند تا در کشور ما سرمایه گذاری کنند و چه بسیار گروههای اقتصادی که رهسپار ایران شدند تا با رایزنی با طرف ایرانی شروع به آغاز کار کنند.در چنین شرایطی نقش رسانهها چیست؟ رسانهها و مطبوعات در این راستا چه باید بکنند و چگونه میتوانند دراین مبادلات نقشی سازنده ایفا کنند؟
به گزارش «تابناک اجتماعی»، در این زمینه با دکتر حسین خطیبی؛ دکترای ارتباطات نیز به گفت و گو نشسته است.
در همین زمینه راه مردم با دکتر حسین خطیبی؛ دکترای ارتباطات به گفت و گو نشست. حسین خطیبی در خصوص ارتباط مدیران بعد از توافقات میگوید:ارتباط مدیران بعد از توافقات و رفع تحریم ها در حوزه های مختلف در دنیا ایجاد و تقویت شده و ارتباطاتی که پس از این وجود نداشت در تمامی حوزه ها در حال شکلگیری است. این استاد دانشگاه خاطرنشان میکند: شاهد میل ارتباطی جهان خارج با ایران هستیم که علائم آن کاملا مشهود است. مثلا میبینیم که تعداد زیادی از تاجرهای خارجی به کشور آمدند و مایلند که با ایران در تعامل باشند. این نشان می دهد که تا چه میزان میل شدید و انگیزه قوی برای برقراری ارتباطات با بازار ایران وجود دارد.
او میگوید: در حال حاضر ایران بازار ویژه ای برای تجارت در اختیار دارد. در شهر تهران حدود 15 میلیون جمعیت داریم که اگر بخواهیم این تعداد جمعیت را در اروپا پیدا کنیم باید سه کشور را تجمیع کنیم. تمام انبارها، سوپر مارکت ها و فروشگاه های اروپایی پر از کالاست در حالی که در ایران هیچ رقیبی وجود ندارد زیرا تعداد برندها و کالاها بسیار کم است. به همین خاطر میل و انگیزه زیادی از بیرون به سمت داخل وجود دارد.
او می افزاید: از طرفی برای برقراری ارتباط با کشورهای خارجی و ایجاد نمایندگی در خارج از کشور؛ 10 ایرانی ثبت نام کردند تا بتوانند یک نمایندگی بگیرند. این دو سبب شده که میل در ارتباطات در اکثر حوز ها اتفاق بیفتد این جریان در صنعت نیز ملموس است.
این استاد دانشگاه افزود: رسانه ها از جایگاه بسیار مهمی برخوردارند و از این تداخل ارتباطی کسی که بیش ترین سود را رسانهها می برد. بنابراین رسانه محیطی است که هجوم فضای مجازی بخاطر ارتباط جهانی و رونق فضای مجازی؛ بسیاری از مخاطبان جهت نگاهشان به سمت رسانه مجازی رفته و این موضوع باعث شده که بسیاری از رسانه هایی که به صورت کاغذی منتشر میشوند احساس خطر کنند و به این بیاندیشند که آیا در آینده رسانه کاغذی از بین خواهد رفت و یا تغییر شکل و ماهیت میدهد.
او ادامه داد: علاوه بر آن شما بسیاری از اخباری را که در رسانه های چاپی منتشر می شود خیلی زودتر از طریق شبکه های اجتماعی و به صورت مجازی بدست می آورید. اما مسئله مهم این است که در تلگرام و فضای مجازی تفسیر، نقد و بررسی و بستر تئوریک حادثه وجود ندارد.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: بنابراین رسانه های چاپی باید خودشان را آماده کرده و اهالی قلم، تفکر و ایدئولوژی جدید را وارد سازند تا بتواند به تحلیل ، نقد و بررسی بهتری بپردازد.
او تصریح کرد: به طور مثال فلان فیلم شروع کلید می خورد. قبل از اینکه عوامل فیلم جلوی صحنه بروند در صفحه اینیستاگرامشان عکس هنر پیشه را قرار دادند و اطلاعات آن از جمله آغاز و پایان تدوین فیلم را می دانیم ولی چیزی را که صفحه اینیستاگرامش نمی توانیم ببینیم نقد و بررسی فیلم است.
او تاکید کرد: رسانهها باید فضایشان را از سمت خبر به سمت تحلیل ببرند با توجه به ایکه در تمام دنیا به همین صورت است که منتقدی که تنها هنری می نویسد و به حوزه های دیگر سرک نمی کشد فیلم خوب است میزان فروش آن فیلم به شدت می رود زیرا برد رسانه ای فردی که در آن رسانه قلم می زند، بالاست.
او در ادامه گفت: بنابراین رسانه ها باید از کارشناسان و متخصصین استفاده کنند. در تلوزیون نیز به این برنامه های تخصصی بر می خوریم. به طور مثال فرد دیگر مخاطب شبکه 1و2 و3 نیستیم بلکه مخاطب برنامه ای همچون نود و یا خندوانه و غیره است که اعتبار شخصی به نام فردوسی پور به برنامه 90 باعث شده که شما تا نصف شب بیدار بمانید و برنامه را تماشا کنید، همینطور خندوانه... از طرف دیگر فضای رسانه ای اجازه می دهد که چنین فردی جلوی دوربین بیاید و این ارتباط را برقرار کند. همین اتفاق در رسانه مکتوب هم باید بیفتد . به این معنا که ورود متخصصین صاحب اندیشه، صاحب قلم، صاحب تحلیل، به رسانه ها باعث می شود که رسانه بُرد خودش را پیدا کند.بنابراین باید تغییراتی ایجاد شود.
او در ادامه گفت: موضوع مهم دیگر فعالیت خبرنگاران به صورت تخصصی است.او تصریح میکند: همانطور که پزشک عمومی قادر به درمان تمامی دردهای شما نیست و شما نیاز به پزشک متخصص و فوق متخصص دارید بنابراین در رسانه ها نیز باید صفحات تخصصی و فوق تخصصی و موضوعات تخصصی و فوق تخصصی ایجاد شود.
او می گوید: بنابراین پیشنهادم این است که هر رسانه ای یک یا دو محور تمایز( تمایز نقطه ای ، تمایزمحوری) تمایز نقطهای این است که شما در یک نقطه خاص تمرکز کنید . تمایز محوری این است که شما در محوری کار کنید که دیگران آن را انجام ندادند. در صاحب کالا و خدمات نگرانی وجود دارد به این خاطر که اگر تخصصی کار کند مخاطب خود را از دست میدهد و مخاطب عام ندارد. این ترس و نگرانی همیشه در صاحب کالا و خدمات است و در اصل باید این نگرانی را کم کرد و گفت اگر تخصصی عمل کنید مخاطبین فعال بیشماری از گروه خودتان پیدا می کنید و اتفاقا آنها هستند که میتوانند به شما اعتبار دهند.
او افزود: به طور مثال اگر کارگردانی همچون دیگران فیلم بسازد و هیچ تمایزی با دیگر کارگردانان نداشته باشد بنابراین مخاطب خاص خود را ندارد اما فیلم سازی که فیلم خاص خود را می سازد مخاطب خودش را دارد.فیلم ساز ژانر خاصی دارد بنابراین ژانر خاص مخاطب خاص خود را پیدا میکند.
او در پایان خاطرنشان کرد: این ژانر بندیها باید در رسانه ها نیز اتفاق بیفتد تا دچار بحران نشود و یا اگر در بحران به سر می برد به سرعت از آن خارج شود.
روزنامه راه مردم پیش از این در یادداشتی به قلم بهرام امیر احمدیان نوشت که جو روانی ناشی از تغییرات و تحولات فضای اقتصادی می تواند با مدیریت کارامد خنثی شود که به قدرت رسانه ملی باز می گردد که در صورت مدیریتی کارآمد توان مدیریت فضا را هم از جهت سیاسی و هم اقتصادی داراست.
