تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819800875




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رئیس کل گمرک توضیح می دهد:ردپای لغو پیمان‌سپاری ارزی در مثبت شدن تراز تجاری


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: رئیس کل گمرک توضیح می دهد:ردپای لغو پیمان‌سپاری ارزی در مثبت شدن تراز تجاری اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت : رئیس کل گمرک ایران توضیح داد که چرا در آمارهای تجاری امسال ایران تراز تجارت غیرنفتی ایران مثبت بوده است.


مسعود کرباسیان  درباره علل مثبت بودن تراز تجاری ایران در ماه‌های اخیر گفت: خوشبختانه شیب صادرات افزایش یافته و میزان صادرات در ماه‌‌های گذشته بیشتر شده است. در کنار افزایش صادرات، میزان واردات هم کاهش یافته است. به همین دلیل تراز تجاری خود را مثبت نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: چند دلیل را می‌توان در مثبت شدن تراز تجاری ایران دخیل دانست. یکی از این دلایل این است که در حوزه صادرات در یکی دو سال اخیر اقدامات مثبتی انجام شد. یکی از اصلی‌ترین این اقدامات برداشتن پیمان‌سپاری ارزی است. 

کرباسیان در این مورد توضیح داد:بر اساس پیمان‌سپاری ارزی صادرکنندگان مکلف بودند در موقع صدور کالا تعهد ارزی بر اساس ارزیابی گمرک به بانک ملی ایران سپرده و ارز حاصل از صادرات خود را به ایران انتقال داده و به بانک‌های مجاز بفروشند. پیمان‌سپاری ارزی هم معمولاً در شرایط کمبود ارزی برقرار می‌شود و هدف آن بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور و جلوگیری از خروج سرمایه است. اما در شرایط تحریم چون صادرکنندگان نمی‌توانستند ارز را برگردانند، در نتیجه مجبور بودند از بازار آزاد ارز تهیه کنند. نتیجه این بود که صادرکنندگان اصولاً به دنبال این بودند که ارزش صادرات خود را غیرواقعی و پایین‌تر نشان دهند. همین مساله بر میزان صادرات ما اثر گذاشته بود. مشکل دیگری هم وجود داشت. آن هم اینکه ما گاهی با کشورهایی معامله داشتیم و کالا صادر می‌کردیم که سیستم بانکی اجازه پیمان‌سپاری ارزی را در معامله با این کشورها نمی‌داد. در دولت دهم قرار شده بود صادرکنندگان تعهد ارزی بسپارند اما کسی نمی‌توانست از آن استفاده کند. به نظر می‌رسید این تنها بخشنامه و تعهدی بود که قابلیت اجرا نداشت. 

وی تصریح کرد: زمانی که پیمان‌سپاری ارزی برداشته شد، قیمت‌ها به سمت واقعی‌تر شدن رفت. استرداد حقوق گمرکی مواد اولیه به کار رفته در کالاهای صادراتی و استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده کالای صادراتی هم کمک کرد که صادرات بتواند رشد کند. 

رئیس کل گمرک همچنین بیان کرد: اتفاق دیگری هم که رخ داد این است که ما در آستانه اجرای برجام هستیم. اجرای برجام و رفع تحریم‌ها کمک می‌کند که بازارهای متنوع‌تری پیدا شود و تجارت رشد پیدا کند. بر این اساس در مجموع کارهایی در زمینه حمایت از صادرات انجام و موجب شد صادرات به سمت افزایش پیش برود و در چند ماه متوالی افزایش یابد. اما از همه این موارد مهم‌تر، کاهش واردات است که این مابه‌التفاوت خود را در مثبت شدن تراز تجاری نشان داده است.    3535



چهارشنبه 11 آذر 1394 - 13:01:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن