تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853509231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معرفی الگوهای عکلی اقتصاد مقاومتی/19 از پرورش ماهی در حوضچه خانگی تا تولید سالانه 700 هزار قطعه ماهی کپور


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معرفی الگوهای عکلی اقتصاد مقاومتی/19
از پرورش ماهی در حوضچه خانگی تا تولید سالانه 700 هزار قطعه ماهی کپور
یک فارغ التحصیل شیلات به جای پشت میز نشینی یا اشتغال در کار غیر مرتبط در تولید ماهی کار خود را با 120 هزار تومان سرمایه در یک حوضچه خانگی آغاز کرد و حالا با 14 استخر، سالانه 700 هزار قطعه ماهی کپور پرورش می دهد.

خبرگزاری فارس: از پرورش ماهی در حوضچه خانگی تا تولید سالانه 700 هزار قطعه ماهی کپور



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان بسیج سازندگی، حدود 20 درصد از مجموع پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان از ماهی تأمین می شود و تقریبا یک سوم مردم جهان بیشترین پروتئین مصرفی خود را از ماهی بدست می آورند. ماهی های گرم آبی یکی از مهمترین منابع تأمین پروتئین است. سالانه حدود 140 هزار تن ماهی گرمابی در ایران تولید می‌شود. سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 8 کیلوگرم است که یک سوم متوسط سرانه جهانی آن است.
ماهی کپور به دلیل ارزش غذایی بالا و نیز برخورداری از بازار صادراتی مناسب از جمله عرصه هایی است که از منظر اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی موضوعیت دارد. در این زمینه با یکی از تولید کنندگان موفق ماهی کپور در کشور گفت و گو کردیم. محمد بهمن که فارغ التحصیل رشته شیلات است کار پرورش ماهی را از حیاط منزل پدری اش شروع کرد و حالا سالانه 700 هزار قطعه ماهی کپور پرورش می دهد.
تولید با سرمایه 120 هزار تومانی در حوضچه خانگی
او درباره نحوه ورودش به عرصه پرورش ماهی می گوید: "زمانی که در رشته شیلات تحصیل می کردم، متوجه شدم که این رشته دانشگاهی به شدت از فقدان واحدهای عملی و تجربی مفید و موثر رنج می برد. همان موقع فهمیدم اگر تجربه عملی کار تولید ماهی را نداشته باشم، به صرف داشتن مدرک کارشناسی آینده شغلی درخشانی در انتظارم نخواهد بود. در نتیجه تصمیم گرفتم همزمان با تحصیل هر طور شده کار پرورش ماهی را آغاز کنم."
محمد بهمن می افزاید: "از آنجایی که پولی برای خرید یا اجاره زمین و استخر ماهی نداشتم، در حیاط منزل با صرف هزینه 120 هزارتومانی یک حوضچه کوچک با ظرفیت 2 هزار قطعه ماهی احداث و کار پرورش ماهی را آغاز کردم. حدود یک سال مشغول همین کار بودم و تولیدات این حوضچه در حد خودش درآمد قابل توجهی نیز برایم در پی داشت اما مهمتر از آن اعتباری بود که در منطقه برایم ایجاد کرد."
اعتبار که آمد، سرمایه گذار هم پیدا شد
این فعال اقتصادی معتقد است که کسب اعتبار در درجه اول مهمتر از رسیدن به سود است. او در این باره اظهار می کند: "موفقیت من در پرورش ماهی به صورت خانگی توجه سرمایه گذاران و نهادهایی را که از تولید حمایت می کنند، جلب کرد و چند نفر برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند. علاوه بر آن بسیج سازندگی هم وقتی از موفقیت پرورش خانگی ماهی با خبر شد، 20 میلیون تومان وام به من اختصاص داد و توانستم اولین استخر ماهی را تاسیس کنم. به مرور کار توسعه پیدا کرد و سرمایه گذاری ها افزایش یافت به گونه ای که هم اکنون 14 کارگاه تولید ماهی در استان های تهران، قم، کرج و بابلسر داریم و برای حداقل 40 نفر اشتغالزایی صورت گرفته است."