اگرچه رادیو تجارت فعالیت دارد و کانال تلویزیونی بازار در رسانه های ملی که برنامه هایی پخش می کنند، می تواند مطرح شوند، ولی این امر بستگی به نحوه و مدت استفاده از این امکانات دارد. لازم به نظر می رسد که در برنامه ها و میان برنامه های شبکه های سراسری، مدیریت فضای اقتصادی مورد عمل قرار گیرد و نه مستقیم، بلکه در بین برنامه های عادی و پربیننده، فرایند تاثیر گذاری و اطلاع رسانی دنبال شود. برای مدیریت سرمایه های اجتماعی بویژه در شرایط کنونی هوشمندی و کارایی لازم و ضروری است. آنانی که از این فضا بهره مند می شوند، بیشتر آنانی هستند که در جهت تخریب فضای اقتصادی کشور راه می سپارند.
بیش از آنچه فضای سیاسی جهانی بر فضای اقتصادی ایران تاثر منفی داشته باشد، فضای اقتصادی داخلی و ملی است که سبب رنجش مردم می شود. باید چگونگی کارایی شبکه های غیر متشکل مورد بررسی قرار گرفته و نقاط قوت و ضعف آن شناسایی شود. به نظر می رسد که این شبکه حتما نقاط قدرتمندی دارد که می تواند در شرایط دشوار کارایی داشته باشد، هر چند این کارایی از نظر ارزشی منفی و ضد اخلاق است. ولی اکثریت جامعه با آگاهی می توانند این شبکه را از طریق ارزشهای عمومی ناکارامد کرده و به مصداق سزای گرانفروش نخریدن است، با آن مبارزه کنند. شبکه و زنجیره تامین از سوی همه دست اندرکاران و فضاهایی که برشمردیم باید مورد ملاحظه قرار گیرد.
در این فضا باید جامعه به این سو حرکت کند که با وجود آموزه های دینی و اخلاقی در مذمت احتکار و گرانفروشی گام برداشته و مردم خود به بازرسانی فراگیر تبدیل شوند تا بتوانند گرانی را مهار کنند. هیچ سازمانی هر قدر نیرو هم داشته باشد، به اندازه قدرت مردم و سرمایه های اجتماعی توان تاثیر گذاری بر فضای سیاسی و اقتصادی را دارا نیست. ضربه ای که بر مصرف کننده وارد می شود، از درون و از سوی همان هم وطنی است که نفع خود را بر نفع جمع ترجیح می دهد و به نوعی بی اخلاقی و سودجویی فردی پایبند است، اگرچه ضد ارزش است، اما از سوی اقلیتی به ارزش تبدیل می شود.
به هرحال روند شکل گیری بازار در شرایط امروزی با مولفه های گوناگونی روبروست که نشات گرفته از فضای سیاسی و اقتصادی است. در بعد سیاسی بیشتر مولفه های خارجی و در بعد اقتصادی مولفه های داخلی بیشتر تاثیرگذارند. ابعاد این فضاها در بالا نشان داده شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
راه سوم اقتصاد در پساتحریم، تیتر یک دنیای اقتصاد
راه سوم اقتصاد در پساتحریم تیتر یک دنیای اقتصاد تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره یکشنبه 22 آذر در توضیح تیتر یک نوشت دکتر نیلی دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار را مهم ترین اولویت اقتصاد ایران عنوان کرده است و می گوید تحقق چنین اولویتی با 11 ابرچالش روبه رو استتصور رفع مشکلات با برداشته شدن تحریم ها صرفا “خواب وخیال” است/تحقق اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم دردستورکار
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید کالای داخلی مهمترین عامل رفع مشکلات اقتصادی است گفت فکر رفع مشکلات با برداشته شدن تحریم ها صرفا خواب و خیال است به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معاداقتصاد مقاومتی سیاستی شاخص در دوران پساتحریم
