تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835739336
زمین در تب؛ نقش من در کاهش تب زمین چیست؟/قدمی برای حل این بحران بردارید
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: زمین در تب؛ نقش من در کاهش تب زمین چیست؟/قدمی برای حل این بحران بردارید
بارانهای ناگهانی و سیلآسا، طوفانهای مهیب با قدرت پیشبینی اندک، کاهش دما و یخبندانهای شدید و طولانی، خشکسالیهای گسترده و دمای بالای هوا همگی از نشانههای تغییر اقلیم در کرهی زمین هستند که غیرقابل پیشبینیبودن و مهارناپذیری آنها، فاجعهبارتر از هر موضوع دیگری است.
آفتاب : سرویس اجتماعی- بهمنظور جریانسازی اجتماعی برای آشنایی و افزایش حساسیت جامعه در موضوع تغییرات آب و هوایی روز سه شنبه 17 آذر با عنوان "زمین در تب" و با شعار " نقش من در کاهش تب زمین چیست؟" تعیینشده و سه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست و جنگلها، مراتع و آبخیزداری با یکدیگر بر محور اطلاعات، شعارها و برنامههای زیر همکاری میکنند.
پدیده گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی یا تغییر اقلیم
به گزارش آفتاب، گرمایش جهانی یا گرمشدن زمین نام پدیدهای است که منجر به افزایش میانگین دمای سطح زمین و اقیانوسها شده است. طی۱۰۰ سال گذشته، کره زمین بهطور غیرطبیعی حدود 85 صدم درجه سلسیوس گرمتر شده و این موضوع آینده زمین را در هالهای از تردید و هشدار قرار داده است. تغییرات جوی که در سراسر جهان مشاهده میشود به احتمال خیلی زیاد ناشی از عواملی است که بشر در آنها دست دارد. بسیاری از مراکز علمی جهان فعالیت انسانها و تولید گازهای گلخانهای را علت اصلی این پدیده معرفی میکنند و تحقیقات نشان میدهند بین افزایش میزان گازهای گلخانهای موجود در اتمسفر با گرم شدن کره زمین ارتباط مستقیمی وجود دارد. زمین مقداری از انرژی خورشید را جذب میکند و باقی آن را منعکس مینماید. طی این فرایند طول موج نور تغییر پیدا میکند. بعضی از گازهای موجود در جو زمین، این تابش خروجی را که عمدتا در محدوده فروسرخ است جذب میکنند. مولکول گازهای گلخانهای، بسیار بیشتر از سایر گازها نور مادون قرمز را جذب میکند و جذب انرژی توسط مولکول های گاز سبب جنبش مولکول و افزایش انرژی آن میشود. وقتی این اتفاق در مقیاس بزرگ رخ دهد، مانند این است که زمین را با یک پتو پوشاندهایم و دمای کل نواحی زمین افزایش مییابد. این پدیده اثر گلخانهای و گازهایی که در آن موثرند، گازهای گلخانهای نامیده میشوند. عمده این گازها ناشی از سوخت های فسیلی و فعالیت های صنعتی در جهان است. در این حال سازمان خواروبار جهانی (فائو) در گزارشی به نام سایه بلند احشام عنوان کرد که پرورش دامها برای استفاده بشر، عامل ایجاد ۱۸٪ از مجموع آلاینده ها وگازهای گلخانه ای بوده است. درصد مزبور، رقمی بیش از سهم وسایل نقلیه در سرتاسر جهان را به خود اختصاص می دهد.
به عقیده بسیاری از دانشمندان با افزایش آگاهیهای عمومی، مصرف بهینه سوخت و انرژی، افزایش سطح فضای سبز و جلوگیری از تخریب جنگلها، بازیافت مواد و استفاده از انرژیهای جایگزین سوختهای فسیلی مانند باد و خورشید میتوان این پدیده و اثرات منفی آن بر زندگی بشر را کنترل کرد.
ایران و پدیده گرمایش زمین
بارانهای ناگهانی و سیلآسا، طوفانهای مهیب با قدرت پیشبینی اندک، کاهش دما و یخبندانهای شدید و طولانی، خشکسالیهای گسترده و دمای بالای هوا همگی از نشانههای تغییر اقلیم در کرهی زمین هستند که غیرقابل پیشبینیبودن و مهارناپذیری آنها، فاجعهبارتر از هر موضوع دیگری است.
طی سال های اخیر ناهنجاریهای اقلیمی مانند طوفانها، خشکسالیهای بلندمدت و روندداربودن تغییرات دما و بارش در ایران نشان دهنده عمق اثرات تغییر اقلیم بر سرزمین ما به حساب میآید. رشد روز افزون بیابانها، از بین رفتن یا کاستهشدن قابل ملاحظه ذخایر برفی مناطق کوهستانی و یخچالی، افزایش دما و روند کاهشی مقدار بارش را میتوان فاکتورهای روشن و معناداری دانست که ضمن وقوع همزمان، همگی با حرکت در جهت منفی نشان از وقوع پدیدهی تغییر اقلیم در سرزمین ما دارند اما در اکثر موارد شاید عامه مردم توجهی به آن نمیکنند. در حالی که زندگی ما به تدریج و بیش از پیش تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی قرار میگیرد.
قابلتوجه اینکه در حالی که افزایش دمای متوسط جهانی حدود 85 صدم درجه سلیسیوس است، ایران بین یک تا یک و نیم درجه سلیسیون افزایش دما داشته است.
برای آگاهی عمومی و درک بهتر نسبت به اثرات تدریجی تغییرات آب و هوایی و چگونگی تاثیرگذاری آنها بهطور ملموس بر زندگی روزمره، نمونههایی از اثرات تغییرات آب و هوایی ارایه میشود:
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر منابع آب
بروز خشکسالیهای شدید به واسطه تغییرات آب و هوایی نه تنها زندگی انسان، بلکه حیات و محیط زیست یک منطقه را در معرض خطر قرار داده و به طور مشخص سبب کاهش منابع آب شیرین و بی ثباتی در سطح آب رودخانهها و دریاچهها شود.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کشاورزی و دامداری
از آنجایی که رشد محصولات کشاورزی با عوامل محیطی در ارتباط است، تغییرات آب و هوایی می تواند بر بازدهی برداشت محصول و یا نابودی کامل آن تاثیرگذار باشد. زمستانهایی بسیار سرد و سخت برای محصولات کشاورزی مناسب نبوده و در زمان خشکسالی نیز اگر از سیستمهای آبیاری کارآمد استفاده نشود، نابودی محصول اجتناب ناپذیر است. این تغییرات بر دامداری نیز اثرات منفی دارد.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر سلامت انسان
افزایش امواج گرمایی، آلودگی هوا، توفانها و بیماریهای مرتبط با آنها مانند گرمازدگی و آسم با تغییرات آب و هوایی در ارتباط هستند. به عنوان مثال، افزایش ابتلا به مالاریا در مناطق ساحلی و مرطوب را می توان با تغییرات آب و هوایی در ارتباط دانست.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر منابع انرژی
با افزایش امواج گرما و دمای هوا، دامنه گسترده استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع به افزایش مصرف برق منجر می شود. در نیروگاههای برقآبی تغییرات سطح آب پشت سدها به واسطه تغییرات آب و هوایی بر میزان برق تولیدی تاثیرگذار خواهد بود و در نیروگاههایی که با سوختهای فسیلی کار می کنند افزایش مصرف برق به افزایش مصرف این منابع انرژی آلاینده منجر شده و ضمن اینکه انسان ها را گرفتار هوای آلوده می کند، تسریع روند تغییرات آب و هوایی را در پی دارد.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر افزایش قحطی و رشد قیمت مواد غذایی
همانگونه که اشاره شد تغییرات آب و هوایی در افزایش خشکسالیها، سیلها و رویدادهای طبیعی دیگر موثر بوده که این موارد به قحطی و افزایش قیمت مواد غذایی منجر می شوند.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر افزایش بروز سیلها و توفانها
افزایش بروز سیل در مناطق ساحلی و مواجهه با توفانهای سهمگین می توانند جان و مال مردم را در معرض خطر قرار دهد. مطالعات مختلف نشان می دهندکه تغییرات آب و هوایی در افزایش این بلایای طبیعی موثر است.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر بروز آتش سوزیهای وحشی
خشکسالی و وزش بادهای گرم و سوزان می تواند جرقه آتش سوزیهای وحشی و گسترده را روشن کند. این آتش سوزیها نابودی درختان یک جنگل و یا از میان رفتن داراییهای مردم ساکن آن مناطق را سبب می شوند
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر بیثباتی زیستبومها
بیثباتی زیستبومها، افزایش یا کاهش دما و میزان آب شیرین موجود از مهم ترین عواملی هستند که مرگ یا تداوم حیات گیاهان و جانوران و یا مهاجرت آنها برای یافتن مناطقی با شرایط مطلوبتر را رقم می زنند. حتی پرندگان و صخرههای مرجانی نیز تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار داشته و به عنوان مثال، افزایش اسیدیته آب اقیانوسها حیات مرجانها را در معرض خطر قرار داده است.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر انقراض گیاهان و جانوران
از سرنوشت دایناسورها آگاه هستید. از این رو، چرایی تلاش دانشمندان و دولتها برای طبقه بندی گونههای مشخصی از گیاهان و جانوران و بیان عنوانهایی مانند "در معرض خطر" جای شگفتی ندارد. افزون بر فعالیتهای انسانی مانند شکار بی رویه، تغییرات آب و هوایی نقش مهمی در انقراض گونههای مختلف به واسطه نابودی زیستگاهها و موارد دیگر ایفا می کند.
