تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816257448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی آماتورها می‌خواهند حرفه‌ای باشند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وقتی آماتورها می‌خواهند حرفه‌ای باشند




برنامه نود معتبرترین تریبون فوتبال است. هر کسی مقابل دوربین این برنامه قرار می‌گیرد، روی خط می‌آید یا مهم‌تر از آن به استودیوی نود دعوت می‌شود، فرصت را غنیمت می‌داند تا خواسته‌هایش را از این تریبون پربیننده اعلام کند.





ایران ورزشی: برنامه نود معتبرترین تریبون فوتبال است. هر کسی مقابل دوربین این برنامه قرار می‌گیرد، روی خط می‌آید یا مهم‌تر از آن به استودیوی نود دعوت می‌شود، فرصت را غنیمت می‌داند تا خواسته‌هایش را از این تریبون پربیننده اعلام کند. با تعطیلی لیگ‌ برتر و خالی ماندن کنداکتور برنامه، موقعیتی فراهم شد تا دو بازیکن تیم ملی ناشنوایان به استودیو بیایند. اعضای تیمی که به تازگی قهرمان جهان شده، خودشان را با بازیکنان تیم‌ملی فوتسال می‌سنجیدند و خواهان پاداش‌های مالی بودند. در شایستگی اعضای این تیم شکی نیست و قهرمانی جهان در هر رده‌ و تورنمنتی نمی‌تواند اتفاق کوچکی باشد. این تنها مثالی است برای پرداختن به رویه‌ای که در ورزش ایران باب شده و هر موفقیت برون‌مرزی باید ما‌به‌ازایی ریالی داشته باشد و معمولا این پاداش با رقم‌های دریافتی بازیکنان فوتبال مقایسه می‌شود. ولی ریشه این تفکر کجا است و چقدر با آنچه در ورزش مرسوم است، مطابقت دارد؟

در سال‌هایی که قراردادهای فوتبال تصاعدی بالا رفت، بازیکنان و مربیان این رشته ناگهان از طبقه متوسط و عادی جامعه جهشی به طبقه مرفه و ثروتمند داشتند. انتشار عکس خانه و ماشین‌های لوکس این بازیکنان برای مردم غیرمنتظره بود (هنوز هم هست) و فوتبال از سرگرمی موردعلاقه عوام به میانبری برای رفاه و زندگی تامین‌شده تبدیل شد. اگر تا دهه 60 والدین علاقه زیادی به فوتبال بازی کردن پسر‌شان نداشتند، حالا این ورزش را نزدیکترین راه برای ثروتمند شدن فرزندشان می‌دانند. ورود سرمایه به فوتبال ماهیت آن را کاملا تغییر داد، ولی تحول به‌قدری شدید بود که ورزش‌های دیگر هم از آن تاثیر گرفتند.

مشکل از همین لحظه شروع شد؛ مقایسه فوتبال با سایر ورزش‌ها. چرا باید دستمزد یا پاداش ورزشکار دو رشته مختلف یکی باشد؟ چه عواملی دستمزد یا مبلغ قرارداد را تعیین می‌کند؟ فهرست ثروتمندترین ورزشکاران جهان در قرق چند رشته خاص است؛ فوتبال، تنیس، بوکس، بسکتبال و گلف. ورزشکاران سایر رشته‌ها جایی در میان آنها ندارند؛ چه یوسین بولت، سریعترین مرد جهان و چه مایکل فلپس که با 18 مدال طلا پرافتخارترین ورزشکار تاریخ المپیک است. دستمزد ورزشکاران بر اساس فاکتورهایی است که عوامل تجاری و بحث عرضه و تقاضا مهم‌ترین آنها است. فلوید می‌‌ودر و مانی پاکیائو برای مسابقه بوکسی که به مسابقه قرن مشهور شد، بیش از 100 میلیون دلار دستمزد داشتند چرا که درآمدهای تلویزیونی، بلیت‌فروشی و جانبی این رویداد بیش از 300 میلیون دلار بود. ستارگان لیگ‌برتر انگلیس که نقش‌آفرینان گرانترین نمایش باشگاهی فوتبال جهان هستند، بر اساس همین درآمدهای تلویزیونی بیش از 150 هزار پوند در هفته دستمزد دارند. این ستارگان با درآمدهای نجومی‌شان در ردیف ورزشکاران حرفه‌ای قرار می‌گیرند، در حالی که سایر ورزش‌ها از نظر درآمد با این چند رشته خاص قابل مقایسه نیستند.

سایر رشته‌های ورزشی را باید در ردیف ورزش‌های آماتور قرار داد. البته قهرمانان این رشته‌ها دستمزد نسبتا خوبی دارند و برای موفقیت‌ها و مدال‌های‌شان پاداش‌هایی هم می‌گیرند ولی این ارقام در حدی نیست که زندگی آنها را برای همیشه تامین کند تا در پایان دوران ورزشی‌شان مجبور نباشند کار کنند. دو مدال‌آور المپیکی فرانسه که چند ماه پیش در سانحه تصادف هلی‌کوپتر از دنیا رفتند، تنها با انگیزه‌های مالی حاضر شده بودند در این برنامه تلویزیونی شرکت کنند. کامیل موفا، برنده مدال طلا، نقره و برنز شنا در المپیک لندن و آلکسیس واستین، برنده برنز بوکس آماتور در المپیک پکن با وجود این موفقیت‌ها درآمدشان با بنزما یا واران، ستارگان تیم ملی فوتبال این کشور قابل مقایسه نبود. توجه کنید این مثال مربوط به کشوری است که در فهرست مدال‌های المپیک همیشه تک‌رقمی است و بودجه کلانی برای تمام ورزش‌هایش دارد. 

ورزش ایران اما در سال‌های اخیر مسیر متفاوتی در پیش گرفته و بر خلاف روندی که در دهه 60 وجود داشت، تمام رشته‌ها رویکردی حرفه‌ای پیدا کرده‌اند. ورزش برای ورزش که شعار آماتوریسم است فراموش شده و حالا هر موفقیت قاره‌ای یا جهانی معادلی ریالی دارد. دلیل اصلی این شرایط جدید، نتیجه‌گرایی حاکم در ورزش است و ملاک موفقیت و ماندگاری مدیریت‌ها، به‌ جای پروژه‌های بلندمدت و زیربنایی در موفقیت ورزشکاران خلاصه شده است. پس رقم پاداش‌ها روز به روز بالاتر می‌رود و ورزشکاران آماتور هم به ورزش به چشم یک منبع درآمد نگاه می‌کنند.






تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن