واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
رئیس مرکز مطالعات شهری: ازشهردار مجوز گرفته ایم باطرح ها مخالفت کنیم/ بررسی پروژه های شهری باما نیست جامعه > شهری - رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران که از زیرمجموعه های شهرداری محسوب می شود اعلام کرد از قالیباف برای مخالفت علمی با طرحهای شهرداری مجوز گرفته است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بابک نگاهداری، رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در نشست خبری امروز خود در پاسخ به خبرنگار ما در خصوص اینکه چرا مطالعات و پژوهشهای علمی در شهرداری تهران اجرایی نمی شود و فقط روی کاغذ می ماند، گفت: در دو سال اخیر بسته اقداماتی برای کاربست نتایج پژوهشهای شهری در شهرداری تهران تهیه کردیم. در این بسته عملیاتی، راه اندازی کارگروه مشورتی شورای شهر در مرکز مطالعات شکل گرفته. لذا اکنون هیچ طرح و لایحه ای نیست در شورای شهر مطرح شود و قبل از آن به مرکز مطالعات فرستاده نشود و نظرات علمی ما را جویا شده باشند. ما متناسب با هر موضوع قابل طرح در شورای شهر، از پژوهشهای انجام شده، استفاده می کنیم. تاکنون نیز در حدود ۵۰ طرح و لایحه طرح شده در شورای شهر نظر دادیم. این برنامه جا افتاده است و هیچ طرح و لایحه ای در شورای شهر نمی رود مگر اینکه ما از قبل نسبت به آن نظر بدهیم. مصوبات کمیته بررسی پژوهشها در شهرداری تبدیل به قانون می شود نگاهداری در ادامه گفت: با شهردار تهران مذاکره داشتیم تا کمیته کاربست نتایج پژوهشهای شهری راه اندازی شود که چند ماه است این کمیته شروع به کار کرده. در این کمیته، ما نتایج پژوهش شهری را ارائه می دهیم و همه روسای سازمانهای شهرداری و ذی نفعان مدیریت شهری حضور دارند. در این جلسات که با ریاست معاونت شهرداری تشکیل می شود، بحثها انجام شده و مصوبات به دفتر شهردار می رود تا با امضا شهردار، شکل قانونی پیدا کند.
او همچنین درباره خرید ایده های مردم درباره حل مشکلات شهر توضیح داد و گفت: اتاقهای پردازش ایده و ایده بازار در مرکز مطالعات شهری راه اندازی شده و ۲۰۰۰ ایده در سامانه مربوط به ایده بازار بارگزاری شده. از این تعداد، ۴۰ طرح انتخاب شده اند تا ایده های عملیاتی آنها استخراج شده و در سامانه پردازش ایده ثبت شود. این ایده ها خریداری می شود و برای عملیاتی کردن ایده ها در شهرداری تهران، پیگیری می شود. همچنین نخستین ایده بازار در هفته اول اسفندماه برگزار می شود.
تهیه پیوست اجتماعی پروژه های شهری در شرح وظایف ما نیست نگاهداری در پاسخ به سئوال دیگر خبرآنلاین در خصوص اینکه چرا مرکز مطالعات در تهیه پیوستهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پروژه های شهرداری کنار گذاشته شده، توضیح داد: تهیه پیوست های اجتماعی کاری است که شورای شهر و شهرداری به دفتر مطالعات اجتماعی شهرداری تهران محول کرده اند و تدوین پیوستهای در حوزه ماموریت ما نیست. ما در چهارچوب طرحها و لوایح شورای شهر مشغول فعالیت هستیم. درباره پروژه های عمرانی وقتی موضوعی در شورای شهر مطرح نشده باشد در دستور کار کارگروه مشورتی ما قرار نمی گیرد. موضوعاتی که در دستور کار شورای شهر قرار می گیرد ما نظر می دهیم. هر موضوعی در دستور کار شورای شهر قرار می گیرد ما نظر می دهیم و اگر قرار نگیرد ما از ظرفیت نظردهی خود نمی توانیم استفاده کنیم. تا اکنون نیز ۵۵ طرح و لایحه را نظر دادیم و اثربخش هم بوده.
