واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر آموزش و پرورش بیرجند خبر داد
افزایش ترک تحصیل در شهرکهای اقماری بیرجند/ نبود تجهیزات بر مشکلات آموزشی این شهرکها افزوده است
مدیر آموزش و پرورش بیرجند گفت: تنها ساختوساز فضاهای آموزشی مشکلات آموزشی در شهرکهای اقماری بیرجند را مرتفع نمیکند بلکه مدارس در این مناطق نیازمند یک سری از تجهیزات است که باید با کمک دستگاههای اجرایی و خیران برآورده شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، سید حسین سجادینژاد بعد از ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش این شهرستان اظهار داشت: مفاخر علمی، ادبی و فرهنگی این استان به عنوان ثروتهای عظیم این منطقه محسوب میشوند. وی با بیان اینکه اوایل دیماه خراسان جنوبی میزبان نخستین همایش ملی آموزش ابتدایی و تجلیل از پدر تعلیم و تربیت دکتر شکوهی است، تصریح کرد: این همایش چهارم و پنجم دیماه سال جاری در راستای شناخت مفاخر فرهنگی، تحولات فرهنگی و کیفیتبخشی آموزشی با الگوگیری از مفاخر فرهنگی و علمی استان و شناخت بهتر استعدادهای نهفته در استان به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی برگزار میشود. مدیر آموزش و پرورش بیرجند با اشاره به اینکه در کنکور سراسری سال 94 در سطح شهرستان بیشاز 120 نفر از دانشآموزان موفق به کسب رتبههای یک، دو و سه رقمی شدند، یادآور شد: این آمار نشان از استمرار فرآیند باکیفیت آموزشی برای دانشآموزان توسط فرهنگیان این منطقه است. سجادینژاد یکی از دستورهای کار این جلسه را تعیین نرخ واحدهای درسی در مدارس بزرگسالان دانست و افزود: عدهای از دانشآموزان پایه متوسطه دوم به سبب داشتن معذوریتهای ویژه نمیتوانند در مدارس رسمی حضور یابند بنابراین در مدارس بزرگسالان مجبور به ادامه تحصیل هستند و هر ساله هزینهای برای ثبتنام دانشآموزان در این مدارس در نظر گرفته میشود. وی بیان داشت: نرخ تحصیل در مدارس بزرگسالان در سال گذشته به ازی هر واحد درسی مبلغ 5 هزار تومان بوده که امسال پیشنهاد شده این مبلغ به میزان 7 یا 8 هزار تومان افزایش یابد. وی ادامه داد: اگر مبلغ 8 هزار تومان در شورای آموزش و پرورش استان مصوب شود مدیران آموزشگاههای شبانهروزی برحسب شناخت خود میتوانند به مراجعهکنندگان واجد شرایط تخفیف دهند.
مدیر آموزش و پرورش بیرجند افزود: در سالهای اخیر بدون مشارکت بین بخشی و مردمی امکان اداره آموزش و پرورش میسر نبوده است. سجادینژاد دومین دستور کار این جلسه را بررسی مشکلات آموزشی شهرک اقماری چهکند دانست و یادآور شد: شهرکهای اقماری مرکز استان به سبب مهاجرتهای چند سال اخیر از روستاها به شهرها به ویژه مرکز استان به دلیل خشکسالی، توسعه شهری و ضرورت وجود جمعیت در شرق کشور پذیرای جمعیت زیادی بوده است. وی با اشاره به مشکلات آموزشی شامل کمبود فضای آموزشی و تجهیزات در مدارس شهرکهای اقماری بیرجند گفت: باید زمینه مشارکت مردم برای تربیت ارزشمندترین سرمایههای جامعه به طور وسیع فراهم شود. مدیر آموزش و پرورش بیرجند ادامه داد: دولت و خیران در ایجاد و توسعه فضاهای آموزشی تلاش دارند که گسترش فضاهای آموزشی در شهرکهای اقماری بیرجند گواه بر این موضوع است. سجادینژاد با بیان اینکه تنها ساختو ساز فضاهای آموزشی مشکلات آموزشی در شهرکهای اقماری را برطرف نمیکند، اضافه کرد: مدارس موجود در شهرکهای اقماری نیازمند یک سری از تجهیزات است که باید با کمک دستگاههای اجرایی و خیران برآورده شود. وی با اشاره به اینکه باید نگاه خود را به سمتی ببریم که شهرکهای اقماری در آینده شاهد افزایش جمعیت خواهند بود بنابراین با برنامههای بلندمدت به گونهای برنامهریزی شود که در بخش آموزشی در این مناطق دچار مشکل نشویم، یادآور شد: برخورداری از خدمات اینترنت در شهرک اقماری امیرآباد و چهکند از جمله مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم که در این راستا از مخابرات برای همکاری با آموزش و پرورش تقاضا کمک داریم. مدیر آموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه دوره پیش دبستانی در آموزش و پرورش به عنوان مقطع ویژه دیده میشود، افزود: هر چند این دوره هنوز الزامی نشده ولی توجه به مراکز پیش دبستانی امری ضروری به نظر می رسد. سجادینژاد با اشاره به اینکه تاکنون در حوزه پیش دبستانی در بیرجند فعالیتهای خوبی با همکاری آموزش و پرورش و بهزیستی صورت گرفته است، افزود: خراسان جنوبی از حیث جذب نوآموزان در مراکز پیش دبستانی در سطح کشور رتبه بالایی دارد و این نشان از توجه خانوادهها در استان به امور آموزشی و فرهنگی است. وی ادامه داد: پیشنهاد میشود فعالیتها به طور مشخص در حوزه پیش دبستانی اول و دوم در بیرجند با مشارکت بهزیستی و فرمانداری در قالب یک کارگروه، واحدهای کار را برای نوآموزان مستندسازی شود تا آنچه مورد نیاز کودکان است تدریس و تعلیم داده شود تا نوآموزان از یک اصالت و کلیت مشترکی برخوردار شوند. مدیر آموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه خراسان جنوبی به عنوان استان پایلوت برای طرح انسداد مبادی بیسوادی انتخاب شده است، یادآور شد: بنابراین توجه به جلوگیری از بیسوادی در این استان به عنوان یک اولویت در کار آموزش و پرورش تعریف شده ولی با اظهار تاسف با توجه به عدم توانایی در کنترل ترک تحصیل کودکان به ویژه در شهرکهای اقماری شاهد این موضوع در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم هستیم. سجادینژاد ادامه داد: نقش رسانهها در راستای تبیین این فرهنگ که ترک تحصیل کودکان در گرایش به سمت آسیبهای اجتماعی در آینده وجود دارد بسیار اهمیت داشته و ما آمادگی داریم با حمایت اداره کل آموزش و پرورش استان از محل اعتبارات استانی و شهرستانی زمینه جبران کمبود تحصیلی کودکانی که از تحصیل در دوماهه گذشته بازماندهاند را فراهم کنیم. انتهای پیام/69027/ن40 با کلیک اینجا هماکنون عضو شبکه «فارس خراسان جنوبی» در تلگرام شوید.
http://fna.ir/SXDEUE
94/09/22 - 17:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]