واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۴۴ب.ظ)
غفلتهاي گذشته را نميتوان يک شبه جبران کرد موج - مديرکل حفاظت محيط زيست مازندران گفت: کم کاري ها و غفلتهاي صورت گرفته در گذشته، کار را بسيار دشوار کرده است و از همين رو پيش بيني ما ضرورت برنامه ريزي پنج ساله براي ساماندهي وضعيت شکار و صيد در فريدونکنار است.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر مهردادي، مديرکل حفاظت محيط زيست مازندران، تغيير روند شکار و صيد در فريدونکنار از بي قانوني و غيرقانوني به سمت قانوني شدن، افزايش تعداد محيط بانان در منطقه، فعاليت شبانه روزي محيط باني در منطقه اوجاکلا، صدور محدود پروانه شکار و صيد براي روش سنتي دوما، تدوين برنامه پنج ساله ساماندهي وضعيت شکار و صيد در فريدونکنار، تلاش براي تغيير فرهنگ مردم بومي به منظور حفظ تنوع زيستي و جلوگيري از شکار و صيد و افزايش حمايت از سمن ها و فعالان مدني و محيط زيستي منطقه را از جمله اقدامات در راستاي ساماندهي وضعيت شکار و صيد در فريدونکار دانست و گفت: کم کاري ها و غفلتهاي صورت گرفته در گذشته، کار را بسيار دشوار کرده است و توقع حل اين چالش در بازه زماني بسيار کوتاه را نميتوان داشت.
وي با اعلام خبر شناسايي افراد متخلف که به صورت غيرقانوني و با استفاده از دام هوايي و کرست اقدام به شکار و صيد در منطقه فريدونکنار ميکنند، اضافه کرد: نشستهاي متعددي با شوراي تأمين استان، نيروي انتظامي استان و سازمانهاي مردم نهاد و سمن ها براي شکل دهي نظامي قانونمند در فريدون کنار برگزار شده است.
مديرکل حفاظت محيط زيست مازندران ضمن تقدير از همراهي و پيگيري مسئولان استاني مربوطه، گفت: طرح پنج ساله بر اساس شرايط منطقه و مردم بومي تدوين شده است و موضوع وابستگي معيشت بخشي از مردم بومي به موضوع شکار و صيد و ايجاد معيشت جايگزين از نکات کليدي اين طرح است.
وي افزود: به دليل همين وابستگي معيشتي و تلاش براي ايجاد نظام قانونمند، سال گذشته نيز به رغم ممنوعيت صدور پروانه شکار و صيد به صورت محدود و با قيد شرط رعايت تمام ضوابط و استانداردها، اقدام به صدور مجوز براي مردم بومي که وابستگي معيشتي به شکار و صيد داشتند، کرديم.
مهردادي با بيان اينکه در بين افرادي که مباحث فريدون کنار را پيگيري ميکنند با چند گروه مختلف مواجه هستيم، افزود: برخي افراد با شناخت کامل از شرايط منطقه و مردم بومي نسبت به موضع شکار و صيد واکنش نشان داده و طرحهايي براي حل موضوع ارائه ميدهند، برخي افراد حتي تا کنون بازديدي هم از منطقه نداشتهاند و به صرف اطلاعاتي که به آن ها رسيده، اظهارنظرهايي دارند و برخي افراد هم اصولاً دنبال طرح مسائل و مواردي هستند که نه به نفع محيط زيست و تنوع زيستي کشور است و نه مصالح مردم بومي رو در بر دارد.
وي ادامه داد: خوشبختانه ارتباط اداره محيط زيست استان و مسئولان مختلف استاني در محيط زيست، استانداري و فرمانداري با گروه دلسوز و آگاه فعالان مدني بسيار مثبت و سازنده است و حضور فعالان مدني و محيط زيستي استان در جلسات مختلف مربوط به موضوع فريدون کنار منجر به استفاده از نظرات و پيشنهادات آن ها در طرحهاي استاني مربوطه ميشود.
مهردادي ضمن تاکيد بر اين موضوع که حل چالش فريدونکنار حداقل به برنامه اي پنج ساله نياز دارد، تصريح کرد: خوشبختانه فعالان آگاه نيز با توجه به شناخت درست از منطقه و مردم بومي به اين موضوع آگاه هستند و تلاش خود را معطوف به اقداماتي در راستاي آموزش عمومي با محوريت دانش آموزان و فرهنگ سازي کرده تا بتوان در مدت زماني مشخص قانون مندي را جايگزين بي قانوني در شکار و صيد پرندگان کرد.
مديرکل حفاظت محيط زيست مازندران با اشاره به برخي چالش ها در منطقه فريدونکنار، اظهار کرد: به طور نمونه يکي از چالش ها، اراضي و مزارع شخصي افراد و صيد و شکار در اين مناطق است.
وي عدم تأمين اعتبارت لازم براي اجراي طرحهاي تدوين شده فريدونکنار را يکي ديگر از مشکلات موجود نام برد و گفت: به دليل چالشهاي اعتباري دولت و سازمان حفاظت محيط زيست، تأمين اعتبار براي طرحهاي مختلف از جمله طرح فريدون کنار نيز با موانعي مواجه شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]