او در ادامه درباره اینکه چرا نظرات علمی مرکز مطالعات درباره طرحهای شهرداری همیشه موافق خواسته های شهرداری است، توضیح داد: اتفاقا اینطور نیست. به کرات اعضای شورای شهر به مطالعات ما استناد می کنند. ما تقوای علمی و بی طرفی اخلاق علمی را در اظهار خود خود رعایت می کنیم. برخی وقتها می بینیم این اظهارنظر ها بر خلاف نظر شهرداری تهران است ولی به خاطر رعایت امانتداری علمی این نظر را مطرح می کنیم و برخی وقتها با نظرات شهرداری همسو است. این را شورای شهر نیز به ما گفته است و اعضا از ما تشکر می کنند که مرکز مطالعات رعایت صداقت علمی را در مطالعات دارد و سوگیری ندارد. شهردار تهران نیز این اجازه را داد که ما اظهارنظر علمی مستقل کنیم. این مسئله را من مستقیم از شهرداری پرسیدم و آقای قالیباف گفت آنچه در اظهارنظر شما مهم است منفعت شهروندان و مردم است. اگر لایحه ای شهرداری ارائه داد و شما دیدید مخالف منافع مردم است، مخالفت کنید. ملاک در اظهار نظر ما، منفعت شهر و مردم است نه لزوما شهرداری تهران. ما مجوز گرفته ایم که با صداقت و علمی نظر بدهیم. برگزاری هشتمین دوره جایزه بزرگ پژوهش در تهران
او در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری هشتمین جشنواره بین الملل برترین های پژوهش و نوآوری اشاره کرد و گفت: در این همایش، ۱۵۰ پژوهش از کشورهای ترکیه، هند، آلمان، فرانسه، روسیه، بولیوی، استرالیا و ژاپن به دبیرخانه رسیده که از این بین، ۶۰ اثر انتخاب شده اند و برای داوری ارسال شده اند.
ناگهداری درباره تعداد آثار تاریخی رسیده به دبیرخانه این جشنواره نیز گفت: ۶۴۶۰ اثر از پژوهشگران داخلی به دست ما رسیده که ۱۰ درصد آنها یعنی حدود ۶۵۰ اثر به عنوان آثار در جشنواره حضور دارند. ۳۰ اثر نیز به عنوان شایسته تقدیر انتخاب می شوند و ۵ اثر داخلی و ۳ اثر خارجی نیز به عنوان دریافت کننده جایزه بزرگ تهران، انتخاب می شوند. نگاهداری درباره میزگردهای تخصصی این همایش که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود نیز گفت: پنل های تخصصی ما ۹ میزگرد است که با مشارکت ۸ دانشگاه شهر تهران برگزار می شود. یکی از این پنلهای اجتماعی، مدیریت شهری و زندگی روزمره در عرصه های عمومی شهر تهران با مشارکت دانشگاه تهران در ۲۲ آذرماه، برگزار می شود.
همچنین میزگردی با عنوان دولت، حاکمیت و اقتصاد شهری با عنوان کانونهای ارزیابی و توسعه با همکاری دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود. میزگرد پایش سلامت و زیرساختهای عمرانی توسط دانشگاه بهشتی، میزگرد بازآفرینی شهری فرصتی برای توسعه درونزا با حضور دانشگاه شهید بهشتی، میزگرد مدیریت یکپارچه شهری با رویکرد اقتصاد شهری با مشارکت علامه طباطبایی، میزگرد نگاهی به دستاوردهای کمپین آسمان آبی و زمین پاک، با مشارکت دانشگاه آزاد و میزگرد واکاوی طرح کنترل آلودگی هوای شهر و کاهش آن با حضور پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود.
او در ادامه گفت: تاکنون ۵۵۳ طرح پژوهشی انجام شده نیز به دبیرخانه جشنواره رسیده اند. همچنین ۹۹۴ عنوان کتاب به دبیرخانه ارسال شده است. ۴۶۷۶ مقاله ای که قبلا در ژورنالهای ISC و ISI چاپ شده است. ۲۶۸ دانشجو و ۶۴ طرح پژوهشی پیشنهادی به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
۴۷۲۳۱
کلید واژه ها: شهرداری تهران - شهرداری ها -
دوشنبه 16 آذر 1394 - 14:47:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]