واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر علوم دوره اصلاحات:
تشکلهای دانشجویی فرمایشی نیست
وزیر علوم دوره اصلاحات گفت: تشکلهای دانشجویی نهادی مدنی است و فرمایشی نیست و به صورت خودجوش و بنا به احساس وظیفه تشکیل میشود و به جمع دانشگاهیان کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، مصطفی معین ظهر امروز در جمع دانشجویان این شهرستان، با بیان اتفاقات سال 84 اظهار کرد: در این سالها جنگ نرم روی داد و تخریب فرهنگ و اخلاق و ارزشهای دینی، برداشت از دین و خرافهگرایی، فروپاشی اقتصاد، تسری و گسترش فساد در همه ساختار کشور از جمله دستاوردهای این دوره است. وی تأکید کرد: تا قبل از دولت نهم آموزش عالی یکی از پاکترین محیطهای کشور بود و فساد اخلاقی و مالی و اقتصادی در آن رخنه نکرده بود ولی در این سالها آلودگی و فساد وارد این سیستم نیز شد. وزیر علوم دوره اصلاحات افزود: بورسیهها و رأی دادن دیوان محاسبات و ستارهدار شدن دانشجویان را تنها در دوره احمدینژاد شاهد هستیم. وی ادامه داد: رئیس ستاد انتخاباتی احمدینژاد گفته است طی دوره او 30 هزار هیئت علمی جذب دانشگاههای کشور شدهاند و سؤال اینجاست که این افراد با چه مکانیسمی و از چه طریق و از کجا وارد شدند و چه ارزیابی علمی، اخلاقی و اجتماعی روی این افراد انجام شده است. معین با تأکید بر اینکه دانشگاه موجودی زنده و پویا است، بیان کرد: چگونه تشکل دانشجویی را تعطیل کردند دانشگاه نهادی علمی در دنیا است و ساده نیست که با دستور و یا فرمایش از فعالیت انجمن آن جلوگیری کنند و یا تشکل دانشجویی را تعطیل و یا با رکود مواجه کنند. به گفته وی کسانی که در انجمن اسلامی هستند انگیزه و آرمانی و اعتقادی قویتر به لحاظ اجتماعی دارند که این افکار را در اختیار همفکران خود قرار میدهند، تشکلهای دانشجویی نهادی مدنی است و فرمایشی نیست و به صورت خودجوش و بنا به احساس وظیفه تشکیل میشود و به جمع دانشگاهیان کمک میکند. وزیر علوم دوره اصلاحات کمبود و فقدان نهادهای مدنی را یکی از مشکلات کشور دانست و خاطرنشان کرد: نهادهای مدنی که کانال نفوذ دشمن نیست، نهادهای مدنی بازوان نظام تلقی میشوند ، نقش دولتها سال به سال کمتر میشود مردم قیم نمیخواهند و میخواهند خودشان تصمیمگیری کنند، نهادهای مدنی در همه حوزهها مانند سیاست و اجتماع میتوانند به ایفای نقش بپردازند. معین با بیان اینکه مسائل اجتماعی فقط سیاست نیست و فقط 10 درصد از احزاب کار سیاسی میکنند و مابقی مسائل معیشتی و اخلاقی و اشتغال و اجتماعی را حل و فصل میکنند، تصریح کرد: نهادهای مردمی و انجمنهای مردمی به صورت خودجوش فعالیت میکنند و درآمد ندارند و غیر دولتی هستند و دولتها باید از آنان پشتیبانی کنند. به گفته وی، دولتها به تنهایی نمیتوانند مشکلات جامعه را حل کنند و اخیرا هم مقام معظم رهبری جلسهای در خصوص آسیبهای تشکیل داده است، جامعه ما جامعهای اسلامی با یک تمدن کهن است که جمعیتی جوان دارد و جمعیت جوان باید شاد باشد نه جامعهای که فقر و تبعیض و کودکان کار و کودکان ایدز، زنان آزاری و مردآزادی داشته باشد این چنین جامعهای آسیب دیده است و دروغ و فریب و گزافهگرایی در این دولت نشأت گرفته است بنابراین در چنین شرایطی تشکیل انجمنهای دانشجویی بسیار ارزشمند است. وزیر علوم در دوره اصلاحات با اشاره به اینکه در دوره اصلاحات و در طی سال های 76 و 77 بیش از 2 هزار نهاد دانشجویی و کانون فرهنگی، امدادگری در دانشگاهها فعال بودند، عنوان کرد: چرا میخواهید دانشگاهها افسرده و سردرگریبان باشند، دانشگاه باید در خدمت جامعه باشد و نه برکنار از جامعه.
وی یادآور شد: در قرن 21 رسالت اصلی دانشگاه فقط پژوهش نیست بلکه رسالت دانشگاه رسالتی اجتماعی است که در راستای رفع معضلات اجتماعی باید گام بردارد در غیر این صورت دانشگاه نیست و نهادهای دانشگاهی باید خودشان را در خدمت به مردم ببینند که این ارتباط در دولت قطع شده و شما دانشجویان هستید که میتوانید آن را احیا کنید. انتهای پیام/ 2406/ل40/
http://fna.ir/PTYELC
94/09/16 - 17:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]