واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان:
78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد
دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: برای جبران کمبود ویتامین D3 باید حداقل هفتهای 3 بار ماهی مصرف کرد و همچنین روغنزیتون و کنجد نیز باید به میزان قابلتوجهی در رژیم غذایی گنجانده شود.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ دبیر اجرایی یازدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: بیماری کاوازاکی از دیگر بیماریهای دوران کودکی است که در کودکان زیر پنج سال بروز میکند؛ این بیماری دیواره شریانها را دچار ورم و التهاب و عروق قلب را درگیر میکند. شیاری شایعترین علامت ابتلا به این بیماری را بروز تب به مدت بیش از پنج روز عنوان کرد و افزود: برای تشخیص این بیماری باید کودکان به موقع تحت معاینه پزشکان معالج قرار گیرند.
وی با بیان اینکه این بیماری در آسیا شیوع زیادی دارد، افزود: در صورتی که کاوازاکی تشخیص داده نشود، 25 درصد افراد را در بزرگسالی به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا میکند. وی در ادامه گفت: تحقیقات نشان میدهد که 78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 بهصورت خفیف، متوسط یا شدید رنج میبرند و این کمبود در دختران بیش از پسران است دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان اظهار کرد: نقش ویتامین D3 در استخوانسازی و کمبود آن در بروز مشکلات عضلانی و اسکلتی تأییدشده است.
وی با بیان اینکه کمبود این ویتامین میتواند به علت وجود ناتوانی ژنتیکی در جذب ویتامین D3 و تغذیه نامناسب باشد، ادامه داد: کمبود ویتامین D3 معضلی جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نیست همچنین علاوه بر زنان در مردان نیز کمبود این ویتامین دیده میشود. شیاری با بیان اینکه تغذیه مناسب میتواند نقش بسیار مهمی در جبران این ویتامین داشته باشد، افزود: ویتامین D3 بهصورت معمول در سفره ما ایرانیان مصرف نمیشود بنابراین برای جبران این کمبود باید حداقل هفتهای 3 بار ماهی بهویژه ماهی سالمون، تن و کپور مصرف و همچنین روغنزیتون و کنجد به میزان قابلتوجهی در رژیم غذایی گنجانده شود. وی اظهار کرد: در ایران با توجه به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی موجود، مصرف روزانه هزار واحد ویتامین D3 موردنیاز است که این میزان دریافت نمیشود اما در کشورهای سردسیر مانند دانمارک مصرف این ویتامین در رژیم غذایی مردم لحاظ شده است. فوق تخصص روماتولوژی کودکان با اشاره به اینکه آسم از شایعترین بیماری کودکان به شمار میرود، گفت: آلودگیهای محیطزیست، تغییرات جوی و زندگی شهرنشینی میزان ابتلا به بیماری آسم را در کودکان نسبت به گذشته بیشتر کرده است. شیاری اضافه کرد: سرفههای مکرر، تنگی نفس و کاهش نفس در هنگام فعالیت فیزیکی از نشانههای این بیماری است که خانوادهها نباید از آن غفلت کنند؛ بیماری آسم با بروز هر بار سرماخوردگی، ریه را تحریک میکند و موجب بروز علائم شدیدی میشود. به گفته وی، بیشتر موارد ابتلا به بیماری آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد و بیماری آسم 12 درصد کودکان پس از هشتسالگی، ماندگار میشود. دبیر اجرایی یازدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان اظهار کرد: از دیگر بیماریهای شایع در کودکان بیماری روماتیسم است که تبهای طولانی، قرمزی زبان، التهاب چشم، آفتهای مکرر دهانی و اسهالهای دورهای، بثورات جلدی، عفونت دستگاه عضلانی، التهاب مفاصل از علائم این بیماری به شمار میروند. شیاری یادآور شد: تب علت عفونی دارد اما تبهای دورهای که مکرر کودکان به آن مبتلا میشوند، اگر همراه با بثورات جلدی باشد، میتواند احتمال ابتلا به بیماری روماتیسم را قویتر کند. دبیر اجرایی یازدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: نشانههای روماتیسم در سنین زیر پنج سال بروز میکند بنابراین با آگاهی والدین در خصوص این بیماری و ارجاع به پزشک معالج، میتوان بسیاری از بیماریهای روماتیسمی را در دوران کودکی درمان کرد. انتهای پیام/
http://fna.ir/BBE1YX
94/09/19 - 12:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]