تاثیر تغییرات آب و هوایی بر گردشگری
زمستانهای بسیار سرد، امواج گرما، توفانها، سیلها و ... می توانند صنعت گردشگری و فعالیتهای مرتبط با آن در نقاط مختلف جهان را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.
محورهای آموزشی و شعارها:
با درنظرگرفتن ضرورت آگاهسازی عمومی در قبال گرمایش زمین و پدیده تغییرات آب و هوایی و همچنین لزوم جلب مشارکت آنها، باید روی مطالب و شعارهای زیر کار آموزشی و فرهنگسازی صورت گیرد:
- کاهش مصرف سوخت و انرژی، گامی موثر در جهت مقابله با تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین است.
با شعار:
• گاز اضافی خاموش
• کم مصرف کنیم، بیشتر بهره ببریم
• توسعه پایدار در گرو جهانی کم کربن با کاهش مصرف سوخت های فسیلی
• سرمایهگذاری در انرژیهای پاک و تجدیدشونده مانند انرژی خورشیدی و بادی
• توسعه حمل و نقل عمومی و استفاده بیشتر از آنها
- مصرف بی رویه منابع آب و خاک باعث آسیب پذیری بیشتر در تغییرات اقلیمی می شود.
با شعار:
• حفاظت از جنگل ها و جلوگیری از جنگلزدایی
• مدیریت منابع آب و مقابله با برداشت غیرمجاز از منابع آب های زیرزمینی
متن ساده آموزشی برای انتشار در هر قالب ممکن:
تغییرات آب و هوایی مسئله ای جدی است
خشکسالی های کم نظیر
سیلاب ها
طوفان های شدید
آتش سوزی های عظیم
تغییرات آب و هوایی در آینده دور یا کشور دیگری اتفاق نمی افتد
در حال حاضر در جریان است و همه ما را درگیر خود می کند
اتفاقی که برای سیاره ما افتاده است جدی است
ولی دلیل علمی اش ساده است
زمین دماسنج عظیمی دارد که دمای آن را کنترل می کند
درجه دماسنج زمین در حال حاضر بسیار بالا رفته است
داستان از این قرار است:
نور خورشید که به زمین می تابد قسمتی از آن توسط یخ ها و ابرها برگردانده می شود و قسمتی از آن جذب زمین شده و به گرما تبدیل می شود. گازهای گلخانه ای گرمایی را که باید از زمین خارج شود حبس می کند. به این تاثیر گازهای گلخانه ای می گویند و مهم ترین گاز گلخانه ای دی اکسید کربن است. وقتی از سوخت های فسیلی برای حمل و نقل و تولید برق استفاده می کنیم دی اکسید کربن تولید می شود؛ به اندازه 35 میلیارد تن دی اکسید کربن در سال که باعث حبس شدن گرمای اضافه و بالارفتن درجه دماسنج می شود. سالهای گذشته گرمترین ده سال کره زمین از زمان ثبت دما در چهل سال گذشته بوده است و این باعث آبشدن یخچالها و یخ های قطبی و تاثیر بر آب و هوا میشود. این اتفاق روی زندگی میلیاردها نفر تاثیر میگذارد. و برای چنین مشکل بزرگی دو انتخاب داریم؛ وانمود کنیم که چنین مسئله ای وجود ندارد یا تصمیم بگیریم که کاری انجام دهیم. تغییرات آبوهوایی حل شدنی است. ما تکنولوژی هایی داریم که بتوانیم با آنها در دنیایی با این تغییرات زندگی کنیم. باید دست به کار شویم.