تولید تجهیزات آبزی پروری
محمد بهمن استخرهای تولید ماهی را به همراه تعدادی از همکلاسی هایش اداره می کند. آن ها توانسته اند تمام دستگاه های لازم برای تولید صنعتی و مدرن ماهی گرمابی را خودشان تولید کنند و با اداره علمی استخرها ضمن حفظ کیفیت ماهی، نرخ رشد آن ها را افزایش داده اند.
او در این باره خاطرنشان می کند: "صد در صد تجهیزات آبزی پروری مورد نیازمان را خودمان تولید می کنیم و از این جهت در هزینه ها بسیار صرفه جویی می شود. ما از سامانه پرورش فوق متراکم استفاده می کنیم. در سامانه پرورش سنتی رشد ماهی ها از دمای محیط، نور خورشید و ... تبعیت می کند اما در روش مدرن تنظیم همه عوامل از جمله دمای محیط، میزان نور و کیفیت آب به طور کامل در اختیار اداره کنندگان استخر است و در نتیجه سرعت رشد ماهی ها به شدت افزایش می یابد."
تولید 700 هزار قطعه ماهی کپور
محمد بهمن می افزاید: "ما توانستیم دستگاه های حذف ذرات معلق، حذف مواد میکرونی و پروتئین ها، دستگاه هواده و دستگاه اکسیژن ساز را خودمان بسازیم. در طول روز اگر لازم باشد می توانیم ده ها بار آب را تصفیه کنیم. بر اساس نظر سازمان شیلات اگر تلفات استخرها بین 10 تا 15 درصد باشد، وضعیت استخر استاندارد است. اما تلفات استخرهای ما همواره کمتر از 5 درصد است که نتیجه بکارگیری اصول علمی در اداره استخر است."
این فعال اقتصادی درباره سودآوری پرورش ماهی کپور در کشور می گوید: "بازار ماهی در کشور وضعیت خوبی دارد و محصول روی دست تولید کننده نمی ماند. در حال حاضر 700 هزار قطعه ماهی کپور در اختیار دارم که در صورت فروش پیش بینی می کنم بین 350 تا 400 میلیون تومان سودآوری خالص داشته باشد."
بیشتر فارغ التحصیلا شیلات وارد عرصه تولید نمی شوند
محمد بهمن معتقد است که رشته دانشگاهی شیلات در کشور در حال حاضر برای تربیت پرورش دهندگان موفق با چالش مواجه است. او در این باره می گوید: "من در دانشگاه دریانوردی چابهار شیلات خواندم. وقتی ما وارد دانشگاه شدیم، 4 نسل قبل از ما در رشته شیلات از این دانشگاه فارغ التحصیل شده بودند. نتیجه یک تحقیق از فارغ التحصیلان رشه شیلات دانشگاه دریانوردی نشان داد که هیچ کدام از آن ها پس از اتمام تحصیلات وارد فعالیت تولید ماهی نشده بودند."
این کارشناس شیلات در عین حال برخوردار نبودن فارغ التحصیلان از پشت کار را عامل اصلی بلااستفاده ماندن دانش آن ها می داند و می گوید: "فارغ التحصیلان شیلات باید با صبر و پشتکار، خاک کار تولید را بخورند. بدون شک در آغاز کار با مشکلات زیادی روبرو هستند اما اگر تا رسیدن به یک موفقیت ابتدایی صبر پیشه کنند، می توانند برای خود اعتبار و آبرو و سپس سود و درآمد بیافرینند."
محمد بهمن درباره وضعیت سیاست های اقتصاد مقاومتی در عرصه شیلات خاطرنشان می کند: "از زمانی که رهبر انقلاب سیاست های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند زمان زیادی می گذرد اما در عرصه شیلات با هیچ تغییری در سیاست ها برای حمایت از تولید کنندگان مواجه نیستیم. این در حالی است که عرصه تولید ماهی با امنیت غذایی و سلامت مردم ارتباطی تنگاتنگ دارد." انتهای پیام/ب

http://fna.ir/MII8QH





94/09/15 - 11:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن