واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توليد سالانه ۲۰۰ هزار بلدرچين و ۴۰۰ شترمرغ و راهاندازي ۷۰ كارگاه توليدي
حميد زارع از موفقترين پرورشدهندگان طيور در استان فارس است كه علاوه بر توليد انبوه بلدرچين، در راهاندازي ۷۰ واحد توليد آن در اين استان نقش مهمي ايفا كرده است.
حميد زارع از موفقترين پرورشدهندگان طيور در استان فارس است كه علاوه بر توليد انبوه بلدرچين، در راهاندازي ۷۰ واحد توليد آن در اين استان نقش مهمي ايفا كرده است.
طلايه داران اقتصاد مقاومتي عنوان همايشي است كه بسيج سازندگي هر سال در هفته بسيج برگزار ميكند و در آن از برگزيدگان عرصه توليد و اقتصاد مقاومتي تقدير به عمل ميآورد. از زمان تأكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي بر مسئله اقتصاد مقاومتي، بسيج سازندگي با مشاوره و پرداخت وام از طرحهاي توليدي مرتبط با امنيت غذايي نظير پرورش شيلات، طيور، زنبور عسل، ورمي كمپوست، كشت زعفران، صنايع تبديلي، دام سبك و سنگين، صنايع دستي حمايت ميكند. در سومين دوره همايش طلايهداران اقتصاد مقاومتي، حميد زارع به عنوان چهره برتر انتخاب شد و مورد تقدير قرار گرفت. او يكي از موفقترين پرورشدهندگان طيور در استان فارس است كه علاوه بر توليد انبوه بلدرچين، در راه اندازي 70 واحد توليد بلدرچين در استان فارس نقش مهمي ايفا كرده است. خبرنگار ما در زمينه فعاليتهاي اقتصاد مقاومتي با آقاي حميد زارع گفت و گويي انجام داده است.
از نجاري و جوشكاري تا پرورش شترمرغ
برگزيده سومين همايش طلايه داران اقتصاد مقاومتي درباره نحوه ورودش به عرصه پرورش طيور، ميگويد: «شغل اصلي من جوشكاري و نجاري بود اما به مرور به دليل اشباع شدن اين عرصه، درآمدم رو به كاهش گذاشت. اين روند ادامه داشت تا اينكه يقين كردم بايد براي موفقيت و كسب درآمد بيشتر علاوه بر جوشكاري و نجاري، شغل ديگري هم داشته باشم. از گذشته علاقهمند به كار پرورش طيور بودم و با مطالعاتي كه انجام دادم متوجه شدم پرورش شترمرغ از مزيتهاي اقتصادي مناسبي برخوردار است.»
حميد زارع ميافزايد: «در كنار شغل سابقم كار پرورش شترمرغ را آغاز كردم. شترمرغ در ميان طيور بيشترين مقاومت را در برابر بيماري و شرايط محيطي دارد. هزينه نگهداري آن نسبت به ساير طيور بسيار پايينتر است و تقريباً بينياز از داروست، هيچ نيازي به سرمايش و گرمايش ندارد و با هر دمايي خودش را وفق ميدهد، چه در تابستان داغ چه در برف و باران هيچ نيازي به سالن ندارد و در فضاي باز نگهداري ميشود.»
كسب 300 ميليون تومان سود
او در حال حاضر هر هشت ماه يك بار 400 شترمرغ پرورش ميدهد و هر كدام را به قيمت تقريباً يك ميليون و 400 هزار تومان ميفروشد كه نيمي از اين رقم برايش سود خالص محسوب ميشود. در واقع آقاي زارع از پرورش شترمرغ سالانه نزديك به 300 ميليون تومان سود به دست ميآورد.
اما فعاليت چهره برگزيده سومين همايش طلايه داران اقتصاد مقاومتي به پرورش شترمرغ خلاصه نميشود. حميد زارع در باره ديگر عرصههاي فعاليت توليدياش ميگويد: «از آنجا كه بازدهي شترمرغ پس از طي يك دوره هشت ماهه تحقق مييابد و در ميان دورهها فاصله قابل توجهي وجود دارد، تصميم گرفتم در كنار آن به پرورش طيوري بپردازم كه زودبازده هستند و در كوتاه مدت درآمدزايي ميكنند؛ مثل بلدرچين. بلدرچين نيز از جمله مقاومترين طيور در برابر بيماري هاست و هيچ نيازي به واكسن ندارد.»
توليد ماهانه 16هزار بلدرچين
اين فعال اقتصاد مقاومتي در حال حاضر ماهانه 16 هزار جوجه بلدرچين توليد ميكند. پس از ورود به عرصه پرورش بلدرچين مشغله و نيز درآمد حميد زارع به قدري زياد شده كه كار نجاري و جوشكاري را به طور كامل كنار گذاشته است. در زير مجموعه كارگاه توليدي او 70 كارگاه پرورش بلدرچين متشكل از توليدكنندگان مورد حمايت بسيج سازندگي مشغول به فعاليت هستند. او در اين باره ميگويد: «هر كس در منطقه ما بخواهد وارد عرصه پرورش بلدرچين، مرغ محلي و طيور شود، با همكاري بسيج سازندگي هر آنچه را از دانش و تجربه نياز دارد به او ميآموزيم و جوجه طيور را در اختيارش قرار ميدهيم. با اين روش 70 كارگاه توليدي و دهها شغل جديد ايجاد شده است.
بازار طيوري مانند شترمرغ و بلدرچين رو به توسعه است و ظرفيت زيادي براي اشتغالزايي دارد. كارگاههاي زير مجموعه اگر بتوانند با قيمت بهتري محصولاتشان را بفروشند كه چه بهتر، در غير اين صورت به صورت تضميني توليداتشان را ميخريم.»
فكر ميكردم اقتصاد مقاومتي در حد شعار باقي ميماند
حميد زارع براي فروش محصولاتش برند «برسيا» را به ثبت رسانده و پس از كشتار شترمرغها و بلدرچينها آنها را به صورت بستهبنديشده به بازار عرضه ميكند. او درباره اقتصاد مقاومتي ميگويد: «زماني كه اين مسئله مطرح شد، فكر ميكردم در حد شعار باقي ميماند اما اشتباه ميكردم. لااقل در سطح واحدهاي توليدي خرد، كوچك و زودبازده كارهاي زيادي دارد صورت ميگيرد. سهم من در كمك به اقتصاد مقاومتي كه مورد تأكيد رهبر عزيزمان قرار دارد، انتقال دانش و تجربه به همه كساني است كه شجاعت ورود به عرصه توليد را دارند اما نميدانند از كجا شروع كنند. او خاطرنشان ميكند: در جامعه ما افراد زيادي هستند كه فاقد شغل هستند يا در انتظار استخدام دولتي نشستهاند، غالب آنها ميگويند نميشود كار توليدي كرد، من هميشه وقتي اين جمله را ميشنوم به آنها ميگويم نبايد بگوييد نميشود توليد كرد، اول بگوييد نميتوانم توليد كنم و بعد تلاش كنيد با به جان خريدن زحمات و مشكلات اين ناتواني را به توانستن تبديل و به موفقيت دست پيدا كنيد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]