چه راهحلهایی داریم؟
با قدمهای کوچک و کارهای فردی شروع میکنیم
وقتی با هم همراه شویم و فکرهای بزرگ داشته باشیم میتوانیم تغییرات دائمی ایجاد کنیم
کارهای کوچک مثل خاموشکردن چراغهای روشنایی و شعلههای گازی که اضافی هستند
کارهای کوچک مثل استفاده دوباره از بطریهای آب
با کمک هم میوانیم هزینههای انرژی هزاران مدرسه را کاهش دهیم
با کمک هم میتوانیم در مدرسهمان به بازیافت مواد کمک کنیم
با فکرهای بزرگ میتوانیم مانع استفاده از کیسههای پلاستیکی در شهرها شویم
با فکرهای بزرگ میتوانیم باعث انجام این کارها در مناطق دیگری شویم
خلاقیت ما محدود نیست
این خلاقیت با شما همین حالا و همین جا شروع میشود
به هزاران نفری بپیوندید که دانستن درباره تغییرات آب و هوایی را حق خود میدانند
و قدرت دارند برای این مشکل کاری انجام دهند
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
زمین در تب!/ نقش من در کاهش تب زمین چیست؟+پوستر
زمین در تب نقش من در کاهش تب زمین چیست پوستر سرزمین ما ایران عزیز تحت تاثیرات شدید تغییرات آب و هوایی قرار گرفته است اما نقش هر یک از ما در مقابله یا سازگاری با این تغییرات چیست 17 آذر روزی برای پرداختن به این مسئله است آفتاب معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور و رئیس سازمانزمین در تب است؛ نقش من در کاهش تب زمین چیست؟
زمین در تب است نقش من در کاهش تب زمین چیست به منظور جریان سازی اجتماعی برای آشنایی و افزایش حساسیت جامعه در موضوع تغییرات آب و هوایی روز سه شنبه 17 آذر با عنوان زمین در تب و با شعار نقش من در کاهش تب زمین چیست تعیین شده است روز نو به منظور جریان سازی اجتماعی برای آشنایوظایف دستگاه های اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ابلاغ شد
وظایف دستگاه های اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ابلاغ شد تهران- ایرنا- اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری وظایف دستگاه های اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را برای اجرا ابلاغ کرد به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت براساس مصوبه هیات وزیران تماوظایف دستگاه های اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
هیئت وزیران مقرر کرد کلیه دستگاه های اجرایی موظف به اجرای اقدامات مربوط در برنامه مشارکت ملی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در حدود اعتبارات مصوب هستند پایگاه خبری تحلیلی قم پرس ;هیئت وزیران مقرر کرد کلیه دستگاه های اجرایی موظف به اجرای اقدامات مربوط در برنامه مشارکت ملی دکاهش نرخ سود زمینه ساز فساد خواهد بود/ علائم ورشکستگی در ترازنامه بانک ها/ سپرده گذاران خرد بازندگان اصلی
خبرگزاری میزان-مرکز پژوهش های مجلس به شرایط کاهش نرخ سود بانکی پرداخت و تحلیل کرد به دلیل شرایط نظام بانکی کاهش این نرخ منجر به افزایش بدهی بانک ها شده و اکنون دور باطل ورشکستی بانک ها با پرداخت سود از محل سپرده جدید وجود دارد به گزارش گروه سیاسی میزان مرکز پژوهش های مجلس در تحکاهش 70 درصدی زمین خواری در بیله سوار
به گزارش ایرنا شهامت هدایت در نشست خبری گفت از نیمه دوم سال 93 تاکنون در شهرستان بیله سوار با هدف جلوگیری از تخریب اراضی ملی بیش از 70 مورد پرونده تشکیل شده تا با تخریب کنندگان اراضی ملی برخورد شود وی افزود متاسفانه در سال های گذشته تخریب در اراضی ملی و طبیعی بیش از اندازه بودتحقق آسمان آبي و زمين پاک با کاهش گازهاي گلخانهاي ممکن ميشود
۱۴ آذر ۱۳۹۴ ۱۱ ۸ق ظ معاون شهردار تهران تحقق آسمان آبي و زمين پاک با کاهش گازهاي گلخانهاي ممکن ميشود موج - کنفرانس بينالمللي تغييرات اقليمي در حال برگزاري است که به باور اغلب صاحبنظران حملونقل و ترافيک بسياري از راهکارهايي که با محوريت گسترش حملونقل عمومي در اين کنفرانسآذربایجان شرقی از استان های برتر کشور در زمینه کاهش تصادفات فوتی است
سرهنگ ناصر میکائیلی سه شنبه درنشست شورای ترافیک شهرستان بناب با اعلام این خبر اظهارکرد خوشبختانه تعداد تصادف علی منجر به فوت در آذربایجان شرقی از ۲۸۹ نفر در سال ۹۰ به ۱۱۸ نفر در سال ۹۳ کاهش یافته و این روند کاهشی پنج سال متوالی است که ادامه دارد وی افزود … سرهنگ ناصر میکائیلیشهردار نور: زمین محل دفن زباله شهرستان نور از بحران خارج شد
شهردار نور زمین محل دفن زباله شهرستان نور از بحران خارج شدشهردار نور گفت با اقدامات مناسب و جدی در حال حاضر زمین محل دفن زباله شهرستان نور از بحران خارج شد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور سیدصابر سجادی ظهر امروز در جلسه مدیریت پسماند شهرستان نور اظهاوظایف دستگاههای اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای ابلاغ شد
از سوی معاون اول رئیس جمهور وظایف دستگاههای اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای ابلاغ شد هیئت وزیران مقرر کرد کلیه دستگاههای اجرایی موظف به اجرای اقدامات مربوط در برنامه مشارکت ملی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای در حدود اعتبارات مصوب هستند به گزارش ایلنا مهم&-
گوناگون
پربازدیدترینها