واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازار خودرو؛
کدام خودروها گران شدند؟
بررسیها نشان میدهد که با توجه به متوقف شدن فروش فوری برخی از خودروهای پر تقاضا، قیمت این نوع خودروها نسبت به ابتدای آذر افزایش اندکی داشته که از نظر برخی کارشناسان دلیل این افزایش قیمت بالا رفتن تقاضا برای خرید این دسته از خودروها بوده است.
به گزارش سرویس اقتصادی "جام نیـوز"، بازار خودرو پایتخت در دهه اول آذرماه با افزایش 100 تا 200 هزار تومانی برخی خودروها همراه شد تا پس از مدت ها ثبات در قیمتها با نخستین نشانههای خروج از رکود مواجه شود و بتواند در شرایطی که فروش فوری برخی خودرها متوقف شده، از تقاضای موجود این نوع خودروها برای رونق در بازار استفاده کند. بازار خودرو پایتخت در دهه اول آذرماه با افزایش 100 تا 200 هزار تومانی برخی خودروها همراه شد تا پس از مدت ها ثبات در قیمتها با نخستین نشانههای خروج از رکود مواجه شود و بتواند در شرایطی که فروش فوری برخی خودرها متوقف شده، از تقاضای موجود این نوع خودروها برای رونق در بازار استفاده کند. بررسیها نشان میدهد که با توجه به متوقف شدن فروش فوری برخی از خودروهای پر تقاضا، قیمت این نوع خودروها نسبت به ابتدای آذر افزایش اندکی داشته که از نظر برخی کارشناسان دلیل این افزایش قیمت بالا رفتن تقاضا برای خرید این دسته از خودروها بوده است. اما در این میان برخی کارشناسان میگویند همچنان رکود در بازار خودرو ادامه دارد و اجرایی شدن وام 25میلیونی هم در این بازار تاثیری مثبت نداشته است. گرچه عواملی چون توافق ایران با گروه 1+5 و اجرایی شدن برجام صورت گرفته است، اما همچنان گلایهها از وضعیت نیمه رکود بازار خودرو ادامه دارد. آنها میگویند که تسهیلات 25 میلیون تومانی خودرو هم این بازار را تکان نداده است و حتی در شرایطی دلیل افزایش قیمت خودرو شده است. حال با توجه به شرایط اقتصادی دولت و مردم مبنی بر کاهش قیمت نفت و در مقابل افزایش هزینهها و کاهش قدرت خرید از سوی مردم، مدتی بازار خودرو به رکود رفت. از طرفی دیگر ماه محرم و صفر نیز در این رکود بی تاثیر نبود و بازار خودرو روزهای سردی را پشت سرگذاشت. بازار خودرو در پاییز امسال با رکود و خاک خوری ماشینها در انبارها گذشت که در نهایت طرح اعطای تسهیلات 25 میلیون تومانی از سوی دولت مطرح شد، در این شرایط بسیاری گمان میکردند دیگر بازار به راه افتاده و تا پایان سال موتور خرید و فروش خودرو روشن میماند، ما دیری نپایید و عمر طرح خرید خودرو به جای شش ماه به شش روز رسید. با این حال کارشناسان بازار خودرو معتقدند که این وام به سود کارخانجاتی همچون ایرانخودرو، سایپا و پارس خودرو میرسد و در این میان تنها متقاضیانی که مدتها درانتظار فرصتی برای خرید خودرو بودند، موفق به خرید شدند و با این طرح بازار رونق نمیگیرد. برخی دیگری بر این باورند که با طرح تسهیلات 25 میلیون تومانی خرید خودرو، تنها خودروسازان داخلی سودبردند که البته هنوز زمان بازگشت سرمایه برای آنها هم معما که آیا خریداران خوش قول هستند یا خیر، اما در این میان، نمایشگاهداران و لیزینگیها هیچ سهمی در بازار خودرو نداشتند. با اجرای این طرح نبود قدرت خرید به دولتمردان و خودروسازان اثبات شد و همه شایعات همچون کمپین مقابله با خرید خودروی داخلی و غیره همچون حبابی بر باد رفت، چرا که متقاضیان پولی نداشتند که خودرو بخرند. اما صرف نظر از خوب و بد بودن طرح تسهیلاتی خرید خودرو تا سقف 25 میلیون تومان، برخی میگویند قیمت خودرو میانگین 100 تا 200 هزار تومان بسته به مدل خودرو افزایش داشته است.
به همین منظور به بررسی قیمت خودروها در بازار خودرو پرداخته و نسبت تغییر قیمت خودروهای داخلی را طی هشت روز از یکم تا هشتم آذرماه بررسی شد. این جدول نشان میدهد در این زمان، پارس تندر بیشترین تغییر قیمت و پژو پارس سال کمترین تغییر قیمت حتی کاهش قیمت هم به همراه داشته است. همچنین قیمت برخی خودروهای دارای نوسان قیمت دراین جدول آورده شده است، البته برخی خودروها در این زمان هیچ تغییر قیمتی نداشتند./اقتصادنیوز/110
۱۱/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]