معاون اول رئیس جمهور گفت دولت مصمم است بعد از لغو تحریم ها سرعت پیشرفت کشور سرعت بگیرد و اقتصاد مقاومتی هم سیاستی شاخص در دوران پساتحریم است به گزارش پایگاه خبری تیتر نیوز دکتر جهانگیری در دوازدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشمی ایران با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه بر اسایمانی راد هشدار داد: بحران جدید در راه اقتصاد جهان/دوران پساتحر هم فرصت است،هم تهدید
ایمانی راد هشدار داد بحران جدید در راه اقتصاد جهان دوران پساتحر هم فرصت است هم تهدید اقتصاد > اقتصاد کلان - مرتضی ایمانی راد تحلیل گر اقتصاد بین الملل درباره تاثیر این بحران در اقتصاد ایران می گوید بحران جهانی خیلی جدی از طریق کاهش مواد اولیه ای مثل نفت براقتصاد امعاون اول رییس جمهور:با تمام توان وارد دوران پساتحریم می شویم/ادغام وزاتخانه ها در حد پیشنهاد است
معاون اول رییس جمهور با تمام توان وارد دوران پساتحریم می شویم ادغام وزاتخانه ها در حد پیشنهاد است جهانگیری می گوید با تمام توان وارد دوران پساتحریم می شویم و دولت با تمام توان از صنعتگران حمایت خواهد کرد بعد از بسته شدن پرونده PMD قصد داریم با همه توان وارد دوران پساتحریم شویمشرایط ویژه اقتصاد ایران و ضرورت شکل گیری گفتمان ملّی پساتحریم / مسعود نیلی - مشاور اقتصادی رئیس جمهور
اقتصاد ایران به دلایل متعدد از قبیل مدیریت نامناسب درآمدهای نفتی در دوره وفور آثار رکود تورمی سال های 1391 و 1392 و کاهش شدید قیمت نفت در یکسال گذشته در شرایط ویژه به سر می برد برآیند شرایط ذکر شده را می توان در بروز 11 مشکل اساسی که به صورت موانع جدّی بر سر راه بهبود رشد اقتصظریف:ایران در آستانه دوران پساتحریم است/توجه به رفع تحریمهای پتروشیمی از ابتدای مذاکرات هدف ما بود
ظریف ایران در آستانه دوران پساتحریم است توجه به رفع تحریمهای پتروشیمی از ابتدای مذاکرات هدف ما بود وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی از جمله صنایعی بود که مستقیما هدف تحریمها قرار گرفت گفت به همین دلیل از جمله محورهای عمده مذاکرات هستهای توجه به رفع تحریم و بوقف یکی از تاثیرگذارترین عوامل در حل مشکلات اقتصادی است
نماینده ولی فقیه در کردستان وقف یکی از تاثیرگذارترین عوامل در حل مشکلات اقتصادی است شناسهٔ خبر 2994575 - سهشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۹ استانها > کردستان سنندج- نماینده ولی فقیه درکردستان عنوان کرد وقف یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل در حل مشکلات اقتصادی در جوامع اسلامی متاثیر منفی سیر نزولی قیمت نفت بر اقتصاد ایران
برای دولت سخت است که بودجه خود را انقباضی و حتی ریاضتی ببندد شاید به همین دلیل است که بودجه سال 95 کل کشور هنوز در راهروهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از این اتاق به آن اتاق ارجاع داده می شود چون سقوط قیمت نفت همه را غافل گیر کرده است به گزارش تحلیل ایران در حالی که تصمیایران در آستانه دوران پساتحریم است
وزیر امور خارجه گفت جمهوری اسلامی ایران امروز با طی مراحل قانونی برجام در آستانه ورود به بازه زمانی اجرا و به عبارتی دیگر در آستانه دوران پساتحریم قرار گرفته است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا محمدجواد ظریف روز یکشنبه در سخنانی در دوازدهمین همایش بین المللی صن-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها