تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853257864




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مردم پیشگیری را جدی بگیرند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مردم پیشگیری را جدی بگیرند
فصول سرد امسال با يكي از تلخ‌ترين وقايع، يعني شيوع بيماري آنفلوآنزاي نوع Aهمراه بود كه متأسفانه منجر به ابتلاي بسياري از مردم و فوت چند ده هموطن شد.
نویسنده : علی خدایی بیجاری 


فصول سرد امسال با يكي از تلخ‌ترين وقايع،  يعني شيوع بيماري آنفلوآنزاي نوع Aهمراه بود كه متأسفانه منجر به ابتلاي بسياري از مردم و فوت چند ده هموطن شد. اين در حالي است كه مسئولان وزارت بهداشت از كنترل بيماري خبر مي‌دهند و مردم از انتشار مهار‌گسيخته آن. در هر صورت اقدامي كه در اين بازه زماني بايد صورت بگيرد،  توصيه‌هايي در راستاي پيشگيري و حتي درمان از طريق طب سنتي و اسلامي است.
محمد‌مهدي گويا،  رئيس اداره بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در آخرين اظهار‌نظر خود در روز 18 آذر با اشاره به اينكه آنفلوآنزا در دو استان سيستان و بلوچستان و كرمان بيشتر شايع است،  عنوان كرد: ۲۸ نفر در استان كرمان و پنج مورد در استان سيستان و بلوچستان در اثر اين ويروس فوت كرده‌اند. وزير بهداشت نيز چندي پيش از كنترل ويروس آنفلوآنزا خبر داد و مردم را به خويشتنداري توصيه كرد.
اين تواصي در حالي است كه روز گذشته جمعي از شهروندان شهر كنگاور در تماس با سرويس روزنامه جوان مدعي شدند كه در يكي دو روز گذشته بيماري آنفلوآنزاي خوكي سه تن از همشهريان‌شان را به كام مرگ فرو برده است،  ضمن آنكه نهاد‌هاي مسئول و متولي در اين شهر،  نه تنها آماري از بيماران مبتلا به اين ويروس ندارند،  بلكه نسبت به مقابله و پيشگيري از اين بيماري خطرناك هم اهمال مي‌ورزند.
مسعود رحمتي، شهروند كنگاوري در اين رابطه عنوان مي‌كند كه حتي در آموزش و پرورش نيز هيچ توصيه و دستور‌العملي براي مقابله با اين بيماري به دانش‌آموزان ارائه نشده است و مردم در حالت استيصال در اين شهر و حتي ساير شهرهاي استان كرمانشاه به سر مي‌برند.
با اين اوصاف اميد داريم كه وزارت بهداشت همچون گذشته،  در گذر از اين بحران نيز خوش بدرخشد و به داد مردم اين سامان برسد اما از آنجايي كه درمان در وهله اول با شناسايي دقيق عامل بيماري ميسر و ممكن است و پيشگيري مقدم بر درمان است،  در ادامه به حد وسع،  به اين موارد پرداخته خواهد شد.
  
چرا آنفلوآنزاي خوكي آنقدر مقاوم است‌؟
در مورد اين بيماري مطالب بسياري در رسانه‌ها منتشر شده است اما به زبان ساده‌تر بايد گفت كه ويروس آنفلوآنزاي خوكي شامل ژن‌هاي ويروس آنفلوآنزاي خوك، ويروس آنفلوآنزاي پرنده و ويروس آنفلوآنزاي انسان مي‌باشد. همين اشتراك ويروس اين بيماري درمان آن را مشكل و حتي غيرممكن ساخته است.
 
چگونه از وجود اين بيماري اطمينان حاصل كنيم؟
مهم‌ترين علائم بيماري آنفلوآنزاي نوع A  بدن درد،  تب،  گلو درد،  سرفه،  خستگي و لرز،  گاه به همراه اسهال و تهوع شناسايي شده است. ضمن آنكه اين علائم در آنفلوآنزاي انساني و حيواني مشترك است و تشخيص قطعي آنفلوآنزاي نوعA از طريق آزمايش‌هاي پزشكي ممكن و ميسر مي‌شود.
محمد‌مهدي گويا با بيان اينكه امكان تشخيص اين بيماري در تمام مراكز درماني كشور وجود دارد،  از يك آزمايشگاه مرجع در كشور مي‌گويد كه بايد همه ويروس‌ها مورد تأييد آن قرار گيرند. همچنين ۱۳ آزمايشگاه قطب در شهرهايي مانند آذربايجان غربي،  كرمان،  كرمانشاه،  مازندران و غيره وجود دارد،  اگر فردي به بيمارستان مراجعه كند،  پرسنل بيمارستان وظيفه دارند از او نمونه‌گيري كنند و آن را به يكي از آزمايشگاه‌هاي قطب ارسال كنند. اين آزمايشگاه‌ها بايد كمتر از ۲۴ ساعت ويروس را شناسايي و نتيجه را اعلام كنند.
اين مقام مسئول در پايان همه مردم را به رعايت نكات بهداشتي و امر پيشگيري توصيه كرده است.
 
پيشگيري اولين توصيه جامعه پزشكي
حال اين سؤال مطرح است كه براي پيشگيري بايد چه كرد؟ تا حد ممكن در ايام شيوع از تردد و حضور در اماكن عمومي خود داري نماييد، چون مهم‌ترين راه انتقال اين بيماري، انتقال از راه دستگاه تنفسي است. اگر مجبوريد در اماكن عمومي حضور يابيد بدون هيچ‌گونه ترديدي حتماً از ماسك‌هاي طبي استاندارد و فيلتر‌دار استفاده نماييد. در زمان فراگير شدن اين بيماري از مصافحه (دست دادن و رو بوسي)با افراد جداً اجتناب كنيد. چه بسا فرد مبتلا به بيماري آنفلوآنزا  باشد اما هنوز علائم آن غلبه پيدا نكرده باشد.
بسته به شرايط ، محيط زندگي را با دود كردن اسفند ،  گلپر،  كندر دو تا چهار بار در روز ضدعفوني كنيد و اقامت در حمام (حتي با آب گرم) را به حداقل برسانيد.
اقامت و ماندن در هواي سرد بيرون به حداقل برسد. بهتر است قبل از بيرون رفتن و در مجاورت هواي سرد قرار گرفتن، اعضاي بدن مانند ساق پا،  كتف‌ها و پيشاني را با روغن كنجد يا زيتون چرب كنيد چون سرما موجب تضعيف سيستم ايمني و در نتيجه بالا رفتن احتمال ابتلا به بيماري مذكور مي‌شود.
در اين ايام، روزانه از شلغم آب پز شده و آش‌هايي كه مواد متشكله آنها داراي طبع گرم باشد مانند گندم، نخود ، لپه، به همراه سبزيجات گرم مثل شويد، جعفري، تره و بالاخص سير و پياز يا پيازچه به مقدار زياد،  خورشت كرفس، فسنجان و  آبگوشت به عنوان يك وعده غذايي در روز استفاده شود. ضمن آنكه از عسل، ارده و شيره خرما و استفاده شود.
در مقابل از مصرف لبنيات، سركه، هندوانه، گوجه، خيار، چاي و بالاخص فست فودها، نوشابه‌هاي گاز‌دار و خوراكي‌هاي صنعتي كه سيستم ايمني بدن را به شدت تضعيف مي‌كند، پرهيز شود.
ضمن آنكه براي تقويت سيستم ايمني بدن، صبح و شب از دم كرده پونه استفاده كنيد.
بايد توجه داشت كه تمام پرهيزاتي كه در بحث پيشگيري اشاره شد در بخش درمان نيز بايد اعمال شود و از مصرف غذاهاي چرب مانند سرخ كردني‌ها،  كله پاچه،  گوشت گاو و ميوه‌هايي چون موز و خيار اجتناب كرد.


منبع : روزنامه جوان









تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن