واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۱۹ق.ظ)
در توافقنامه پاريس؛ ابتکار بر ضرورت صداقت در تعهدات و جبران تعهدات گذشته تاکيد کرد موج - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست توافقنامه پاريس را از نوآوري در الزامات و ابزارهاي اجرا بر رويکردهاي تشويقي براي مشارکت تمامي کشورهاي عضو کنوانسيون دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، که به نمايندگي از دکتر روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران در نشست سران تغييرات آب و هوايي پاريس حضور دارد، دقايقي پيش در محل اين اجلاس سخنراني کرد.
معاون رئيس جمهور کشورمان ضمن تاکيد بر نقش مهم اين اجلاس در تدوين رژيم نوين حقوقي جهاني بر تغييرات آب و هوا و ابعاد گسترده و پيچيده آن، گفت: براي تضمين توفيق توافقنامه پاريس در انتهاي کاپ 21، رعايت چند نکته ضروري است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: توافقنامه آتي بايد متوازن در تمامي عناصر شش گانه ADP باشد و ذيل اصول و مفاد کنوانسيون تغييرات آب و هوا، به ويژه "اصل مسووليت مشترک ولي متفاوت با توانمنديهاي متناظر" به نتيجه برسد.
وي با يادآوري ضرورت برخورداري توافقنامه آتي از نوآوري در الزامات و ابزارهاي اجرا، همچنين مبتني بودن بر رويکردهاي تشويقي براي مشارکت تمامي کشورهاي عضو کنوانسيون، خاطرنشان کرد: صداقت در تعهدات و جبران تعهدات گذشته از امروز تا قبل از سال 2020 بسيار کليدي است.
توافقنامه پاريس به گونه اي باشد که همه کشورها با افتخار به آن ملحق شوند
ابتکار ضمن تاکيد بر ضرورت قابل اجرا بودن توافقنامه، تصريح کرد: توافقنامه پاريس بايد به گونه اي باشد که همه کشورها با افتخار به آن ملحق شوند و در مقابل نسلهاي حاضر و آتي به آن افتخار کنند که لازمه اين امر عدم ناديده گرفتن کشورها اعم از آسيب پذيرترين کشورهاي کوچک جزيره اي و کمتر توسعه يافته تا کشورهاي ثروتمند پيشرفته در توافقنامه آتي است.
معاون رئيس جمهور کشورمان افزود: بايد اطمينان حاصل کنيم که توافقنامه آتي، بر مشارکت داوطلبانه اعلامي کشورهاي در حال توسعه در قالب INDC، واکنش گرا باشد. اين دستاورد مهم همکاري صادقانه کشورهاي در حال توسعه را که از سال 1992 تا امروز در پاريس، بي نظير است، به عنوان بزرگترين سرمايه معنوي اين توافقنامه قلمداد و بر روي آن پايههاي تلاش واقع بينانه خود را استوار سازيم. براي کشورهاي در حال توسعه همواره INDC و براي توسعه يافته ها NDC خواهد بود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان کرد: توافقنامه آتي بايد ابزار و شتاب لازم براي سير به سمت اقتصاد کم کربن و مقاوم در برابر تغييرات شديد آب و هوايي را براي همگان و به ويژه کشورهاي در حال توسعه اثرگذار، براي سرمايه گذاري خارجي به منظور دستيابي به تعديل و سازگاري در خود جاي داده باشد.
وي تاکيد کرد: دولت ها در اين مورد بايد راهبري پيشتازانه اي را عهده دار شوند و بخش خصوصي را به تحرک درآورند.
لزوم اتخاذ رويکرد منطقي در توافقنامه پاريس
ابتکار ضمن يادآوري اهميت برخورداري توافقنامه آتي از رويکردي منطقي، گفت: اين نياز هم اکنون مهمترين نياز دو هفته آينده بوده که رهبران سياسي کشورها در ترسيم "بسته عملي پاريس" (Pragmatic Paris Package) که هر دو مقطع پيش و پس از 2020 را در بر ميگيرد، مشارکت بلند پروازانه از خود نمايان سازند. بنابراين اعتقاد و حمايت سياسي راستين طلب ميکند.
معاون رئيس جمهور کشورمان اضافه کرد: بايد اطمينان حاصل کنيم که توافق آتي، نيازهاي بلادرنگ اثر اجراي آن را در اقتصاد کشورهاي در حال توسعه و به ويژه اقدامات واکنشي (Respons Measures) و فعاليتهاي تبعي آن را در اهداف توسعه پايدار و رشد اقتصادي اين کشورها را علاوه بر خسارت و ويراني (Loss&Damage) مانند پديده ريزگردها را در بر گيرد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تاکيد بر پايبندي ايران به آرمانهاي 17 گانه توسعه پايدار، تصريح کرد: بسته 15 گانه سياستهاي کلي محيط زيست ابلاغي رهبر معظم انقلاب را تکليف قانوني خود در سطح قانون اساسي دانسته و آن را دنبال خواهيم کرد.
وي اشاره اي هم به اقدامات تعديلي ايران قبل از 2020 داشت و اظهار کرد: براي پتانسيل ميانگين کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي سالانه بالغ بر يکصد ميليون تن در بازه زماني 2030- 2021 تلاش خواهيم کرد و در سال افق به بالغ بر دويست ميليون تن خواهيم رسيد.
پيشنهاد ابتکار به سازمان ملل؛ تخمين ردپاي کربن توليد و کاربرد سلاح
ابتکار پيشنهادي هم براي سازمان ملل داشت و گفت: براي هديه دادن صلح، ثبات و حيات رو به تعالي به نسلهاي بعد، برآورد تخميني از اثرات "ردپاي کربن" (Carbon Footprint) توليد سلاح، کاربرد و اثرات جاري هر گونه جنگ، نزاع و خشونت داشته باشيم.
معاون رئيس جمهور کشورمان اشاره اي هم به حوادث تروريستي اخير در پاريس داشت و ضمن ابراز انزجار از جان سپاري و زخمي شدن مردم بي گناه، اظهار کرد: بي شک مقابله با خشونت و افراط گرايي نيازمند عزم جهاني است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشورمان افزود: ايران که خود بارها قرباني تروريسم بوده، با درک نياز جهاني براي مقابله با جنگ و خشونت، آمادگي همه جانبه خود براي تلاش در راستاي مقابله با تروريسم به منظور حفظ صلح، آرامش، ثبات و پايداري در منطقه و جهان به ويژه در اين مقطع که عده اي جنايت کار با سوء استفاده از دين رحماني و صلح طلب اسلام در تلاش براي ترسيم چهره اي کاملاً غيرواقعي از اسلام هستند را اعلام ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]